MHP'li Karakaya'dan Erdoğan ve Bahçeli'yi Güçlü Kılan İrade
Haber Detayı
05 Aralık 2023 - Salı 14:39 Bu haber 1688 kez okundu
 
MHP'li Karakaya'dan Erdoğan ve Bahçeli'yi Güçlü Kılan İrade
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Erdoğan ve Bahçeli'nin güçlü meydan okumalarının ardında yatan gerçeği açıkladı.
MHP Haberi
MHP'li Karakaya'dan Erdoğan ve Bahçeli'yi Güçlü Kılan İrade

Kanal 7'de yayınlanan Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında, Cumhur İttifakı'nı kuruluş ve hedefi itibariyle diğer ittifaklardan ayıran en önemli özelliği ortaya koyan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Mevlüt Karakaya, Erdoğan ve Bahçeli'nin güçlü meydan okumalarının ardında yatan gerçeğin Ak Parti ve MHP'nin imzaladığı Cumhur İttifakı Protokolünde yattığına işaret etti.

 

SALGIN VE SAVAŞLARIN ARDINDAN DÜNYADA OLUŞAN YÖNETİM KRİZİ

 

Kanal 7'de yayınlanan Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında, tüm dünyada yaşanan yönetim krizine dikkat çeken MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, ''Son dönemde dünyada küresel yapıda yaşanan, düzenin ve yönetişim kurumlarının bugünün dünyasını yönetememesi ve itibar kaybına uğramaları ciddi bir sıkıntı ortaya koydu.'' sözleriyle, dünyaya barış ve huzuru getirmek amacıyla Dünya Savaşlarından sonra kurulan küresel Teşkilatların insanlığın sorunlarına artık çare olmaktan uzaklaşmasına dikkat çekti. 

 

Küresel salgına çare bulmakta geciken, bölgesel çatışmaların ve ülkeler arasındaki savaşların durdurulması noktasında aciz kalan küresel sistem, son hızla çökmeye başladı. 1995 yılında Bosna kasabı Ratko Mladic'in Boşnaklara yönelik Srebrenitsa'da yaptığı katliama uzun süre seyirci kalan ABD'nin başını çektiği küresel sistem, 2023 yılında Gazze kasabı Netanyahu'nun Filistinlilere yönelik yaptığı katliama seyirci kalmanın da ötesinde adeta destek veriyor. Gazze'de Savaş ve İnsanlık suçu işleyen İsrail'in durdurulması noktasında, Birleşmiş Milletler'in etkisiz, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın umut vermediği bir dünyada; Türk Devletleri Teşkilatı'nın tavır koyması önemsenirken Türk Dünyasının yıldızı konumundaki Türkiye'nin diplomatik ataklarla dünyayı ayağa kaldırıcı hamleler yapması insanlığa adeta umut veriyor.

 

MÜESSES NİZAM'IN ÇÖKTÜĞÜ ORTAMDA ÖNE ÇIKAN ERDOĞAN VE BAHÇELİ'NİN LİDERLİĞİ

 

Küresel Sistemin çöküşe geçtiği ve insanlığa yön verecek Lider kıtlığının yaşandığı dünyada, Salgın ve Rusya-Ukrayna savaşının olumsuz etkilerini azaltıcı hamleleriyle ön plana çıkan Türkiye'yi yöneten Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ittifak ortağı MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin, küresel sisteme başkaldırırcasına ABD ve İsrail'e rest çekmesi, esasen tüm insanlığın umutlarını yeniden yeşerten bir duruştur. Dünyadaki Müesses Nizam'ın kendini gömdüğü Filistin topraklarından yeşeren iki umut var: 1) 16 binden fazla Şehit vererek vatanını koruma mücadelesi veren Filistinlilerin İsrail nezdindeki tüm küresel katillere meydan okuması 2) İsrail'i durdurmak isteyen Erdoğan ve Bahçeli'nin ABD ve İsrail'e rest çekmesi

 

MHP'Lİ MEVLÜT KARAKAYA'DAN GÜÇLÜ MEYDAN OKUMALARIN ARDINDA YATAN GERÇEK

 

Tüm bunlar olurken Erdoğan ve Bahçeli'nin güçlü meydan okumalarının ardında yatan gerçeğe dikkat çeken MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişimi sonrasında Türkiye'nin bekasına dinamit koymaya çalışan terör örgütlerini bertaraf edebilmek ve Türkiye'nin rotasını yeniden çizmek için kurulan Cumhur İttifakı'nın iradesini hatırlattı. 1992 yılında ortaya koyduğu 21. Asrı Türk Asrı yapma hedefini Devlet Stratejisi haline getirmeyi başaran Bahçeli'yi ve ''Dünya beşten büyüktür'' diyerek dünyanın Müesses Nizamına rest çeken Erdoğan'ı güçlü kılan şeyin, Ak Parti ve MHP'nin imzaladığı Cumhur İttifakı Protokolünde yattığına işaret etti.

 

İ'la-yı Kelimetullah ve Nizami Alem Ülkü'sünde buluşan Erdoğan ve Bahçeli'yi güçlü kılan şeyin Cumhur İttifakı Protokolü'ünde yer alan, ''Türkiye’yi bölgesel güç ve lider ülke yapacak 2023 hedeflerini gerçekleştirmenin yanı sıra, İ’la-yı Kelimetullah uğruna asırlarca dünya barışının ve adaletinin teminatı, İslam aleminin ve bütün mazlum milletlerin yegane ümidi olan Türkiye’yi küresel bir güç haline getirecek, 2053 ve 2071 vizyonun alt yapısını adım adım inşa edecektir.'' sözlerde yatması, Cumhur İttifakı'nı destekleyen vatandaşların çoğunluğunun irade beyanıydı. 

 

MHP'Lİ MEVLÜT KARAKAYA'DAN CUMHUR İTTİFAKINI DİĞERLERİNDEN AYIRAN ÖZELLİK

 

Cumhur İttifakı'nı kuruluş ve hedefi itibariyle diğer ittifaklardan ayıran en önemli özelliğin Cumhur İttifakı Protokolü'ünde yer almasına dikkat çeken MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, ''Ak parti ve MHP'nin ittifakı yüzeysel basit bir seçim birlikteliği ya da seçim iş birliği değil. Buradaki birliktelik, partilerin menfaatlerini gözeten, daha çok seçim çevresinde seçim kazanmakta değil. Bu; Sayın Cumhurbaşkanımız ile Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin vizyon birlikteliğidir. Tarihten gelen, Ecdadın bize yüklediği, miras bıraktığı misyonla ve ona bağlı bir vizyonun ortaya konmasıyla var oldu. Sayın Genel Başkanımız grup toplantılarında bunu defalarca ifade etti. Bizim birlikteliğimiz, bizim nihai hedefimiz: İ'la-yı Kelimetullah, Nizamı Alem'dir.'' dedi. 

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Mevlüt Karakaya, Erdoğan ve Bahçeli, Nizami Alem, Ülkü
Yorumlar
Haber Yazılımı