MHP'den Tarım Bakanı Pakdemirli'ye Çağrı
Haber Detayı
20 Nisan 2020 - Pazartesi 13:18 Bu haber 2195 kez okundu
 
MHP'den Tarım Bakanı Pakdemirli'ye Çağrı
MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, limon üreticilerinin sıkıntılarının çözülmesi için Bakan Pakdemirli'ye çağrıda bulundu.
MHP Haberi
MHP'den Tarım Bakanı Pakdemirli'ye Çağrı

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, limon ihracatının durdurulmasından dolayı üreticilerin yaşadığı mağduriyetleri TBMM'de dile getiren MHP Mersin Milletvekilleri Olcay Kılavuz ve Baki Şimşek'e sosyal medyadan yaptığı açıklamada destek vererek, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den limon üreticilerinin ve sıkıntılarını dile getiren Milletvekillerinin seslerini duymasını ve çözüm bulmasını istedi.

 

ENGİNYURT'TAN TARIM BAKANI PAKDEMİRLİ'YE ÇAĞRI

 

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Limon ihracatının kapanmasından dolayı büyük mağduriyet yaşayan çiftçilerin, depodaki malları çürümeye terkedildi. Limonları dalda kaldı. Limon üreticileri, büyük mağduriyet yaşıyor. Limon üreticileri sahipsiz değil. Limon çiftçisi yalnız değildir. MHP Mersin Milletvekillerimiz, Baki Şimşek ve Olcay Kılavuz'un sesleridir. Ben de Vekillerimin ve üreticinin yanındayım. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye sesleniyorum. Bu insanlar stokçu ve karaborsacı değil, sahip çıkalım.'' dedi.

 

MHP'Lİ OLCAY KILAVUZ İHRACATIN SERBEST BIRAKILMASINI İSTEMİŞTİ

 

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, ''İhracat kısıtlamasıyla fiyatlar düşmüş, firmalar limon alımlarını durdurmuşlardır. Üreticilerimizin limonları depoda kalmış, muzda market ve üretici arasındaki fiyat farkı artmıştır. Yapılan sözleşmeler iptal edilmeye başlanmıştır. İhracat kısıtlamasının kalkması, üreticilerimizin, esnaflarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi, çiftçilerimize gereken teşvikin verilmesi, Hükûmetin bu yönde attığı olumlu adımları devam ettirmesi beklentimizdir.'' dedi.

 

MHP'Lİ BAKİ ŞİMŞEK İHRACATIN SERBEST BIRAKILMASINI İSTEMİŞTİ

 

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, ''Çağrım Tarım Bakanınadır. Özellikle, Ürgüp'teki ve Mersin'deki soğuk hava depolarının tamamı limonla doludur, limonla ilgili herhangi bir sıkıntı şu anda Türkiye için söz konusu değildir, zaten temmuz-ağustos ayı itibarıyla yeni ürünler de piyasaya çıkacaktır. Dolayısıyla, çiftçinin şu anda en iyi para kazanabildiği dönemdir, limon ihracatının yeniden serbest bırakılmasını ve tarımsal kredilerin ertelenmesini talep ediyoruz.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP'den, Tarım, Bakanı, Pakdemirli'ye, Çağrı,
Yorumlar
Haber Yazılımı