MHP'li Akar'dan Yargıda Bahçeli Krizi Algısına Tepki
Haber Detayı
29 Mart 2021 - Pazartesi 21:14 Bu haber 4006 kez okundu
 
MHP'li Akar'dan Yargıda Bahçeli Krizi Algısına Tepki
MHP Sakarya İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin ifadeye çağrıldığı yönünde yapılan açıklamalar hakkında bilgilendirme yaptı.
MHP Haberi
MHP'li Akar'dan Yargıda Bahçeli Krizi Algısına Tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında ifadeye çağırıldığına dair maksatlı haber yapanlara tepki gösteren MHP Sakarya İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin bağımsız Türk Yargısından bir ayrıcalık bekleme veya mahkemeler arasında krize sebep olacak bir talepte bulunma halinin söz konusu olmadığını söyledi.

 

MAHKEMELER ARASINDA BAHÇELİ KRİZİ HABERİ YANLIŞ ALGIYA SEBEP OLDU

 

İnternet ortamında yayın yapan bazı haber sitelerinde “Sakarya ve Ankara mahkemeleri arasında Bahçeli krizi!” başlığı ile yayınlanan haberler ne yazık ki Sayın Genel Başkanımızı haksız bir şekilde zan altında bırakarak yanlış bir algının oluşmasına sebebiyet vermiştir. Sayın Genel Başkanımız şahsına yapılmış olan bir hakarete istinaden şikayet hakkını kullanarak suç duyurusunda bulunmuş, yapılan soruşturma neticesinde hakarette bulunan kişi hakkında Hendek Asliye Ceza Mahkemesinde kamu davası açılmıştır.

 

SAYIN BAHÇELİ'NİN ADALETİN TECELLİSİ ADINA GÖSTERDİĞİ İRADE HERKES TARAFINDAN BİLİNİR

 

Yargı safahatı gereği Sayın Genel Başkanımızın müşteki sıfatıyla şikayetinin akıbeti ve beyanının alınması için yetkili mahkeme olan Ankara Asliye Ceza Mahkemelerine talimat yazılmış olup mahkemeler arasında yargılama usulüyle ilgili yaşanan görüş farkı haberde bahsedilen karşılıklı yazışmaya konu olmuştur. Sayın Genel Başkanımızın Türk Yargısına karşı duyduğu güven ve adaletin tecellisi adına gösterdiği irade taraflı tarafsız herkesin vakıf olduğu ve kabul ettiği bir gerçektir.

 

SAYIN BAHÇELİ'NİN TÜRK YARGISINDAN AYRICALIK TALEBİNDE BULUNMASI SÖZ KONUSU DEĞİL

 

Bu anlamda ilgili haberlerin başlığında verildiği şekliyle Sayın Genel Başkanımızın bağımsız Türk Yargısından bir ayrıcalık bekleme veya mahkemelerimiz arasında krize sebep olacak bir talepte bulunma hali söz konusu değildir. Zira her bir Türk vatandaşı gibi Sayın Genel Başkanımız da kanunlar çerçevesinde yasal haklarını kullanarak adaletin tecellisine katkı sağlamaktan imtina etmemektedir.

 

YANLIŞ HABERLERE İTİBAR EDİLMEMESİ RİCA OLUNUR

 

Yargı mercileri arasındaki usuli tartışmaları Sayın Genel Başkanımıza izafe ederek şahıslarını ve Türk Yargısını zan altında bırakan, başlığında söylenen ile içeriği farklı olan haberlere, yanlış bir algının oluşmaması adına itibar edilmemesini önemle rica ediyor, kamuoyunu doğru bilgilendirmenin önemini bir kez daha teyit ediyorum.

 

Bir 1 kişi görseli olabilir

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Sakarya İl Başkanı, Ahmet Ziya Akar, MHP Lideri, Devlet Bahçeli, yargıda kriz algısı, sert tepki, haber yapanlar, maksatlı haber, adaletin tecellisi, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı