Engin Alan Paşa'dan Rusya Ukrayna Krizine Çarpıcı Yorum
Haber Detayı
22 Şubat 2022 - Salı 10:46 Bu haber 3866 kez okundu
 
Engin Alan Paşa'dan Rusya Ukrayna Krizine Çarpıcı Yorum
24. Dönem MHP İstanbul Milletvekili Emekli Korgeneral Engin Alan, dünyayı etkisi altına alan Rusya-Ukrayna krizine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.
GÜNDEM Haberi
Engin Alan Paşa'dan Rusya Ukrayna Krizine Çarpıcı Yorum

Batılı ülkeleri ve Rusya'yı karşı karşıya getiren Rusya-Ukrayna krizine ilişkin son yaşanan gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulunan Emekli Korgeneral Engin Alan, adım adım hedefine ilerleyen Putin'in Rusya'sı krizi iyi yöneterek amacına ulaşırken batılı ülkelerin çuvalladığını belirterek, Ukrayna krizinde çözüm için tek çabalayan ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

 

RUSYA UKRAYNA KRİZİNDE SON GELİŞMELER BATILI ÜLKELERİ TEDİRGİN ETTİ

 

Dünyanın iki süper gücü ABD ve Rusya'nın soğuk savaş dönemindeki gibi karşı karşıya geldiği Ukrayna krizinde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Donetsk ve Luhansk'ın bağımsızlığını tanıma kararı alması, batılı ülkeleri şoka uğrattı. ABD ve Avrupa ülkelerinin yaptırım tehditlerini takmayan Putin, bağımsızlığını tanıdığı Luhansk ve Donetsk bölgelerini askeri olarak koruma kararını açıklayarak, ilerleyen süreçte iki bölgeyi Rusya'ya ilhak edeceğini belli etti. Putin, bu stratejisiyle Ukrayna’nın NATO’ya girmesine asla izin vermeyeceğini de dünyaya ilan etmiş oldu. Rusya-Ukrayna krizine ilişkin son yaşanan gelişmeleri değerlendiren Emekli Korgeneral Engin Alan, krizi iyi yöneten Rusya'ya karşı batılı ülkelerin çuvalladığını söyledi.

 

ENGİN ALAN PAŞA'DAN UKRAYNA KRİZİNE YÖNELİK ÇARPICI DEĞERLENDİRME

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Donetsk ve Luhansk'ın bağımsızlığını tanıma kararı almasının sonuçları hakkında değerlendirmelerde bulunan Emekli Korgeneral Engin Alan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Rusya; ABD ve NATO’nun 'Bugün saldıracak, yarın saldıracak' propagandasını mat ederek, amaçlarına ulaştı. Ukrayna ABD ve NATO’ya güvenmenin bedelini ağır ödeyecek. Kırım, Donbass, Güney Osetya gitti gider. NATO’ya üyelik ise artık çok uzun bir süre, belki de hiç gündeme gelemez.'' dedi.

 

KRİZİ İYİ YÖNETEN RUSYA'YA KARŞI BATILI ÜLKELER ÇUVALLADI. TEK ÇÖZÜM ARAYAN ÜLKE TÜRKİYE

 

Rusya'nın ustaca bir kriz yönetimine karşı batılı ülkelerin çuvalladığı Ukrayna krizinde, çözüm için tek çabalayan ülkenin Türkiye olduğuna dikkat çeken Emekli Korgeneral Engin Alan, ''Rusya iyi bir 'Kriz Yönetimi' örneği sergiledi. Politik gücün arkasına, askeri gücü koydu. Milli güç unsurlarının nasıl eşgüdüm ve uyum içinde kullanılabileceğini gösterdi. Batı’da her kafadan ayrı ses çıktı. Ukrayna kurban edildi. Tek Türkiye çözüm için çabaladı. Gerisi hikaye!'' dedi.

 

RUSYA'NIN KAFKAS ÜLKELERİNE DOĞRU GENİŞLEME STRATEJİSİ

 

NATO'nun Kafkas ülkelerine doğru genişleme stratejisi hakkında değerlendirmelerde bulunan Emekli Korgeneral Engin Alan, ''Doğu Avrupa’da NATO’nun genişlemesini güvenlik tehdidi olarak algılayan Rusya, Kafkasya’da bunu hiç kabul etmez. Bu nedenle; Gürcistan’da NATO üyeliğini unutup, Abhazya ve Güney Osetya’nın üzerine bir bardak su içmek zorunda kalacaktır.'' dedi.

 

HER ŞEYİN UZMANI ROLÜNDEKİ YORUMCULAR MİLLETİN AKLIYLA ALAY EDİYOR

 

 

Batılı ülkeleri ve Rusya'yı karşı karşıya getiren Rusya-Ukrayna krizine ilişkin televizyonlarda yorum yapanların, her zaman olduğu gibi 'Her şeyin uzmanı' rolüne büründüğüne dikkat çeken Emekli Korgeneral Engin Alan, ''Şu anda TV kanallarında Rusya-Ukrayna krizini yorumlayan Uzmanlara(!) bakıyorum, gülmekten ölesim geliyor. Gitmeyen, görmeyen, bilmeyen herkes konuşuyor. Milletin aklıyla bu kadar alay etmeyin!'' dedi.

 

Resim

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Emekli Korgeneral, Engin Alan, Rusya Ukrayna krizi, batılı ülkeler, Türkiye
Yorumlar
Haber Yazılımı