MHP'li Fendoğlu'ndan Borcunu Ödeyemeyen Esnafa Destek
Haber Detayı
02 Aralık 2020 - Çarşamba 20:21 Bu haber 4067 kez okundu
 
MHP'li Fendoğlu'ndan Borcunu Ödeyemeyen Esnafa Destek
MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Esnaf borçlarının ertelenmesini ve hacizlerin durdurulmasını istedi.
MHP Haberi
MHP'li Fendoğlu'ndan Borcunu Ödeyemeyen Esnafa Destek

Coronavirüs salgınının yükünü işyerleri kapandığından dolayı kredilerini ve vergilerini ödeyemeyen esnafların çektiğine dikkat çeken MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Esnafların ödeyemediği kredi, prim ve vergilerin ertelenmesini ve borcunu ödeyemeyenlere uygulanan hacizlerin durdurulmasını istedi.

 

CORONAVİRÜS SALGININ YÜKÜNÜ ESNAFLARIMIZ ÇEKİYOR

 

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, ''Coronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında iş yerleri kapanan, iş potansiyeli kaybolan esnaf ve sanatkârlarımız zor bir dönem geçiriyor. Devlet kurumlarındaki işçiler, memurlar maaşlarını ve özel sektördeki işçiler -tedbir amaçlı, çalışmasalar bile- Cumhurbaşkanımızın talimatıyla kısa çalışma ödeneği alıyorlar. Ama esnaf kapalı olan ve iş yapamadığı dükkanın vergisini, BAĞ-KUR'unu, belediye harçlarını ve kredi kartlarını ödemekle mükellef ve coronavirüsün de yükünü esnaf çekiyor.'' dedi.

 

ESNAF KREDİSİ VE VERGİLER ERTELENMELİ HACİZLER DURDURULMALI

 

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, ''Bakkallar, kantinciler, servisçiler, kırtasiyeciler, internet evleri, düğün salonları, eğlence merkezleri, kafeler, halı saha ve küçük ölçekli esnaflarımızın hepsi aylardır mağdur. Hükûmetimiz ve yerel yönetimler küçük esnaf ve sanatkârlarla kader birliği yapmalı. Esnaf kredileri, vergileri ve primleri en az 2021 yılı Mayıs sonuna kadar ertelenmeli, kredi kart ödemeleri en az üç ay ertelenmeli, icra ve haciz işlemleri bu salgın sonuna kadar durdurulmalı ve sicil affı da getirilmelidir.'' dedi.

 

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Malatya Milletvekili, Mehmet Celal Fendoğlu, esnaflara destek, borçlar ertelenmeli, krediler ertelenmeli, hacizler durdurulmalı, vergiler ve primler
Yorumlar
Haber Yazılımı