Z Kuşağı Büyük Siyasi Partilerden En Çok MHP'yi Tercih Etti
Haber Detayı
08 Temmuz 2020 - Çarşamba 13:14 Bu haber 6489 kez okundu
 
Z Kuşağı Büyük Siyasi Partilerden En Çok MHP'yi Tercih Etti
Herkesin konuştuğu Z Kuşağının, büyük siyasi partiler içerisinde en çok MHP'yi tercih edeceği ortaya çıktı.
MHP Haberi
Z Kuşağı Büyük Siyasi Partilerden En Çok MHP'yi Tercih Etti

Konda Genel Müdürü Bekir Ağırdır, T 24 TV'de Murat Sabuncu'nun sunduğu Sayıların Dili programında 'Z kuşağı' konusunda yaptığı analizleri değerlendirdiği konuşmasında, Z Kuşağının Yüzde 70'nin mevcut büyük siyasi partilerin sorunlarını çözeceğine inanmadığını ve net tavırları olanlara yöneldiğini belirterek, diğer siyasi partilere nazaran daha net tavırları olan MHP'nin Z Kuşağından daha fazla oy alacağını söyledi.

 

Z KUŞAĞI DİYE ADLANDIRILAN GENÇLİĞİ NASIL TANIMLARSINIZ?

 

Konda Genel Müdürü Bekir Ağırdır, ''Tüm dünyada Z Kuşağı diye adlandırılan 2000'li yılların gençliğinin davranışları ve siyasi tercihleri konuşulmaya başladı. Bu kuşak, geleneksel aile ortamında bir soba etrafında toplanıp sohbet eden bir kuşak değildir. İnternet çağında doğan, ayrı bir odası ve bilgisayarı olan bir kuşaktır. Saç şeklini ve giyim tarzını kendisi belirlemek isteyen, geleneksel öğretilerden uzak bir kuşak. Her konuda kendi kararını kendisi vermek isteyen bir gençlik. Kimliklerini önemsemeyen, arzularını ön plana çıkaran, adalet duygularının zedelendiğini düşünen, her konuda özgürlük isteyen bir gençlik. Çocukluğu metropollerde geçen, siyasi partileri bir umut olarak görmediğinde oy kullanmak için sandığa gitmeyen bir gençlik. Ezici çoğunluğu eğitim sistemini eleştiren, yasaklara karşı duruş sergileyen bir gençlik. Yüzde ellisinden fazlası önünde idol olarak birisini tanımlayamayan bir gençlik.'' dedi.

 

Z KUŞAĞI'NIN SİYASİ TERCİHLERİ NASILDIR?

 

Konda Genel Müdürü Bekir Ağırdır, ''Yaptığımız araştırmalarda, Z Kuşağının yarıdan fazlasının siyasi aktörlerden umutsuz olması nedeniyle oy kullanmak için sandığa gitmeyeceği ortaya çıkıyor. Sandığa gidip oy kullanacağını söyleyenler içerisinde, en büyük siyasi partilere oy vereceğini söyleyenler, Türkiye ortalamasının gerisinde kalıyor. Ancak, büyük siyasi partiler içerisinde MHP'nin Z Kuşağından Türkiye ortalamasının üzerinde bir oy alacağı ortaya çıkıyor. Çünkü Z kuşağı net tavırlar ve net siyasi pozisyonlar ortaya koyan siyasi partilere yöneliyor. Özgürlük, Adalet ve net tavır kavramlarına önem veren Z Kuşağı, öfkelerini dillendireceği bir siyasetin içerisinde olmak istiyor. Bu çerçevede Z Kuşağının oy vereceği siyasi partilerin içerisinde, MHP'nin ön plana çıktığını söyleyebiliriz.'' dedi.
 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Z Kuşağı, Z Kuşağının siyasi tercihi, Z Kuşağı ve siyaset, Z Kuşağı ve MHP, Özgürlük ve Adalet, Z kuşağının özgür, MHP Haberleri, Devlet Bahçeli, Ülkü Ocakları
Yorumlar
Haber Yazılımı