Adana Valiliği Yeni Coronavirüs Tedbirini Açıkladı
Haber Detayı
30 Temmuz 2020 - Perşembe 19:10 Bu haber 3438 kez okundu
 
Adana Valiliği Yeni Coronavirüs Tedbirini Açıkladı
Adana Valiliği, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun yeni coronavirüs tedbirlerini açıkladı.
ADANA HABERLERİ Haberi
Adana Valiliği Yeni Coronavirüs Tedbirini Açıkladı

Adana Valiliği, coronavirüs salgınının yayılmasını önlemek amacıyla, şimdiye kadar sadece kapalı alanlarda takılması zorunlu olan maskenin bu geceden sonra tüm alanlarda takılması konusunda İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun karar aldığını açıkladı.

 

MASKE TAKILMASININ HER YERDE ZORUNLU OLMASI KARARI

 

1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 26. maddesi gereğince, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 30.07.2020 tarihinde saat 13.00'da Valilik Toplantı Salonu'nda koronavirüs hastalığı (Covid-19) nedeniyle olağanüstü toplanmıştır.

 

Covid-19 salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir.

 

Alınan tedbirlerin salgının yayılma hızını düşürülmesine olan etkisinin en üst noktaya taşınabilmesi amacıyla; Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27 ve 72’nci maddeleri uyarınca ilimizde aşağıdaki ek tedbir alınmıştır.

 

Bu kapsamda; 30.07.2020 tarih saat 24.00’den itibaren vatandaşların tüm ilimiz sınırları içerisinde ağzı ve burnu kapatacak şekilde tıbbi/bez maske kullanımının zorunlu hale getirilmesine karar verilmiştir.

 

Alınan karara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282’nci maddesi gereğince 900 (Dokuz yüz) TL idari para cezası verilecek olup aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacak, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Maske takma zorunlu, Adana da maske zorunlu, Adana haberleri, Adana Valiliği, Maskesiz çıkmayın, coronavirüs, covid 19
Yorumlar
Haber Yazılımı