MHP'li Aycan'dan Meslek Liselerinin Arttırılması Talebi
Haber Detayı
31 Temmuz 2020 - Cuma 02:32 Bu haber 4285 kez okundu
 
MHP'li Aycan'dan Meslek Liselerinin Arttırılması Talebi
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, üniversitelere girişte ihtiyaç planlaması yapılmadığından okulu bitiren gençlerin işsiz kaldığını söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Aycan'dan Meslek Liselerinin Arttırılması Talebi

MHP MYK Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, üniversitelere girişte ihtiyaç planlaması yapılmadığından okulu bitiren gençlerin işsiz kaldığını belirterek, mesleki eğitim veren meslek liselerinin arttırılması gerektiğini söyledi.

 

ÜNİVERSİTELERE GİRİŞTE İHTİYAÇ PLANLAMASI YAPILMADIĞI GÖRÜLÜYOR

 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, ''Üniversitelere giriş sınavını yaptık, şimdi gençlerimiz tercih aşamasındadır. 2,2 milyon genç sınava girdi, 1 milyon genç üniversitelere yerleştirilecek. Kontenjanlar belirlendi fakat hemen hemen her alanda ciddi sayıda işsiz genç var iken kontenjan sayılarının çok dikkat çekici bir şekilde yüksek olduğu görülmektedir. İhtiyaç planlamasının yapılmadığı, insan gücü planlamasının yapılmadığı görülüyor. Gençler bir okula yerleşecek ama okulu bitirdiğinde çoğunlukla işsiz kalacaktır.'' dedi.

 

MESLEKİ EĞİTİM VEREN MESLEK LİSELERİNİN ARTTIRILMASI GEREKİR

 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, ''Bu nedenle bir an önce mesleki eğitimi artırmamız lazım, meslek liselerinin artması gerekiyor ve bu meslek liselerinin sanayi, sektör iş birliği içerisinde eğitim yaparak gerçek meslek erbabı yetiştirmesi gerekmektedir. Gençleri bu belirsizlikten kurtaralım, emek ve zamanları boşa gitmesin diyorum.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Kahramanmaraş Milletvekili, Sefer Aycan, üniversitelere giriş, ihtiyaç planlaması, Eğitim planlaması, işsiz gençler, meslek liseleri, MHP Haberleri, işsizlik
Yorumlar
Haber Yazılımı