MHP'den Çöp İthalatında Coronavirüs Uyarısı
Haber Detayı
22 Mart 2020 - Pazar 22:00 Bu haber 2331 kez okundu
 
MHP'den Çöp İthalatında Coronavirüs Uyarısı
MHP Genel Başkan Yardımcısı Hidayet Vahapoğlu, coronavirüs salgını geçinceye kadar yurt dışından çöp ithalatının durdurulmasını istedi.
MHP Haberi
MHP'den Çöp İthalatında Coronavirüs Uyarısı

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüs salgını geçinceye kadar, Türkiye'nin geridönüşüm gerekçesiyle yurt dışından yaptığı çöp ithalatına ara vermesi gerektiğini söyledi.

 

ÇÖP İTHALATI CORONAVİRÜS SALGININDAN SONRA TEHLİKELİ OLMAYA BAŞLADI

 

Gelişmiş ülkelerin icad ettiği geridönüşüm metoduyla çöplerden para kazanılması ticareti, çevrecilerin yoğun baskısından sonra gelişmekte olan ve az gelişmiş ülkelerin uğraştığı bir sektöre dönüştü. Çin, Malezya ve Vietnam gibi ülkeler, özellikle plastik atıkların ithalatını yasakladıktan sonra, çöp ticareti Hindistan, Endonezya ve Türkiye’ye kaydı. Türkiye, çöp ithal ederek geridönüşüm metoduyla para kazanıyor ama coronavirüs salgını çıkınca iş tehlikeli olmaya başladı. Çünkü, ithal ettiğiniz çöp ile üste para vererek coronavirüsü ülkenize getirme ihtimaliniz var.

 

ÜSTE PARA VEREREK CORONAVİRÜS İTHAL ETMEYELİM

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Hidayet Vahapoğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada çöp ithalatının tehlikeli olmaya başladığını belirterek, ''Üste para vererek virüs ithal etmeyelim. Geridönüşüm gerekçesi ile çöpünü ithal ettiğimiz ülkelerin tamamı corona virüsten kırılıyor. Covid-19 salgınının önüne geçilene kadar yurtdışından çöp ithalatı durdurulmalıdır.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP'den, Çöp, İthalatında, Coronavirüs, Uyarısı,
Yorumlar
Haber Yazılımı