Ak Parti'li Bostancı: MHP İle Birlikte Çalışma Yapacağız
Haber Detayı
23 Mayıs 2020 - Cumartesi 01:46 Bu haber 10279 kez okundu
 
Ak Parti'li Bostancı: MHP İle Birlikte Çalışma Yapacağız
Ak Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Milletvekilinin gücünü aldığı halk iradesini kimse keyfince değiştirecek yetkide olmaması gerektiğini söyledi.
SİYASET Haberi
Ak Parti'li Bostancı: MHP İle Birlikte Çalışma Yapacağız

Ak Parti Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Naci Bostancı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partiler arası milletvekili transferinin önüne geçilmesi ve Siyasi Partiler ve Seçim Kanunu'nun değiştirilmesiyle ilgili önerisi hakkında sosyal medyadan değerlendirmede bulunarak, Milletvekillerinin pazara çıkarılmasının önüne geçecek bir hukuki düzenlemeyi MHP ile birlikte hazırlayacaklarını söyledi.

 

AK PARTİ VE MHP MİLLETVEKİLİ TRANSFERİNİ ÖNLEYİCİ BİR ÇALIŞMA YAPACAK

 

Ak Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Ak Parti ve MHP'nin Milletvekili transferi konusunda bir çalışma yapacağını belirterek, ''Halkın tayin ettiği Milletvekillerinin temsil ettiği siyasi iradenin çeşitli oyunlarla ahlaka, demokrasiye aykırı şekilde değiştirilmesine, pazara çıkartılmasına imkan vermeyecek bir hukuki çalışmayı MHP ile birlikte yürütmekteyiz. Tekemmül ettiğinde diğer partiler ve kamuoyu  ile paylaşacağız.'' dedi.

 

MİLLETVEKİLİNİN GÜCÜNÜ ALDIĞI HALK İRADESİNİ KİMSE KEYFİNCE DEĞİŞTİRECEK YETKİDE OLMAMALI

 

Ak Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, ''Siyasi  rekabet, partilerin  kurallar dahilinde ancak ülkenin üst çıkarlarını asla gözden çıkartmaksızın mücadelesi elbette olacak. Fakat unutmayalım: herkes gücünü ve meşruiyetini halkın iradesine borçludur. Kimse kendisini bu iradeyi keyfince değiştirecek yetkide göremez. Yakın dönem siyasette parti değiştiren milletvekilleri olmuştur. Ancak kendi karar ve iradesiyle bir partiye gidip orada kalan ile 'oyuncul' bir tarzda 'hülle' için davranan asla aynı kategoride değildir.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ak, Parti'li, Bostancı:, MHP, İle, Birlikte, Çalışma, Yapacağız,
Yorumlar
Haber Yazılımı