MHP'li Çetinkaya'dan Sam ve Demokrat Amca Tespiti
Haber Detayı
04 Temmuz 2021 - Pazar 10:41 Bu haber 2285 kez okundu
 
MHP'li Çetinkaya'dan Sam ve Demokrat Amca Tespiti
MHP MYK Üyesi Fatih Çetinkaya, ABD'nin Sam Amca figürünün Türkiye'de Gençlerin Demokrat Amcası fügürüne dönüştürme çabalarını deşifre etti.
MHP Haberi
MHP'li Çetinkaya'dan Sam ve Demokrat Amca Tespiti

Dünyadaki bir çok ülkede demokratik usullerle iktidar olmuş hükümetleri devirmeye çalışan ABD'nin Sam Amca figürünün Türkiye'de Gençlerin Demokrat Amcası fügürüne dönüştürme çabalarını deşifre eden MHP MYK Üyesi Fatih Çetinkaya, Türk gençlerinin Atatürk'e bile ihanet edenleri bilecek kadar feraset sahibi olduğunu söyledi.

 

ABD'DE SAM AMCA LAKABININ DOĞUŞU

 

1812’de Wilson’un, Amerikan ordusuna levazım müfettişi olarak atadığı kişi olarak bilinir. Görevi ordu için toplanan etleri teftiş ederek, üzerine alıcıyı yani Birleşik Devletleri temsilen US-United Startes damgasını basmaktı. Ordudaki askerler varillerin üzerindeki US’nin anlamı sorulduğu vakit espri olarak, Uncle Sam yani Sam Amca diye söylüyorlardı. Bu lakap o kadar yayıldıki, ABD hükümeti için kullanılır oldu.

 

SAM AMCA'NIN TÜRKİYE'YE KENDİLERİNE ÖZGÜ DEMOKRATİK MESAJI

 

Sonraki yıllarda Sam Amca figürü, politize edilerek siyasi bir kimliğe büründürüldü ve 1. Dünya Savaşı’na asker toplamak amacıyla hazırlanan “I Want You” yani “Sizi İstiyorum” yazılı afişlere basıldı. Bu Sam Amca afişleri 2. Dünya Savaşı’nda da kullanıldı. Dünyadaki bir çok ülkede demokratik usullerle iktidar olmuş hükümetleri devirmeye çalışan, demokratik seçimlere müdahale eden, Türkiye içinde “Muhalefete destek vereceğim” sözleriyle Sam Amca, bize de kendi dilinde demokratik mesaj vermişti.

 

SAM AMCA'DAN DEMOKRAT AMCA LAKABINA UYARLAMA

 

Bizdede CHP lideri Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabının biyografisine “Gençlerin Demokrat Amcası” sıfatını yazarak gençlere mesaj vermiş. Anlaşıldığı üzere demokratik bir seçimde sizi istiyorum diyor. Peki ya Türk gençliği üniversite sınav sorularını çalarak yüz binlerce gencin emeğini heba eden, hayatını karartan Fetöcü hainlere sahip çıkan Kılıçdaroğlu’nun bu tavrını unutmamışsa!

 

TÜRK GENÇLERİ DEMOKRAT AMCA'YA CEVAP İÇİN SEÇİMLERİ BEKLİYORSA

 

Daha 20’li yaşlarda vatani hizmetini yapan askerlerimizi, polislerimizi ve aynı yaşlardaki öğretmenlerimizi şehit ederek hayattan koparan hain PKK için terör örgütü bile diyemeyen ve siyasi işbirlikçisi HDP ile iş birliği yapan Kılıçdaroğlu’na öfkelilerse! Türk Gençliğini hatta bütün insanlığı zehirlemek için uyuşturucu ticareti yapan PKK terör örgütünün başına övgü olarak, “Apo’nun heykelini dikeceğiz” diyen terörist Demirtaş’ı kollayan Kılıçdaroğlu’na gerekli cevabı seçimlerde vermeyi bekliyorsa!

 

TÜRK GENÇLİĞİ ATATÜRK'E BİLE İHANET EDENLERİ BİLECEK KADAR FERASETLİDİR

 

Bunlara ilaveten Sam Amca’nın desteklediği ve beslediği terör örgütü YPG’yi Demokratik Amca Kılıçdaroğlu’nun, nasıl aklayıp pakladığını bilmemesi mümkün mü Türk gençliğinin! Amca Türk kültüründe baba yarısıdır. Lakin Türk’ün istiklalini ve Türk Cumhuriyet’ini, Türk milletinin istikbali olarak gördüğü Türk gençliğine emanet eden Atatürk’e bile ihanet içerisindeki Kılıçdaroğlu’nun, kimlerin yarısı olduğunu bilecek kadar ferasetlidir gençlerimiz.

 

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP MYK Üyesi, Fatih Çetinkaya, algı operasyonu, Türk gençleri, ferasetli, Atatürk, ihanet edenler, muhalefete destek, verenler, unutulmadı, seçim, çalışması, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı