MHP'li Kanlı: Üretim Kadar Fikirler de Yerli ve Milli Olmalı
Haber Detayı
17 Aralık 2023 - Pazar 16:07 Bu haber 1807 kez okundu
 
MHP'li Kanlı: Üretim Kadar Fikirler de Yerli ve Milli Olmalı
MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, üretim kadar fikirlerin de yerli ve milli olması gerektiğine dikkat çekti.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Kanlı: Üretim Kadar Fikirler de Yerli ve Milli Olmalı

Türkiye'de yerli üretimi ve kullanımını teşvik etmek amacıyla kutlanan Yerli Malı Haftası nedeniyle açıklamalarda bulunan MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, üretim kadar fikirlerin de yerli ve milli olması gerektiğine dikkat çekti.

 

BAŞKAN YUSUF KANLI'DAN YERLİ MALI HAFTASI MESAJI

 

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, 1946 yılından itibaren yerli üretimi ve kullanımını teşvik etmek için 12-18 Aralık tarihlerinde okullarda kutlanan “Yerli Malı Haftası”nın 1983’ten itibaren “Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası” adıyla uygulamada olduğunu hatırlattı.

 

Yerli Malı Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada üretim kadar fikirlerin de yerli ve milli olması gerektiğine dikkat çeken MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, ''Türkiye için her alanda yerli ve millî üretim elbette çok önemlidir. Dünyada öne çıkan, aranan ve kullandığımız her Türk malı ürün için hepimiz gurur duyuyoruz. Bugün özellikle millî savunma alanında üstün teknoloji ürünleri hem göğsümüzü kabartıyor hem de milletimize güven veriyor. Ancak bu noktada, en az mal ve hizmetler kadar ve belki de daha önemli olan değerleri unutmamalıyız. Üretilen bütün mal ve hizmetlerin temelinde ve ardında insan olduğu gerçeğini, insanın fikir teri, alın teri olduğunu göz ardı edemeyiz. Bu nedenledir ki ‘İnsan’ı, özellikle ‘Millî düşünen ve manevi değerlerine bağlı insan’ı merkezine alan bir sistemi mutlak surette inşa etmeliyiz. Yani üretim de fikirler de yerli ve millî olmalıdır.'' dedi.

 

TÜRKÇE DÜŞÜNEN, TÜRKÇE YORUMLAYAN

 

Ülkesini ve Milletini önceleyen bir nesil yetiştirme yolunun eğitimin Milli olmasından geçtiğini belirten MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, ''Meselelere Ankara’dan bakan, Türkçe düşünen, Türkçe yorumlayan, Türkçe tavır koyan, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin veciz ifadeleriyle ‘Önce ülkem ve milletim’ diyen, diyebilen nesilleri yetiştirecek bir eğitim modelini zorunlu görüyoruz. Unutulmamalıdır ki bugün gönül coğrafyamızı kan ve gözyaşına boğan emperyalizmin panzehri milliyetçiliktir. Bu vesileyle belirtmek gerekir ki yabancı merkezlere bağlı çalışan; dinî, millî duyguları istismar eden gayrimillî örgütlere, sözde STK’lara ve eğitim kurumlarına, bölücü basın-yayın organlarına yönelik ıslah edici, önleyici projeler geliştirilmelidir. Evet; Türk ve Türkiye Yüzyılı hedefinde ülkemizi savunmak, tarihin yüklediği misyonumuzu yerine getirmek için en etkili füzeleri, beşinci, altıncı nesil uçakları mutlaka yapmalıyız. Bununla beraber yerli ve millî düşünen, ‘Önce ülkem ve milletim’ diyebilen, ölümüne vatanımızı savunacak, bir tokat yüzünden yurt dışına kaçmayacak nesilleri de inşa edecek sistemin devreye alınmasını hayati derecede önemli görüyoruz.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Yusuf Kanlı, üretim kadar, fikirler, yerli ve milli, olmalı
Yorumlar
Haber Yazılımı