MHP'li Bulut: Desteklenmezse Çiftçi Üretmekten Vazgeçer
Haber Detayı
11 Mayıs 2022 - Çarşamba 15:13 Bu haber 1697 kez okundu
 
MHP'li Bulut: Desteklenmezse Çiftçi Üretmekten Vazgeçer
MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, mağduriyet yaşayan çiftçilerin destekleme alamadıkları takdirde üretimden vazgeçeceğini söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Bulut: Desteklenmezse Çiftçi Üretmekten Vazgeçer

Olumsuz hava şartları nedeniyle patates ve soğan üretiminde verim kaybı yaşandığını hatırlatan MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, patates ve soğan kalemlerinin ithalatla karşılanması durumunda, tohum ve gübre desteği alamayan üreticilerin üretim yapmaktan vazgeçme noktasına geleceğini söyledi.

 

PATATES VE SOĞAN ÜRETİCİLERİ OLUMSUZ HAVA ŞARTLARI NEDENİYLE MAĞDUR OLDU

 

Olumsuz hava şartları nedeniyle patates ve soğan üreticilerinin mağduriyet yaşadığını belirten MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, ''Ülke genelinde son elli yılda görülmeyen ölçüde ocak ayından mart ayına kadar 4 kez üst üste meydana gelen ayaz ve don vurması nedeniyle patates ve soğan üretiminde hasat yüzde 70 oranında düşmüştür. Verim kaybı nedeniyle patates ve soğan üreticileri de ciddi bir mağduriyet içerisindedirler. Hasadın yüzde 70 oranında düşmesi nedeniyle oluşan açığın giderilmesi için ithalat yoluna başvurulması bir seçenek olarak düşünülse de ithalatın soğan ve patates üreticilerini orta vadede karşı karşıya bırakacağı zarar, üretimin önemli ölçüde durması sonucunu doğuracaktır.'' dedi.

 

İTHALAT YAPILIRSA, DESTEKLEME YAPILMAZSA ÇİFTÇİ ÜRETİMDEN VAZGEÇER

 

Mağduriyet yaşayan patates ve soğan üreticisi çiftçilerin toprağı ekmekten vazgeçme noktasına geldiğine dikkat çeken MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, ''Bu nedenle, çiftçimizin temel beklentisi, hasat konusunda ciddi zarara uğrayan patates ve soğan üreticisi çiftçimize tohum ve gübre başta olmak üzere girdi kalemlerine ilişkin destekleme sağlanarak 2022 yılı içerisinde üretimden kopmamalarının sağlanmasıdır. Bu kalemlerin yani patates ve soğan kalemlerinin ithalatla karşılanması hâlinde, rekabet imkânı olmayan birçok çiftçimizin bu ürünlere ilişkin toprağı ekmekten imtina edeceği öngörülmektedir.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Tokat Milletvekili, Yücel Bulut, mağduriyet yaşayan, çiftçiler, destekleme alamadıkları, takdirde, üretimden vazgeçer, gübre, tohum desteği, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı