MHP'li Kalaycı: Gazilerin Hepsine Eşit Aylık Bağlanmalı
Haber Detayı
12 Mart 2020 - Perşembe 11:46 Bu haber 1863 kez okundu
 
MHP'li Kalaycı: Gazilerin Hepsine Eşit Aylık Bağlanmalı
MHP Haberi
MHP'li Kalaycı: Gazilerin Hepsine Eşit Aylık Bağlanmalı

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Gazilerimizin ve Şehit ailelerimizin haklı taleplerinin yerine getirilmesini istedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen 196 sıra sayılı Kanun Teklifi'nin tümü üzerine MHP Grubu adına yaptığı konuşmada, vazife ve harp malullerimize bağlanan aylıkların sehven kesilmesinden kaynaklanan mağduriyetlerin bu kanunla giderilmeye çalışıldığını, Gazilerin ve şehit ailelerinin haklı taleplerinin mutlaka yerine getirilmesi gerektiğini, özellikle şehit er ve erbaşların dul ve yetimleri ile ana ve babalarına bağlanan aylıkların artırılması ve şehit çocuklarının hepsine iş hakkı verilmesi gerektiğini söyledi.

GAZİLERİMİZİN HAYATI KOLAYLAŞTIRILMALI MAĞDURİYETLERİ GİDERİLMELİDİR

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, ''Kanun teklifinde vazife ve harp malullerimizden çalışmaya devam edenlere en az yirmi yıllık sigortalılık süresi ve 5 bin gün prim ödenmiş olması şartıyla 2'nci bir aylık bağlanma imkânı verilmekte ve daha önce sehven bağlandığı gerekçesiyle emekli maaşları kesilen gazilerimizin mağduriyetinin giderilmesi amaçlanmaktadır. Komisyon görüşmelerinde gazilerimize daha da kolaylık getirilmesi talebimiz üzerine, söz konusu aylığın bağlanmasında olay gününün ve maluliyet derecelerinin esas alınması için Genel Kurul görüşmelerine kadar çalışma yapılması kararlaştırılmıştır. Temennimiz, bu yönde iyileştirme yapılmasıdır.'' dedi.

GAZİLERİMİZ VE ŞEHİT AİLELERİMİZİN HAKLI TALEPLERİ YERİNE GETİRİLMELİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, ''Türk vatanı şehit ve gazilerimizin kutlu bir mirasıdır, Türk milleti, hem şehitlik anıtı hem de gaziliğin adıdır. Elbette şehit ve gazilerimize çok şey borçluyuz; onların mücadelelerini sahiplenmek, hak taleplerini savunmak siyasi ve manevi sorumluluğumuza emanettir. Gazilerin ve şehit ailelerinin haklı talepleri mutlaka yerine getirilmelidir. Şehitlerin, özellikle de şehit er ve erbaşların dul ve yetimleri ile ana ve babalarına bağlanan aylık artırılmalı, şehit çocuklarının hepsine iş hakkı verilmelidir. Engellilere sağlanan ÖTV'siz araç alma imkânı gazilerimize de verilmelidir.'' dedi.

GAZİLERİMİZİN HEPSİNE EŞİT AYLIK BAĞLANMALIDIR

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, ''Muharip gazilerimize bağlanan şeref aylığının farklılaştırılması asla kabul edilemez olup yıllardır gazilerimizi üzmektedir. Muharip gazilerimizin gelir ve iş durumuna bakılmaksızın hepsine aynı tutarda şeref aylığı bağlanmalı, bazı hak ve imkânlar sağlanmalıdır. Malul sayılmayan gazilerimize onurla taşıyacakları ve çocuklarına gururla anlatacakları gazilik madalyası verilmelidir. Kimseye muhtaç olmadan hayatlarını devam ettirebilmeleri sağlanmalı, özellikle de sağlık hizmetlerinde katılım payı muafiyeti tanınmalıdır. Bu vesileyle tarih boyunca vatan ve millet sevdasıyla şehit düşmüş ecdadımıza, milletin bekası ve esenliği uğruna can vermiş kahramanlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum; şeref abidesi gazilerimize de minnet ve şükranlarımı sunuyorum.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP'li, Kalaycı:, Gazilerin, Hepsine, Eşit, Aylık, Bağlanmalı, , , , , , ,
Yorumlar
Haber Yazılımı