MHP'li Akçay: Türkiye ABD'nin Küresel Oyununu Bozdu
Haber Detayı
12 Mart 2020 - Perşembe 13:15 Bu haber 2027 kez okundu
 
MHP'li Akçay: Türkiye ABD'nin Küresel Oyununu Bozdu
MHP Haberi
MHP'li Akçay: Türkiye ABD'nin Küresel Oyununu Bozdu

MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Türkiye ve Suriye'nin savaşmasını isteyen ABD'nin küresel oyunlarının bozulduğunu söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye ile Rusya arasında Moskova Zirvesi'nde imzalanan ateşkes mutabakatının önemini hatırlatarak, Moskova Zirvesi'nde Türkiye ve Suriye'nin savaşmasını isteyen ABD'nin Türkiye üzerinden kurguladığı senaryonun bozulduğunu, vekâlet savaşı yürüten ABD'nin ve asırlık kini mahfuz olan Rusya'nın bölgedeki planlarının farkında olduklarını söyledi.

MOSKOVA ZİRVESİ'NDE ABD'NİN TÜRKİYE ÜZERİNDEN KURGULADIĞI OYUN BOZULDU

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Türkiye ile Rusya arasında Moskova Zirvesi'nde imzalanan mutabakatın önemini hatırlatarak, ''Türkiye, İdlib'de tırmanan gerilimin müsebbibi olmadığı gibi, destekleyicisi de olmamış ve Moskova Zirvesi'ne giden süreci hazırlamıştır. "Askerî faaliyetlerin durdurulması" ibaresi doğrultusunda, Suriye'den Türkiye'ye gerçekleşmesi muhtemel kitlesel insan göçünün önüne geçilmiştir. 'Bırakalım, Suriye ile Türkiye savaşsın.' açıklaması yapan Trump'ın açıklaması dikkate alındığında, ABD'nin Türkiye üzerinden kurguladığı senaryo Türk diplomasisinin engin birikimine çarpmıştır. Moskova Zirvesi sonucunda, 6 Mart 2020 tarihinde silahlı faaliyetlerin durdurulması Türkiye'nin askerî motivasyon ve toparlanması açısından kritik öneme sahiptir. Bu kapsamda, 5 Marttan bu yana Münbiç'te, Tel Rıfat'ta, Kandil'de ve diğer bölgelerde Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK/PYD'ye yönelik operasyonlarda terörle mücadelede önemli mesafeler almıştır.'' dedi.

SİYASİ HIRSA KAPILAN PUTİNCİLER RUS KAPANINA DÜŞTÜ

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, ''Türkiye, hiçbir emperyal kurguya mahkûm olmayacak kadar iradeli ve aklıselim, hiçbir çatışmayı körüklemeyecek kadar barışın teminatıdır. Her krizden medet umup ve bu krizi fırsata çevirmeye çalışanlar boşuna umutlanmasın. HTŞ, PYD, PKK üzerinden vekâlet savaşı yürüten ABD'nin, asırlık kini mahfuz olan Rusya'nın ve bölgede ne yaptığını gayet iyi bildiğimiz İran'ın, Esad kuklasıyla güttüğü kural tanımaz siyasetin farkındayız. Irkçı, Darwinist, sömürgeci ve materyalist bilinçaltıyla her fırsatta Türkiye'yi itham etme cüreti gösteren neme lazımcı Batı dünyasının da farkındayız. Siyasi hırsa kapılıp devlet, hükûmet mefhumlarını ayırt edemeyen Putinciler Rus kapanına düşmüştür. Bu zihniyetin, Rus televizyonunun ucuz montaj kumpasının peşine takılıp devleti itibarsızlaştırma gafletlerine şaşırmamak gerekir.'' dedi. 

DEVLET AKLI UCUZ NUMARALARLA DEĞERLENDİRİLEMEZ

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, ''Devlet aklı ucuz numaralarla, çarpıtmalarla, kural tanımazlıkla değerlendirilemez. Devlet aklı yeri geldiğinde diplomasinin hududu zorlanarak, yeri geldiğinde cesur hamlelerin tereddütsüz gerçekleşmesiyle belirlenir. Türkiye, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Pençe Harekâtlarında bu iki temelin üzerinde meşru ve hukuki haklarının müdafaasını gerçekleştirmektedir. Bahar Kalkanı Harekâtı bu başarılı harekâtların tamamlayıcısı olacak, sınırlarımız terör unsurlarından arındırılacaktır.'' dedi.

MOSKOVA ZİRVESİ ESAD REJİMİNİN KUKLA BİR YÖNETİM OLDUĞUNUN TESCİLİDİR

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, ''Bu ülkenin geleceğine Suriyeliler karar vermeli, yol ve yöntem de demokrasi olmalıdır. Bu çerçevede, 13 Nisanda Suriye'de yapılacak seçimlerin kalıcı, kapsayıcı ve kutuplaşmayı bitirecek değişim rüzgârına yol açacağını düşünmek abartılı ve aslı astarı olmayan afaki bir beklentidir. Moskova Mutabakatı, Esad rejiminin kukla bir yönetim olduğunun tescilidir. Bu nedenle 13 Nisanda Suriye'de yapılması planlanan seçimin hukuken bir geçerliliği olmayacaktır. Suriye'nin geleceğini halkının üzerine ölüm yağdıran kukla bir yönetim değil, hür ve bağımsız Suriyeliler inşa edecektir. Suriye'ye huzurun, istikrarın ve barışın hâkim olması en büyük dileğimizdir. Rusya'nın ve güdümündeki Esad rejiminin İdlib'le ilgili her türlü mutabakata sadık kalması elzemdir; olası bir ihlal durumunda, Türkiye, meşru müdafaa hakkını kullanmakta tereddüt etmeyecektir.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP'li, Akçay:, Türkiye, ABD'nin, Küresel, Oyununu, Bozdu, , , , , , ,
Yorumlar
Haber Yazılımı