MHP'li Aycan: Yaşlılarımızın Sağlık Hizmetini Evine Götürelim
Haber Detayı
12 Nisan 2020 - Pazar 16:50 Bu haber 2026 kez okundu
 
MHP'li Aycan: Yaşlılarımızın Sağlık Hizmetini Evine Götürelim
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, yaşlı insanların sağlık hizmetlerinin evde verilmesi gerektiğini söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Aycan: Yaşlılarımızın Sağlık Hizmetini Evine Götürelim

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, coronavirüs salgını nedeniyle herkesin evde bulunduğunu hatırlatarak, bu dönemde aile içi iletişimin arttırılması gerektiğini, özel gereksinimli çocukların eğitiminin evde ihmal edilmemesi gerektiğini ve yaşlı insanların sağlık hizmetlerinin evde verilmesi gerektiğini söyledi.

 

HERKESİN EVDE BULUNDUĞU DÖNEMDE AİLE İÇİ İLETİŞİMİ ARTTIRALIM

 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, coronavirüs tedbirleri kapsamında herkesin evde olduğunu hatırlatarak, ''Bugünlerde ülke olarak ailece evde kalmaktayız. Bunu olumlu bir duruma dönüştürelim. Aile içi iletişimi artıralım. Çocuklarımıza durumu, anlayacakları şekilde anlatalım; onlarla zaman geçirelim. Büyüklerimize ilgi gösterelim; yanımızda değilseler telefonla arayalım, psikolojik destekte bulunalım. Aile içi çatışmalardan mümkün olduğu kadar kaçınalım. Bugünleri dayanışma içerisinde geçirmeye özen gösterelim.'' dedi.

 

ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLARIN EĞİTİMLERİNİ İHMAL ETMEYELİM

 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, ''Görme, işitme engelli ve özel çocuklarımız da bu dönemde evde. Millî Eğitim Bakanlığı uzaktan eğitimi sürdürüyor ama özellikle görme ve işitme engelli çocuklara yönelik eğitim programları da uygulamak gerekir. Tabii çok daha önemlisi özel çocuklarımız, otizmli çocuklar da evde. Bunlara özel eğitim programlarını sürdürmek gerekir. Özellikle otizmli çocukların eğitimi çok önemlidir. Bir ölçüde eğitim onların tedavisidir ve gelişmesi açısından önemli bir konudur. Bunun üzerinde de çalışmak gerekir ve bu çocuklara bu dönemde de eğitimleri ulaştırmak lazım.'' dedi.

 

YAŞLI İNSANLARIMIZIN SAĞLIK HİZMETLERİNİ EVLERİNDE VERELİM

 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, ''Bir diğer riskli grup; yaşlı ve kronik hastalar. Bunlar da bu dönemde evde, evde kalmaları gerekiyor ama yaşlı ve kronik hastalığı olan kişilere yönelik evde bakım ve evde sağlık hizmetlerini de götürmek gerekiyor. Hatta bu dönemde sağlık ocaklarına, aile hekimliğine gitmemesi önemli ama sağlık hizmetlerini evlerine götürmemiz gerekir.'' dedi.
 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP'li, Aycan:, Yaşlılarımızın, Sağlık, Hizmetini, Evine, Götürelim,
Yorumlar
Haber Yazılımı