MHP'li Bülbül: Ayasofya Siyasete Değil İbadete Açıldı
Haber Detayı
31 Temmuz 2020 - Cuma 03:13 Bu haber 3811 kez okundu
 
MHP'li Bülbül: Ayasofya Siyasete Değil İbadete Açıldı
MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül, Ayasofya tartışması üzerinden Türkiye'nin tökezlemesini bekleyen güçlerin ekmeğine yağ sürüldüğünü söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Bülbül: Ayasofya Siyasete Değil İbadete Açıldı

MHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül, Yunanistan'ın Ayasofya üzerinden Türkiye'ye kin kusmasının planlı bir projenin parçası olduğunu belirterek, Türkiye içerisinde Yunanistan'ın borusunu öttürmeye çalışan birilerinin Ayasofya tartışması yaparak Türkiye'nin tökezlemesini bekleyen güçlerin ekmeğine yağ sürdüğünü söyledi.

 

YUNANİSTAN'IN AYASOFYA ÜZERİNDEN TÜRKİYE'YE KİN KUSMASI PLANLI BİR PROJENİN PARÇASIDIR

 

MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül, ''Ayasofya-i Kebir Camii ibadete açılmış, yüz binlerce vatandaşımızın katılımı ve millî bir birlik, beraberlik şuuruyla ilk cuma namazımız eda edilmiştir. Bu minvalde, Türkiye Cumhuriyeti devletinin egemenlik haklarından kaynaklanan hakkını kullanması hem içeride hem de dışarıda bazı odakları rahatsız etmiştir. Özellikle Yunanistan tarafından yapılan açıklamalar ve eylemler kabul edilebilir değildir. Öncelikle belirtmemiz gerekir ki Yunanistan'da yapılan gösteriler sırasında şanlı bayrağımızın yakılıp yerlerde sürüklenmesi tam bir alçaklıktır. Geçmişte yaşadıklarından hiç ders almayan Yunanistan yine boyundan büyük işlere kalkışmaktadır. Ege ve Akdeniz'de tırmandırdığı tahrik ve gerilimlerle Ayasofya üzerinden Türkiye'ye kin kusmaları planlı bir projenin parçalarıdır.'' dedi.

 

TÜRKİYE İÇİNDE YUNANİSTAN'IN BORUSUNU ÖTTÜRMEYE ÇALIŞAN GAFİLLER VAR

 

MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül, ''Bunun yanında, bu gafillere inanıp içeride de Yunan borusu öttürmeye çalışanlar mevcuttur. Türkiye Cumhuriyeti devleti 29 Ekim 1923'teki kuruluş ruhuna aynen bağlıdır. Ve bu şuurla 2023'e doğru emin adımlarla yürümektedir. Ayasofya Camisi'nin ibadete açılmasından sonra ortaya çıkan tartışmalar dışarıda bizim tökezlememizi bekleyen güçlerin ekmeğine yağ sürmektedir. Türkiye'yi dibi görünmeyen çukura doğru çekmeye hiç kimsenin hakkı bulunmamaktadır. Cuma hutbesinde yapılan değerlendirmeleri bağlamından koparıp başka emeller doğrultusunda kullanmak kimseye bir şey kazandırmayacağı gibi bu tip tartışmalar devletimize ve milletimize de zarar vermiş olacaktır.'' dedi.

 

AYASOFYA CAMİSİ SİYASETE DEĞİL İBADETE AÇILMIŞTIR

 

MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül, ''Ayasofya ibadete açılmıştır, siyasete değil. Bu açıdan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bu tartışmaların merkezine oturtmakta doğru değildir. İstanbul'u fethedip bize armağan eden Fatih Sultan Mehmet Han ne kadar aziz ise İstanbul'u işgalden kurtarıp bizlere armağan eden Atatürk'te o kadar azizdir. Bu nedenle Ayasofya etrafında fitne çıkaran ve insanlarımızı ayrımcılığa teşvik eden kim varsa kınıyorum.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Grup Başkanvekili, Levent Bülbül, Ayasofya Camisi, ibadete açıldı, ayasofya tartışması, içimizdeki gafiller, MHP Haberleri, kin kusuyorlar, siyaset
Yorumlar
Haber Yazılımı