Libya Kapısı Türk Şirketlerine Yeniden Açılıyor
Haber Detayı
08 Temmuz 2020 - Çarşamba 02:42 Bu haber 12864 kez okundu
 
Libya Kapısı Türk Şirketlerine Yeniden Açılıyor
Türk şirketleri, yarım kalan yatırımları tamamlamak ve yeni yatırımlar yapmak için Libya'ya gidecek.
TÜRK DÜNYASI Haberi
Libya Kapısı Türk Şirketlerine Yeniden Açılıyor

Kaddafi döneminde Libya'da bir çok iş yapan Türk şirketlerine, aslen Türk kökenli olan Serrac döneminde Libya kapısı yeniden açılıyor. Başbakan Fayiz es-Serrac, Planlama Bakanı Tahir el-Cuheymi, Merkez Bankası ve ilgili kurumların yetkililerinin katıldığı toplantıda, yarım kalan yatırımların tamamlanması ve yeni yatırımların yapılması konusunda Türk şirketlerinin devreye girmesi gündeme geldi.

 

TÜRK ŞİRKETLERİ LİBYA'DA YATIRIM YAPACAK

 

Libya'da son yıllarda yaşanan olağanüstü şartlar nedeniyle kesintiye uğramış projelerin tamamlanması konusunda, elektrik ve enerji altyapısı başta olmak üzere Libyalılara etkili ve hızlı hizmet sağlayacak yeni projelerin Türk şirketleriyle yürütülmesini isteyen Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac, toplantıda yaptığı konuşmada, ''Özellikle yarım kalmış projelere yeniden başlanarak tamamlanmasının özel sektörün de katılımıyla iki ülke arasında üzerine çalışılmış, dengeli bir ilişki için başlangıç noktası olacaktır." dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Türk şirketleri tekrar Libya da iş yapacak, Libya ve Türk şirketleri, Türk şirketleri Libya yı imar edecek, Türkiye ve Libya, Türk Dünyası
Yorumlar
Haber Yazılımı