MHP'li Topsakal: Müesses Nizam Kendini Resmen Gömüyor
Haber Detayı
03 Aralık 2023 - Pazar 20:07 Bu haber 2175 kez okundu
 
MHP'li Topsakal: Müesses Nizam Kendini Resmen Gömüyor
MHP Samsun Milletvekili İlyas Topsakal, dünyadaki Müesses Nizam'ın kendini Filistin topraklarına gömüşünün dramatik sonuçlarını anlattı.
MHP Haberi
MHP'li Topsakal: Müesses Nizam Kendini Resmen Gömüyor

Gazze'de Savaş ve İnsanlık suçu işleyen İsrail'i durdurması gereken ABD'nin başını çektiği dünyadaki Müesses Nizam'ın kendini Filistin topraklarına gömüşüne dikkat çeken MHP Samsun Milletvekili Prof. Dr. İlyas Topsakal, Filistin'de yaşanan insanlık dramından dolayı tüm insanların Filistinlilere bir özür borçlu olduğunu söyledi.

 

İSRAİL'İN ZULMÜNÜ DURDURMASI GEREKENLER YA DESTEK VERİYOR YA DA SESSİZ

 

Gazze'ye saldırarak tüm Ortadoğu'yu yakacak bir savaşın fitilini ateşleyen İsrail; bütün dünyanın gözü önünde hastaneler, okullar, camiler ve kiliseler de dahil tüm yerleşim yerlerini bombalayarak, çocuk, kadın, yaşlı ve sivillerinde içinde olduğu 15 binden fazla Filistinli'yi katletti. 7 Ekim’de başladığı saldırılarına geçici ateşkes süresi bitince tekrar başlayan İsrail, katliamlarına vahşice devam ediyor. Gazze'de Savaş ve İnsanlık suçu işleyen İsrail'i durdurması gereken ABD, aksine İsrail'e destek veriyor. ABD'nin kuyruğuna takılan Batılı ülkeler ise ya İsrail'e destek veriyor ya da sessiz kalıyor. İşin enteresan yanı ise İslam ülkelerinin önemli bir kısmı da bu zulmün karşısında sessiz kalıyor. Nihayetinde; işlevini yitiren Birleşmiş Milletler etkisiz, İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan umut yoktur.

 

İSRAİL'İN BAŞLATTIĞI SAVAŞI KİM DURDURACAK?

 

Hristiyanlık ve Museviliğin tahrif edilmiş kaynaklarındaki hurafelere dayanarak dünyada yeni bir düzen kurmaya çalışan ABD ve İsrail, ''Tanrı'yı Kıyamete Zorlamak'' adına planladıkları Armageddon savaş oyunlarını devreye sokarak, Türkiye’nin güvenliğini tehdit edecek şekilde hamlelerine devam ediyor? Dinler ve medeniyetler arasında yaşanacak bir silahlı mücadeleye her an dönüşebilecek bu savaşı kim durduracak?

 

Günümüzde, İsrail'in katliamlarının durması adına en ciddi çalışmaları yapan Türkiye, çoğu zaman yalnız kalsa da elinden geleni yapıyor. Sabır ve tahammül sınırlarını aşan saldırılarına devam eden İsrail'i durdurmak adına İsrail'e destek veren tüm ülkelere rest çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir yandan ateşkesin sağlanması için çabalarken bir yandan da hasta Filistinlileri tedavi edilmek üzere Türkiye'ye getirtiyor.

 

TÜRKİYE ENİNDE SONUNDA BU SAVAŞIN DURMASINI VE YARGILAMAYI SAĞLAYACAK AMA 

 

Bir yandan savaşın durdurulması için diplomatik mücadelesini sürdüren Türkiye, bir yandan da Gazze'de katliam yapan Netanyahu'nun, 1995 yılında Boşnaklara yönelik Srebrenitsa'da katliam yapan Bosna kasabı Ratko Mladic gibi Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasının yolunu açmaya çalışıyor. Netanyahu ve suç ortaklarının insanlığa karşı işledikleri suçlara yönelik delilleri toplayarak hazırladığı dilekçeye dünyanın her yerinden 3 bine yakın hukukçunun imzasını almayı başaran İstanbul 2. Barosu, yargılamanın başlaması için Uluslararası Ceza Mahkemesi'e başvurdu.

 

Türkiye'nin başını çektiği iradenin Gazze'de katliam yapan İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasını mutlaka sağlayacak ama savaş dursa dahi; yaşanan vahşetin acısı hiç bitmeyecek. Filistinlilerin yaşadığı soykırım insanlığın ayıbı olarak tarihe geçecek. 

 

MHP'Lİ İLYAS TOPSAKAL'DAN MÜESSES NİZAMIN ÇÖKÜŞÜ VE İNSANLIĞIN BORÇLANDIĞI ÖZÜR AÇIKLAMASI

 

Tüm bu yaşananlar üzerine değerlendirmelerde bulunurken dünyadaki Müesses Nizam'ın kendini Filistin topraklarına gömüşüne ve tüm insanların  Filistinlilere bir özür borçlu oluşuna dikkat çeken MHP Samsun Milletvekili İlyas Topsakal, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Sadece filistinli çocuklar mı çeker, bu taşın çekemeyeceği yükü… anaları o çocuklara mı özgü? Buradaki ızdıraplar ve acılar dünyayı yeniden ve yeniden öfke, kan, nefret ve intikam ile şekillendiriyor. Hepimizi yakacak bir feryad bu iniltiler. Servet içinde yüzen müslümanlar, dünyayı yönettiğini zanneden bizlerin çocukları da sorumlu olacaktır, bütün olan bitenden. İyi insanlar ırk, cins, sistem demeden sokaklarda lanetliyor, bir neslin yok oluşunu. Müesses nizam kendini gömüyor, Filistin topraklarında. Bir zamanlar Batı Afrika ve Amerika’yı yok etmişti de, ne oldu; yeniden sürgünler yeşerdi; o Afrikalılar Abd’de ve kendi ülkelerinde intikamla yeşerdiler. Özür üstüne özür. Şimdi bu özürü kim dileyecek biliyor musunuz? Sadece Netanyahu değil, bütün insanlık dileyecek. Ve bir de bunun mahşeri var ki, onu da siz ekleyin.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, İlyas Topsakal, Müesses Nizam, Filistin, toprağa gömüyor
Yorumlar
Haber Yazılımı