MHP'li Aycan'dan Kentsel Dönüşüm Sorununa Çözüm
Haber Detayı
04 Temmuz 2021 - Pazar 09:26 Bu haber 2005 kez okundu
 
MHP'li Aycan'dan Kentsel Dönüşüm Sorununa Çözüm
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, kentsel dönüşüm sürecinin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için yeni düzenlemelere ihtiyaç olduğunu söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Aycan'dan Kentsel Dönüşüm Sorununa Çözüm

Türkiye'nin her yerinde kentsel dönüşüme ihtiyaç varken bir türlü sağlıklı bir şekilde mesafe katedilemediğine dikkat çeken MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, mahallelerdeki mülk sahiplerinin kendi aralarında belediyelerle veya müteahhitlerle aralarındaki sorunlar ve anlaşmazlıklar nedeniyle yavaşlayan kentsel dönüşüm sürecinin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için yeni düzenlemelere ihtiyaç olduğunu söyledi.

 

TÜM KENTLERİMİZDE KENTSEL DÖNÜŞÜME İHTİYAÇ VARDIR

 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, ''6306 sayılı kentsel dönüşüm kanunu temel olarak doğru bir kanundur, ihtiyaçtır. Şehrim Kahramanmaraş'ta, İstanbul'da, tüm şehirlerimizde kentsel dönüşüme ihtiyaç vardır. Binaların sağlıklı, güvenli hâle getirilmesi acil ihtiyaçtır. Kahramanmaraş'ta Tekke olarak bilinen mahallenin ve Menderes Mahallesi'ndeki eski sanayi bölgesinin kentsel dönüşümü öncelikli konudur.'' dedi.

 

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN SAĞLIKLI İLERLEMESİ İÇİN YENİ DÜZENLEMELER YAPILMALI

 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, ''Kentsel dönüşüm Kahramanmaraş'ta, İstanbul'da ve diğer illerde yavaş ilerliyor veya ilerlemiyor. Mahallelerdeki mülk sahiplerinin kendi aralarında belediyelerle veya müteahhitlerle aralarındaki sorunlar, anlaşmazlıklar sürecin seyrini yavaşlatmaktadır. Oysa kentsel dönüşüm acil bir konudur. Bu konuda yeni düzenlemelere ihtiyaç vardır. Bu konuda teşviklere ihtiyaç vardır. Özellikle, müteahhitlere yönelik kolaylaştırıcı düzenlemeler yapmak gerekmektedir.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Kahramanmaraş Milletvekili, Sefer Aycan, TBMM, Kentsel dönüşüm, sorunlarına çözüm, bir türlü, yapılamayan, ilerlemeyen, kanuni düzenleme, ihtiyaç, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı