MHP'li Erdem Engelliler İçin Yasal Düzenleme İstedi
Haber Detayı
02 Aralık 2020 - Çarşamba 19:21 Bu haber 2621 kez okundu
 
MHP'li Erdem Engelliler İçin Yasal Düzenleme İstedi
MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, engelli vatandaşımıza yönelik eksik kalan yasal düzenlemelerin acilen yapılması gerektiğini söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Erdem Engelliler İçin Yasal Düzenleme İstedi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle TBMM Genel Kurulu'nda açıklama yapan MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, 13 milyon civarında engelli vatandaşımıza yönelik eksik kalan yasal düzenlemelerin acilen yapılması gerektiğini belirterek, atamalarda engelli vatandaşlarımıza öncelik tanınmasını istedi.

 

ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZA YÖNELİK YENİ YASAL DÜZENLEMELER YAPILMALI

 

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, ''3 Aralık Dünya Engelliler Günü tüm dünyada engelli haklarına dikkat çekilen anlamlı bir gündür. 13 milyon civarında engelli vatandaşımız varken gerek yasal düzenlemeler ve uygulanması açısından, gerekse toplumsal farkındalık ve kuralların toplumun bütününe yansıtılması açısından eksik kalan düzenlemelerin ivedilikle yapılması gerekmektedir.'' dedi.

 

ATAMALARDA ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZA ÖNCELİK TANINMALIDIR

 

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, ''Engelli vatandaşlarımızın önündeki engelleri kaldırmamız gerekmektedir. Engellilerimizin ve engelli ailelerinin yaşam kalitesi yükseltilmelidir. Engelli kardeşlerimizin en büyük sorunu işsizliktir, öncelikle işe yerleştirilmeliler. Üretime katılmaları ve sosyal hayatta tam anlamıyla var oluşları hususunda gerekli çalışmalar yapılmalıdır. Engelli kardeşlerimize meslek gruplarına göre öncelikli atama hakkı tanınmalı ve yeterli oranda gerçekleştirilmelidir. Bir avuç engelli öğretmenimizle ilgili 2021 yılında Millî Eğitim Bakanlığından bir müjde temennimiz vardır.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP İstanbul Milletvekili, Arzu Erdem, engelli vatandaşımız, engelliler günü, engelliler için yasa, yeni yasal düzenleme, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı