MHP'li Baki Şimşek'ten İşten Çıkarma Yasağı Önerisi
Haber Detayı
04 Temmuz 2021 - Pazar 20:28 Bu haber 2775 kez okundu
 
MHP'li Baki Şimşek'ten İşten Çıkarma Yasağı Önerisi
MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Belediyelerde çalışan işçilerin işten çıkarılmasının önüne geçmek için KHK ile işten çıkarılma yasağı getirilmesini önerdi.
MHP Haberi
MHP'li Baki Şimşek'ten İşten Çıkarma Yasağı Önerisi

Taşerondan Belediye kadrolarına geçtiği söylenen ancak işten çıkarılmaya devam edilen işçilerin, salgın süreci tedbirlerinden olan işten çıkarma yasağının sona ermesiyle tedirginlik yaşadığını belirten MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Belediyelerde çalışan işçilerin işten çıkarılmasının önüne geçmek için Kanun Hükmünde Kararname ile işten çıkarılma yasağı getirilmesini önerdi. 

 

İŞTEN ÇIKARMA YASAĞININ MUTLAKA DEVAM ETTİRİLMESİ GEREKİR

 

Kısa çalışma ödeneği ve işten çıkarma yasağının sona ermesinden dolayı belediyelerde çalışan işçilerin tedirginlik yaşadığını belirten MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, ''30 Haziran itibariyle, kısa çalışma ödeneği ve işten çıkarma yasağı sona erdi. Özellikle belediyelerde çalışan, sırf siyasi sebeplerden dolayı baskıya uğrayan ve uykuları kaçan, evlerine ekmek götürme mücadelesinde olan işçilerimiz çok büyük bir tedirginlik içerisindedir. İşten çıkarma yasağının mutlaka devam ettirilmesi gerekmektedir.'' dedi.

 

TAŞERONDAN BELEDİYEYE GEÇEN İŞÇİLERİN İŞTEN ÇIKARTILMASI KHK İLE YASAKLANMALIDIR

 

Taşerondan Belediye kadrolarına geçtiği söylenen ancak işten çıkarılmaya devam edilen işçilerin, işten çıkarılmasının önüne geçmek için Kanun Hükmünde Kararname ile işten çıkarılma yasağı getirilmesini öneren MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, ''Kanun hükmünde kararnameyle taşerondan kadroya geçirilen işçilerin, bu haklarının içerisine haksız yere işten çıkarma yasağının ek bir maddeyle konularak kanun hükmünde kararnamenin içerisine mutlaka ilave edilmesi gerekir. Aksi takdirde siyasi sebeplerden işten çıkarılıyorlar, mahkemelerden işe iade kararı alıyorlar ama belediye başkanları keyfî uygulamayla, mahkemeden işe iade kararı alan işçileri bile işe başlatmıyor. Yani yarın hem belediye hem buradaki idareciler yüklü tazminat ödemek mecburiyetinde kalacak. Buna mutlaka bir çözüm bulunmasını istiyoruz.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Mersin Milletvekili, Baki Şimşek, Belediyelerde çalışan, işçiler, işten çıkarma yasağı, KHK çıkarılmalı, işçiler tedirgin, TBMM, belediye işçisi, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı