MHP'li Ayşe Sibel Ersoy: Avrupalılardan Önce Hak Kazandık
Haber Detayı
05 Aralık 2023 - Salı 19:57 Bu haber 2404 kez okundu
 
MHP'li Ayşe Sibel Ersoy: Avrupalılardan Önce Hak Kazandık
MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, toplumsal, ekonomik ve siyasal hayatın her alanında var olduklarını söyledi.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Ayşe Sibel Ersoy: Avrupalılardan Önce Hak Kazandık

5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilmesinin 89. yılı ve Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle açıklamalarda bulunan MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, bir çok Avrupa ülkesinde yaşayan kadınlardan önce seçme ve seçilme hakkına kavuşan Türk kadınının, Türk kültür ve devlet geleneğindeki sosyal ve siyasi rolüne dikkat çekti.  

 

TÜRK DEVLET GELENEĞİNDE TÜRK KADINININ YERİ VE ÖNEMİ

 

Tarihte birçok toplum, güçlü bir aile yapısına sahip olmadıklarından ötürü tarih sahnesinden yok olup gitmiştir. Ancak Eski Türk devlet geleneğinde durum tam tersidir. Eski Türklerin kadına verdiği önemi, o dönemde başka hiçbir topluluğun vermedi. Eski çağ ve Orta Çağda Türk kadını, Avrupa’da yaşayan diğer kadınlara göre toplum içerisinde ve devlet yönetiminde oldukça aktif bir rol oynamıştır. Tarih boyunca sadece sosyal hayatta değil siyasi hayatta da önemli rol oynayan Türk Kadını, bir çok Avrupa ülkesinde yaşayan kadınlardan önce seçme ve seçilme hakkına kavuştu. Türkiye’de kadınlar seçme ve seçilme hakkını İsviçreli kadınlardan 36, Fransız kadınlardan 11, Belçikalı kadınlardan 14 yıl önce elde ettiler. 

 

MHP'Lİ AYŞE SİBEL ERSOY'DAN DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

 

Üyesi olduğu TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) ile birlikte, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilmesini sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün huzuruna çıkıp Meclis Başkanlığının düzenlediği programa katılan MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, günün anlam ve önemine binaen TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, Türk kadınının bir çok Avrupa ülkesinde yaşayan kadınlardan önce seçme ve seçilme hakkına kavuşmasına dikkat çekti.

 

MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, ''Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir.' sözüyle kadının toplum ve medeniyet içindeki yerini takdir edilmiştir. Bunun içindir ki Türk kadınını çoğu Avrupa ülkesinden daha önce demokrasinin en önemli unsurlarından biri olan seçme ve seçilme hakkına kavuşturmuştur. Türk kültür ve devlet geleneğinde kadın sadece sosyal hayatta değil, siyasi hayatta da hep önemli rol oynamıştır. Türk kadınının toplumsal, ekonomik ve siyasal hayatın her alanında varlığının daim olması dileklerimle 5 Aralık, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 89'uncu yılı ve Dünya Kadın Hakları Günü kutlu olsun.'' dedi.

 

Bir 5 kişi görseli olabilir

Bir 13 kişi görseli olabilir

Bir 8 kişi ve yazı görseli olabilir

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Ayşe Sibel Ersoy, Türk Kadını, Seçme ve Seçilme Hakkı
Yorumlar
Haber Yazılımı