Bakan Çavuşoğlu'ndan Toroslarda Yörükçülük Yılları
Haber Detayı
14 Haziran 2020 - Pazar 08:47 Bu haber 8935 kez okundu
 
Bakan Çavuşoğlu'ndan Toroslarda Yörükçülük Yılları
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yörük bir ailenin çocuğu olarak doğup büyüdüğü yaylaları unutmadığını söyledi.
SİYASET Haberi
Bakan Çavuşoğlu'ndan Toroslarda Yörükçülük Yılları

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Söbüçimen Yaylasında Türk Bayrağı asılı olan Toros Dağlarında yaptığı çekimleri sosyal medyadan paylaşarak, Yörük bir ailenin çocuğu olarak doğup büyüdüğü Torosları ve yaylaları unutmadığını ve geldiği yeri unutanın da döneceği yeri olmayacağını söyledi. 

 

GELDİĞİ YERİ UNUTANIN DÖNECEĞİ YERİ OLMAZ

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ''Burası benim doğup büyüdüğüm yayla. O tepeden Türk Bayrağı hiç inmez. Kıbrıs çıkarması olduğunda Toroslarda vatan sevgisiyle yoğrulduğumuz bu yayladaydık. Yörüklerin çıkıp hayvanlarını otlattığı yaylamız. Geçmişte buraya develerle atlarla göçerdik. Biz burada doğal yaşamı tüm yörükler olarak mütevazi bir şekilde sürdürdük. Bu yayla, dedemin dedesinin dedesinin de yine geldiği yer. Dağların arkasında bir yayla var, Aşçıuşağı dediğimiz. İlk oraya göçmeye başlamışlar. Orada aileler büyüyünce babam kardeşleriyle beraber bu tarafa göçmeye başlamışlar. Burası pekmez ve karı karıştırarak 'karlama' yaparak yediğimiz yaylamız. Futbol ve çelik çomak oynadığımız yayla. Özellikle Torosların zirvesinden çıkıp da memleketimize hizmet etmek bizim için ayrıca bir şereftir. Geldiğimiz yeri unutmamız mümkün değil. Eninde sonunda yine geleceğimiz yerler burası. Geldiği yeri unutanın da döneceği yeri olmaz. dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya yörükleri, Toroslarda yörükçülük, Toros Yörükleri, Yörük haberleri
Yorumlar
Haber Yazılımı