MHP'li Adıgüzel'den Ülkücü Düşmanlarına Tepki
Haber Detayı
05 Temmuz 2021 - Pazartesi 11:12 Bu haber 3223 kez okundu
 
MHP'li Adıgüzel'den Ülkücü Düşmanlarına Tepki
MHP Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel, MHP'nin İçişleri Bakanlığı'nda kadrolaştığı iddiaları hakkında konuşan Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek'e cevap verdi.
MHP Haberi
MHP'li Adıgüzel'den Ülkücü Düşmanlarına Tepki

Halk TV'de yayınlanan Özlem Gürses'in sunduğu Perdenin Önü Arkası programında, MHP'nin İçişleri Bakanlığı'nda kadrolaştığı iddiaları hakkında konuşan Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek'e tepki gösteren MHP Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel, terör örgütleri ile mücadelenin yoğun olarak yapıldığı bir dönemde Ülkücülerin Emniyet birimlerinde aktif olarak görev almasının normal olduğunu belirterek, bu Vatanın gözü kara evlatları olan Ülkücülerin diğer kurumlarda da aktif olması gerektiğini söyledi. 

 

SÖZCÜ GAZETESİ YAZARI DENİZ ZEYREK, MHP VE SOYLU HAKKINDA NE DEDİ?

 

MHP, TERÖRLE MÜCADELEDE GÜVENDİĞİ SÜLEYMAN SOYLU İLE DEVAM ETMEK İSTİYOR

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun arasının iyi olmadığına yönelik çıkan söylentilerin ardından Süleyman Soylu'nun istifa edeceği ve kabine değişikliğine gidileceği iddiaları konusunda değerlendirmelerde bulunan Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, ''Bir süre bazı konularda açıklama yapmayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aynı arabada uzun uzun sohbet etmişler. Kabine değişikliğini, koalisyon dengeleri açısından zor görüyorum. Çünkü, güvenlik meseleleri ittifak ortağı MHP'nin hassas konusu ve o konudada en iyi çalıştıkları isim Süleyman Soylu. Onunla da devam etmek istiyorlar. Bu nedenle de Cumhurbaşkanı'nın bu konuda kısa vadede bir tasarrufa gideceğini düşünmüyorum" dedi.

 

MHP'NİN İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDA KADROLAŞTIĞI İDDİASI

 

Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Hakan Çelenk'in "Devlet Bahçeli ile Süleyman Soylu'nun iyi çalışması güvenlik politikalarında ortaklaşmak dışında, İçişleri Bakanlığı kadrolarında MHP kadrolaşması ya da yapılanması olabilir mi?" sorususuna cevap veren Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, "MHP kadrolaşması demek doğru olur mu bilmiyorum ama şuan da 81 ildeki Emniyet Müdürleri'nin yaklaşık 70 tanesi ülkücü kökenli. Ülkücüler, Fetö meselesinde büyük mücadele vermişlerdi. Ama hep dışlanmışlardı, 2. şark tayinlerine gönderilmişlerdi, terfilerinde sorunlar çıkmıştı. Şimdi bir şekilde, sadece emniyet değil jandarmada da aynı şey söz konusu. Parti olarak MHP demek doğru olmasa da ülkücü kadroların şuan güvenlik politikalarında çok belirleyici olduğunu söyleyebilirim. Bu da MHP için önemli bir durum.'' dedi.

 

MHP KARS İL BAŞKANI TOLGA ADIGÜZEL'DEN DENİZ ZEYREK'E TEPKİ

 

81 İldeki Emniyet Müdürlerinin 70'inin Ülkücü kökenli olduğu iddiasında bulunarak, Ülkücülerin Emniyet birimlerinde yer almasından duydukları rahatsızlığı dışa vuran Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek'e tepki gösteren MHP Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Ya ne olacaktı Deniz Zeyrek? Fetö'cü, PKK'lı mı olacaktı Emniyet Müdürleri? Ya da senin gibi kalemini ve iradesini emperyalist güçlere satmış onun bunun uşağı mı olacaktı? Ülkücüler bu vatanın gözü kara evlatlarıdır. Sadece Emniyette değil her kurumda fazlasıyla olmalılar.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Kars İl Başkanı, Tolga Adıgüzel, MHP, İçişleri Bakanlığı, kadrolaşma iddiaları, Süleyman Soylu, Ülkücüler, her kurumda, olması gerekir, yazar, tepki
Yorumlar
Haber Yazılımı