MHP'li Karakaya: Hortlayan Yuvarlak Masada Rol Değişir
Haber Detayı
06 Aralık 2023 - Çarşamba 12:18 Bu haber 2418 kez okundu
 
MHP'li Karakaya: Hortlayan Yuvarlak Masada Rol Değişir
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, yeniden hortlatılacak olan muhalefetin Yuvarlak Masasında HDP ve İyi Parti'nin rol değiştireceğini söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Karakaya: Hortlayan Yuvarlak Masada Rol Değişir

Meral Akşener'in izlediği stratejileri önceden deşifre ederek tutarlı öngörülerde bulunmasıyla ön plana çıkan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Mevlüt Karakaya, dağıtılan Altılı Masanın CHP-HDP-İyi Parti birlikteliği düzleminde yeniden inşa edileceğine yönelik yeni bir öngörüde bulunduğu açıklamasında; yeniden hortlatılacak olan Yuvarlak Masada yer alacak HDP ve İyi Parti'nin Masanın Altında ve Üstünde olma durumu açısından rol değiştireceğini söyledi. 

 

ÖZGÜR ÖZEL'İN MERAL AKŞENER'E YAPTIĞI ZİYARETİN ESAS AMACI NE?

 

2023 seçimlerinde Cumhur İttifakı karşısında hezimete uğrayan CHP'nin başını çektiği HDP ve Zafer Partisi destekli Altılı Masa, yenilgiden sonra yaşanan dağınıklık görüntüsüne 2024 seçimlerine yönelik yapacakları yeni birliktelik ile son vermeye çalışıyor. Dersim ve FETÖ Lobisi ağırlığının açıkça hissedildiği CHP'nin Büyük Kurultayında, Kemal Kılıçdaroğlu ile giriştiği ''Kim daha fazla Dersimci'' ve ''Selahattin Demirtaş ile Osman Kavala'ya kim daha iyi selam çakar'' yarışını kazandıktan sonra PKK'nın siyasi uzantısı HEDEP'in seçmenlerine birkaç kez daha selam çakan Özgür Özel, Altılı Masadan kopma rolünü oynayan Meral Akşener'i ziyaret ederek, İyi Parti ile tekrar işbirliği yapmanın yollarını aradı.

 

İYİ bir blöf ustası olarak ''Kumar ve Noter Masası'' olarak nitelendirdiği Altılı Masaya yönelik ayrılma/geri dönme rolünü İYİ oynayan Meral Akşener, 2023 seçimleri sonrasında yeniden devirdiği Altılı Masadan tamamen koptuğunu Türk Milliyetçisi olduğunu idda eden seçmenlerine ispatlamak için partisinin Yerel Seçimlere tek başına gireceğini açıklamıştı. Nihayetinde CHP'nin çiçeği burnunda Genel Başkanı Özgür Özel'e cevap veren Meral Akşener, parti yönetiminin aldığı 'tüm bölgelerde tek başına seçime girme' kararını açıkladı. 

 

İyi Parti'nin kararı konusunda değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ''Diğer siyasi partilerle birlikteliklerde, İttifak kelimesi yerine işbirliği kelimesini kullandım. Çünkü İttifak kelimesi yoruldu ve yıprandı. Eski dosttan düşman olmaz. Sakın İyi Parti GİK'te bir karar verdi diye, İyi Parti ile bir sıkıntımız olduğunu düşünmeyin.'' dedi.

 

AKŞENER ENİNDE SONUNDA CHP-HEDEP İŞBİRLİĞİNE YEŞİL IŞIK YAKACAK

 

CHP ve İyi Parti arasında yapılan görüşmeleri değerlendiren medya ve siyasi çevreler, İyi Parti'nin Adana, Mersin ve Antalya adaylıklarının kendilerine verilmesi karşılığında Ankara ve İstanbul'da CHP'yi destekleyeceği yönünde algı oluşturmaya başladı. Zikzak çizme ustası Meral Akşener'in, partisinin müstakil seçimlere girme kararını bozup, sadece bu illerle kalmayıp daha fazla seçim bölgesinde CHP ve HEDEP ile işbirliği yapacağı konuşuluyor.

 

MERAL AKŞENER'İN İKİ ARADA BİR DEREDE KALAN DURUMU

 

Özgür Özel'in bu açıklamasından anlaşılıyor ki; Altılı Masa konusunda defalarca gelgit yaşayan Meral Akşener'in Yerel Seçimlerde yine CHP ile birliktelik yapma ihtimali var. Öte yandan İyi Parti'yi destekleyen seçmenlerin Sola yatkın olanlarında da aynı kanaat hakim. Bu kanaat ise seçimlere müstakil girme eğilimindeki Milliyetçi kökenli İyi Parti seçmenlerini tedirgin ediyor. Nihayetinde Türk Milleti ile Meral Akşener arasında güven bunalımı oluştu. Meral Akşener; Solaklara yanaşsa Türk Milliyetçileri istifa ediyor, Sağ Cenaha yanaşsa Solaklara yatkın olanlar istifa ediyor. Ne yapacağını şaşırmış bir vaziyette Sağa Sola yalpalayan Meral Akşener, resmen iki arada bir derede kaldı. 

 

MHP'Lİ MEVLÜT KARAKAYA'DAN SAĞA SOLA YALPALAYAN AKŞENER'E YÖNELİK TESPİTLER

 

Meral Akşener'in bir İYİ'lik ederek Altılı Masadan ayrılacağını ilk dillendiren siyasetçi olarak öngörülerinde hep haklı çıkan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Meral Akşener'in Sağa Sola yalpalaması hakkında Bengü Türk TV'ye verdiği son beyanatında yaptığı değerlendirmede, ''Meral Akşener, bugünlerde rotasını şaşırmış görünüyor. Bir gün çıkıyor '81 ilde İyi Parti olarak kendi belediye başkan  adayımızı çıkaracağız' diyor. Ertesi gün CHP Genel Başkanı ile ittifak ya da iş birliği konusundaki randevuya katılarak görüşme yapabiliyor. Geminin içinde yangın devam ederken, dümenin başındaki genel başkan rotada sapmalara neden olabiliyor. Türkiye'de ve dünyada siyasetin ana belirleyicileri liderlerdir. Türkiye için çok fazla söylenir lâkin dünyada da farklı değildir. Kamuoyu da liderleri takip eder. Bu noktada İyi Parti lideri rotayı şaşırdı.'' demişti.

 

MHP'Lİ MEVLÜT KARAKAYA'DAN YUVARLAK MASAYA YÖNELİK YENİ ÖNGÖRÜ

 

Meral Akşener'in izlediği stratejileri önceden deşifre ederek tutarlı öngörülerde bulunmasıyla ön plana çıkan MHP'li Mevlüt Karakaya, Özgür Özel ile Meral Akşener arasında yaşanan son ziyaret sonrasında yaptığı yeni açıklamasında, dağıtılan Altılı Masanın CHP-HDP-İyi Parti birlikteliği düzleminde yeniden inşa edileceğine yönelik yeni bir öngörüde bulundu.

 

Kanal 7'de yayınlanan Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında, yeniden hortlatılacak olan Yuvarlak Masada yer alacak HDP ve İyi Parti'nin Masanın Altında ve Üstünde olma durumu açısından rol değiştireceği yönünde öngörüde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, ''Geçen dönem masanın altında HDP vardı. Şimdi masanın altında İyi Parti olacak. Yani kendi söylediklerinden farklı davranmadıklarını algılatarak yapmaya çalışacaklarını düşünüyorum. Sayın Özgür Özel diyor ki; biz HDP ile açık açık ittifak yapacağız ama toptan bir ittifak değil, iş birliği. Seçim çevresine bakarak, şurda ben seni destekleyeceğim, burda sen beni destekleyeceksin şeklinde. Görünürde ortada Altılı Masa da kalmadı ama o masa hayallerde olacak. İyi Parti ben HDP ile yan yana gelmem diyecek. CHP büyük bir ihtimalle bazı yerlerde HDP ile, bazı yerlerde İyi Parti ile anlaşarak seçime girecek. İyi Partinin olduğu yerde HDP masanın altında kalacak, HDP'nin olduğu yerde İyi Parti masanın altına girecek.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Mevlüt Karakaya, Yuvarlak Masa, Altılı Masa, rol değişimi
Yorumlar
Haber Yazılımı