MHP'li Arzu Erdem: Gençlerimiz Ölüm Tuzağına Çekiliyor
Haber Detayı
19 Mayıs 2022 - Perşembe 12:15 Bu haber 2202 kez okundu
 
MHP'li Arzu Erdem: Gençlerimiz Ölüm Tuzağına Çekiliyor
MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, gençlerin ve çocukların ölüm tuzağına çekildiğini belirterek acilen tedbir alınması gerektiğini söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Arzu Erdem: Gençlerimiz Ölüm Tuzağına Çekiliyor

Gençlerin ve çocukların ruh sağlığını tehdit eden bilgisayar oyunları ve çizgi filmlerin zararlarına yönelik düzenlediği basın toplantısında ve TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada ailelere uyarılarda bulunan MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, yüzlerce gencin intiharıyla bağlantılı olduğu düşünülen ve sanal ölüm tuzağı olarak bilinen bilgisayar oyunlarına erişimin engellenmesi yönünde gereken tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.

 

MHP'Lİ ARZU ERDEM'İN TBMM GENEL KURULU'NDA YAPTIĞI KONUŞMA

 

Gençlerin ve çocukların ruh sağlığını tehdit eden bilgisayar oyunları ve çizgi filmlerin zararlarına yönelik ailelere uyarılarda bulunan MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, ''Daha öncesinde de gündeme taşıdığımız, yüzlerce gencimizin intiharıyla bağlantılı olduğu düşünülen ve sanal ölüm tuzağı olarak bilinen 'Mavi Balina' 'Momo' 'Mavi Bebek' gibi bilgisayar oyunlarına son zamanlarda 'Anime' adında bir çizgi film eklenmiştir. Bu kez hedef kitle 10 ila 14 yaş arası çocuklarımız. Bu çizgi filmin karakterleri, çocukların, kendilerine ve ailelerine zarar vermelerine yönelik bir çalışma gerçekleştirmekte. Eğer çocuk bunu kabul etmezse kendisine zarar vermeye yönlendirmektedir. Bu zarar fiziksel olarak bedeninin çeşitli yerlerini kesme; ruhsal olarak da yalnızlaşma, okula gitmeme ve sosyal aktivitesini durdurma olarak başlıyor; hayal dünyasında oluşturduğu film ve çizgi film karakteriyle kendi içinde bir dünya kuruyor. Daha ileri safhada psikolojik olarak da vücuduna verdiği zararlar yeterli gelmeyince arkadaşlarıyla gruplaşarak intihar planları gerçekleştiriyorlar. Küçücük çocuklarımızın, pırlanta gibi gençlerimizin fiziksel ve ruhsal olarak korunmaları, dolayısıyla geleceğimizin güvence altına alınması adına çocuklarımızın ve gençlerimizin öz benliklerini kabul etmeleri, aile kavramının önemi, millî ve manevi değerleri ve görgü kuralları üzerine, eğitim ve öğretim programımıza ilave düzenlemeler yapılmalıdır. Ayrıca, zararlı çizgi filmler ve sanal ölüm tuzağı hâline gelmiş olan oyunların erişiminin engellenmesi yönünde tedbirler alınmalıdır.'' dedi.

 

MHP'Lİ ARZU ERDEM'İN DÜZENLEDİĞİ BASIN TOPLANTISI

 

Yüzlerce gencin intiharıyla bağlantılı olduğu düşünülen ve sanal ölüm tuzağı olarak bilinen bilgisayar oyunlarının zararlarını TBMM Genel Kurulu'nda dile getirdikten sonra konuyla ilgili TBMM'de basın toplantısı düzenleyen MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, bilişim teknolojileri bağımlılığı ve sanal alemdeki tehlikelere 'Anime' isimli bir çizgi filmin eklendiğini hatırlatarak, eğlenceli gibi gözükse de özellikle şiddet içerikli birçok bilgisayar oyununun ve çizgi filmin çocukları tehdit ettiğini hatta ölüme sürüklediğini söyledi.

 

ACİLEN DÜZENLEME YAPILARAK TEDBİR ALINMALIDIR

 

Çocukların ve gençlerin bilgisayar başında fazla zaman geçirmelerinin, sosyal hayattan uzaklaşmalarına, dış dünyayla bağlantılarını kesmelerine ve kendi dünyalarını oluşturmalarına neden olduğunu dile getiren MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, "Sosyal hayattan kopan çocuklar ve gençler, oyunlardaki ve çizgi filmlerdeki karakterleri benimsiyor ve öz benliklerini reddediyor. Bu gençlerimiz o andan sonra o karakterlere bürünüyor. Bu tür çizgi film ve oyunlar, fiziksel ve psikolojik tahribatın yanı sıra aile kültürünü, aile yapısını bozup aidiyet duygusundan uzaklaştırarak huzursuzluklara, milli değerleri reddetmeye ve dinsizliğe neden oluyor. Buna acilen dur dememiz gerekiyor. Çocuklarımızın ve gençlerimizin öz benliklerini kabul etmeleri, aile kavramının önemi, milli ve manevi değerlerimiz ve görgü kurallarımız üzerine eğitim, öğretim programında ilave düzenlemeler yapılmalı. Zararlı çizgi filmlerin ve sanal ölüm tuzağı haline gelen bilgisayar oyunlarının erişiminin engellenmesi yönünde tedbirler alınmalı ve gerekli düzenlemeler yapılmalı." dedi.

 

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP İstanbul Milletvekili, Arzu Erdem, gençlerin ve çocukların, ölüm tuzağına, çekildiğini, acilen, tedbir alınması, gerekir, oyunlar, çizgi film, MHP, uyarı
Yorumlar
Haber Yazılımı