MHP'li Arkaz'dan Sağlıkçılara Ek Ödenek Desteği
Haber Detayı
23 Ekim 2020 - Cuma 10:42 Bu haber 2835 kez okundu
 
MHP'li Arkaz'dan Sağlıkçılara Ek Ödenek Desteği
MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, Coronavirüsle mücadele eden tüm sağlık personelinin ek ödenekten faydalanmasını istedi.
MHP Haberi
MHP'li Arkaz'dan Sağlıkçılara Ek Ödenek Desteği

TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Coronavirüsle mücadelede batılı ülkeler gibi vatandaşlarını yalnız bırakmayan Türkiye'nin Tıpta Avrupa'dan önde olduğu bilinirken salgınla birlikte ABD'den de önde olduğunun ortaya çıktığını belirten MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, Coronavirüsle mücadele eden tüm sağlık personelinin adil olarak ek ödenekten faydalanması ve Coronavirüs yüzünden can veren personelin şehit sayılması gerektiğini söyledi.

 

TÜRKİYE BATILI ÜLKELER GİBİ VATANDAŞLARINI YALNIZ BIRAKMADI

 

Pandemi döneminde sağlık çalışanlarımızın sorunları hakkında bilgi vermek istiyorum. Geçen yıl aralık ayında Wuhan kentinde coronavirüsle ilgili dedikodular ilk çıktığı sürede biz Türkiye'de çok ciddi önlemler aldık. Birincisi, uzman hekimlerden oluşan Bilim Kurulu oluşturuldu. Hastanelerimiz gözden geçirildi, eksikleri giderildi. Global ve küresel bir dünyada yaşıyoruz dolayısıyla virüsün çok çabuk yayılacağını biliyor idik öyle de oldu. Geçmişten tecrübe çıkarmak çok çok önemlidir. Biz ülke olarak ve millet olarak salgın hastalıklar konusunda tecrübemiz çoktur. Köklü bir devletiz, köklü bir sağlık camiasına sahibiz. Hastalığın Türkiye'de görülmesiyle çok ciddi bir mücadele vermeye başlandı. Biz Avrupalılar gibi ya da ABD gibi hastalarımızı parklarda bahçelerde bırakmadık; zengin-fakir ayrımı yapmadık, yaşlı-genç ayrımı yapılmadı, milletimizin her ferdine eşit bir şekilde yardım edildi ve tedavi edildi. Hekim arkadaşlarım ve tüm sağlık camiası hastalarımızın tedavilerinde gece gündüz demeden ellerinden gelen her şeyi yaptılar.

 

AŞI KONUSUNDA EN YAKIN ZAMANDA MÜJDE VERİLECEK

 

Aşı konusunda bahsetmek istiyorum. An itibarıyla büyük bir aşama kaydedildi aşıda. Coronavirüsün ilk başladığı dönemde Sayın Sağlık Bakanı bu süreyi "On iki ay minimal, maksimal on sekiz ay." dedi. Şu anda on iki ay dolmak üzere. Hayvan deneyleri yapılmıştır, hayvanlar üzerinde aşı denemeler bitti, insanlar üzerinde denemeler başlandı. En kısa zamanda inşallah aşı konusunda ciddi ve önemli haberler vereceğiz. Sağlık camiamızın verdiği büyük bir mücadele var. Bu mücadelede 40 bine yakın sağlık çalışanının coronavirüs testi pozitif çıktı ve hastalandı. Ne yazık ki 119 personelimizi bu mücadelede kaybettik. Allah rahmet eylesin.

 

TIPTA AVRUPA'NIN ÖNÜNDE OLAN TÜRKİYE'NİN ABD'DEN DE ÖNDE OLDUĞU GÖRÜLDÜ

 

Virüs bizden çok değerli yakınlarımızı aldı. Benim de İstanbul Tıp Fakültesinden hocam olan, değerli bilim insanı Murat Dilmener Bey, değerli arkadaşım Cemil Taşçıoğlu, Prof. Doktor Feriha Öz gibi ismini sayamadığım, bu yolda can veren tüm sağlık personeline Allah'tan rahmet diliyorum, ruhları şad olsun. Ben iki buçuk yıldır bu kürsüde Türk tıbbının, tıp camiasının Avrupa'nın çok önünde, ABD'yle aynı olduğunu söyledim. Şimdi sözlerimi değiştiriyorum, coronavirüs mücadelesinde gördük ki ABD'nin de çok önündeyiz.

 

CORONAVİRÜSLE MÜCADELE EDEN TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARI EK ÖDENEKTEN FAYDALANMALI

 

Ülkemiz son yıllarda sağlığa çok büyük yatırımlar yaptı. Sancaktepe'de Atatürk Havalimanında biz iki ayda, iki ay gibi kısa bir dönemde, iki tane büyük pandemi hastanesi yaptık. On beş günde solunum cihazını bulduk, yaptık. Yalnız solunum cihazını o dönemde, son bir yıl içinde ihtiyacı olan birçok ülkeye hibe şeklinde yardım ettik ve dünyanın her tarafına da ihraç ediyoruz. Biz MHP olarak sağlık çalışanlarının her zaman yanındayız, yanında olmaya da devam ediyoruz. Coronavirüsle mücadelede tüm sağlık personelinin aynı anda ve adil olarak ek ödenekten faydalanmasını istiyoruz. Özlük haklarının teslimi ve virüs yüzünden can veren personelin şehit sayılması için gereken çalışmaları takip ediyoruz.

 

SAĞLIKTA ŞİDDETİ KINIYOR SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM

 

Üzülerek belirtmek istiyorum ki tüm çalışmalarımıza rağmen sağlıkta şiddet ve sağlık camiasının yaşadığı sorunlar bitmedi, devam ediyor. Sadece geçen ay sağlık personelimize karşı 60 şiddet vakası uygulanmış. Son bir yılda 4 sağlık çalışanından 1 tanesi şiddete uğramış. Bunları şiddetle kınıyorum. Tüm sağlık çalışanlarımızı en içten dileklerimle, saygılarımla selamlıyorum. Türk milleti ve tüm insanlık için büyük riskler göze alarak gecesini gündüzüne katan, ailelerine hasret kalan, başta Sağlık Bakanımız olmak üzere, doktor, hemşire ve sağlık memurundan idare personeline kadar bütün sağlık çalışanlarına şahsım ve milletim adına şükranlarımı arz ediyorum.

 

Resim

 


 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP İstanbul Milletvekili, Hayati Arkaz, Coronavirüsle mücadele,tüm sağlık personeli, ek ödenek, sağlıkçılara ek ödenek, adaletli olarak, Doktorlar, MHP, Covid 19
Yorumlar
Haber Yazılımı