Bahçeli ve Tüm Dünya Erdoğan'ı Tebrik Etti Onlar Sustu
Haber Detayı
23 Temmuz 2022 - Cumartesi 12:02 Bu haber 2738 kez okundu
 
Bahçeli ve Tüm Dünya Erdoğan'ı Tebrik Etti Onlar Sustu
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve dünya ülkeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ederken muhalif cenah sessizliğe büründü.
MHP Haberi
Bahçeli ve Tüm Dünya Erdoğan'ı Tebrik Etti Onlar Sustu

Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler arasında Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi'nin imzalanması, dünyanın tahıl krizini çözdü. Tüm dünya ülkeleri ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tahıl krizini çözen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ederken, Türkiye'deki muhalefet partileri tam anlamıyla sessizliğe büründü.

 

ERDOĞAN LİDERLİĞİNDEKİ TÜRKİYE TAHIL SORUNUNU ÇÖZDÜ

 

Koronavirüs salgını sürecinde ortaya çıkan insanların gıdaya ulaşma sorunu, Rusya ve Ukrayna arasında çıkan savaş ile birlikte zirveye çıkmıştı. İnsanlık gıdanın en önemli hammaddesi olan tahıla ulaşamaz oldu. Batılı ülkelerin Rusya'ya yaptırım uyguladığı bir ortamda, tahıl krizini çözmek için Rusya ve Ukrayna'yı masaya oturtacak kimse kalmamıştı. Tam bu noktada Rusya ve Ukrayna devlet başkanları ile aynı zamanda görüşebilen tek kişi olan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan devreye girdi. İki ülkeyi İstanbul'da masaya oturtarak Tahıl Koridoru anlaşması imzalatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna limanlarına sıkışmış olan 25 milyon ton tahılın sevkiyat sorununu çözdü.

 

DÜNYA ÜLKELERİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TEBRİK MESAJI YAĞDIRDI

 

Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler arasında Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi'nin imzalanması, tüm dünya ülkelerine rahat bir nefes aldırdı. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in "Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk hükümeti, sizin kolaylaştırıcılığınız ve ısrarınız bu sürecin her aşamasında hayati öneme sahipti." sözleriyle teşekkür ettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, ABD, İngiltere, AB Ülkeleri, Afrika Ülkeleri, İslam Ülkeleri, Rusya ve Ukrayna'dan tebrik mesajları yağdı.

 

MHP LİDERİ BAHÇELİ'DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TEBRİK

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tüm dünyayı ve milyonlarca insanı etkileyen tahıl krizininin çözümünde başarılı bir strateji izleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak tebrik etti. MHP'den yapılan açıklamada, ''Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli İstanbul'da düzenlenen Tahıl Krizi Sevkiyatı anlaşması sonrası Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan' telefonla arayarak tebrik etti.'' denildi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Ukrayna depolarında bekleyen tahılın Karadeniz üzerinden ihracı için Türkiye'nin Ukrayna ve Rusya makamlarıyla ve Birleşmiş Milletler yetkilileriyle yürüttüğü süreç neticesinde imzalanan anlaşmanın hayırlı olması temennisinde bulunduğu bildirildi.

 

TÜRKİYE'NİN BAŞARISI KARŞISINDA MUHALEFET PARTİLERİ SUSPUS OLDU

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın haftalar öncesinden talimat vererek çalışmalarını başlattığı öğrenim kredisi konusunda öğrencilere müjdeyi verdiği gün, iktidarın kendi projelerini uyguladığını açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünyanın tahıl krizini çözmesi konusunda henüz sesini çıkarmadı. Tüm dünya ülkeleri tebrik mesajı yağdırırken CHP tamamen sessizliğe büründü. 

 

Öğrenim kredisini Kılıçdaroğlu çözdü diye sosyal medyadan teşekkür mesajları yayınlayanlar da suspus oldu. CHP cenahının sessizliğini tiye alan sosyal medya kullanıcıları, ''Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tahıl krizini çözeceğine CHP inansaydı muhtemelen ön alıp tahıl krizinin çözümü organizasyonu önerisi getirir ve iktidarın bu hizmetine de sahip çıkardı'' değerlendirmelerinde bulundular.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünyanın tahıl krizini çözmesi konusunda İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de sessizliğe büründü. Rusya Ukrayna savaşı çıktığında, ABD ve AB ülkelerinden yana taraf olan Meral Akşener, Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400'lerin geri iade edilmesini ve Rusya ile birlikte yürütülen Akkuyu Nükleer Enerji Santrali'nin kapatılmasını istemişti. Türkiye, Meral Akşener'in önerisini uygulasaydı, bugün Rusya ve Ukrayna'yı masaya oturtabilir miydi?

 

6'lı muhalif ittifaktaki diğer küçücük ortakların konuya ilişkin geçmişte ne dediğini veya şimdi neden suspus olduğunu gündeme getirmeye bile gerek yoktur.

 

Resim

Resim

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkanı, Devlet Bahçeli, dünya ülkeleri, Cumhurbaşkanı, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı