MHP'li Öztürk: Usta Öğreticilerin Mağduriyeti Giderilmeli
Haber Detayı
20 Nisan 2020 - Pazartesi 00:21 Bu haber 3340 kez okundu
 
MHP'li Öztürk: Usta Öğreticilerin Mağduriyeti Giderilmeli
MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, SGK çıkışı verilip maaşsız kalan usta öğreticilerin mağduriyetini TBMM'ye taşıdı.
MHP Haberi
MHP'li Öztürk: Usta Öğreticilerin Mağduriyeti Giderilmeli

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, coronavirüs tedbirleri kapsamında eğitim öğretime ara verildiğinden dolayı, Halk Eğitim Merkezlerinde görev yapan usta öğreticilerin SGK çıkışları yapılıp ücret ödemesi sonlandırıldığından mağduriyetler yaşandığı gerekçesiyle, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yazılı olarak cevaplaması istemiyle, TBMM Başkanlığına önerge verdi.

 

ÖNERGENİN GEREKÇESİ

 

Ülkemizin salgınla mücadele sürecindeki ekonomik istikrar önlemleri çerçevesinde, yüzyüze eğitim öğretim faaliyetleri 30 Nisan'a kadar durdurulmuştur. Her ne kadar ücretli öğretmenlerimizin ve usta öreticilerimizin ders ücreti ödemelerinin devam edilmesi yönünde karar alınsa da, özellikle halk eğitim merkezlerinde, Mart ve Nisan aylarında kurs süresi bitmiş olan usta öğreticilerin SGK çıkışı ve ücret ödemesi sonlandırılmış ve bu yüzden mağduriyetler yaşandığı da kamuoyuna yansımıştır.

 

ÖNERGEDE MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK'A SORULAN SORULAR:

 

 1-) Türkiye genelinde Halk Eğitim Merkezlerinde SGK çıkışı verilerek, ücret ödemesi sonlandırılan (her ne kadar ülke genelinde 100 bin öğreticinin olduğu söylense de) kaç usta öğretici bulunmaktadır?

 

2-) Eğitim öğretime zorunlu olarak ara verilmeseydi, işine son verilen usta öğreticilerimiz görevlerini sürdürecekler ve böylelikle geçimlerini idame ettirebileceklerdi. Yaşanan bu mağduriyetin giderilmesi için EBA veya on-line öğretime bu usta öğreticilerimiz vasıtasıyla geçilecek midir veya yeni modüllar (alan, konu) kendilerine verilecek midir?

 

3-) Mart ve Nisan ayında kurs süresi bitmiş ve bu yüzden SGK çıkışı verilerek ücret ödemesi sonlandırılmış olan usta öğreticilerimize,  Bakanlık SGK primi desteği, esnek çalışma ödeneği gibi yöntemlerle destek olacak mıdır?

 

4-) Zorunlu ara verme sürecinde meslek ve sanat öğrenmek isteyen vatandaşlarımızın hangi yöntemlerle bu talepleri karşılanacaktır?

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP'li, Öztürk:, Usta, Öğreticilerin, Mağduriyeti, Giderilmeli,
Yorumlar
Haber Yazılımı