Yıldırım: Hedefimiz Musul ve Kerkük'ü Geri Almaktır
Haber Detayı
28 Şubat 2022 - Pazartesi 11:28 Bu haber 3009 kez okundu
 
Yıldırım: Hedefimiz Musul ve Kerkük'ü Geri Almaktır
İstanbul Ülkü Ocaklarının düzenlediği 8. Türk Dünyası Ödül Töreninde, ödüller sahiplerini buldu.
ÜLKÜCÜ Haberi
Yıldırım: Hedefimiz Musul ve Kerkük'ü Geri Almaktır

İstanbul Ülkü Ocakları'nın Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlediği 8. Türk Dünyası Ödül Töreninde ödüller sahipleriyle buluşurken, Türk Milletinin bekası için mücadelesini sürdüren Ülkü Ocaklarının hedeflerine yönelik açıklamalarda bulunan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, 21. yüz yılın Türk asrı olacağını, Türk Birliği'nin kurulacağını ve Türk'ün mührünü dünyaya vurmanın vaktinin geldiğini belirterek, Batı Trakya, Adalar, Musul ve Kerkük'ü geri alacaklarını söyledi.

 

GENEL BAŞKAN YILDIRIM'DAN 8. TÜRK DÜNYASI ÖDÜL TÖRENİNDE ANLAMLI MESAJLAR

 

8. Türk Dünyası Ödül töreninde, Türk Milletinin bekası için mücadelesini sürdüren Ülkü Ocaklarının hedeflerine yönelik açıklamalarda bulunan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, "Benim İstanbul Ülkü Ocakları Başkanlığını yaptığım dönemde, 8 yıl önce başlattığımız Türk Dünyası Ödül Töreni proğramı, bugünlerde çok daha anlamlı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Bu hareket Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in ve şehitlerimizin emanetidir. 53 yıl önce onlar ne diyorsa bugünde o felsefe ile o düşünce ile devam ediyoruz. Bu yıl 300 bine yakın soydaşımızın oy kullandığı bu ödül proğramında ödüllerimiz sahiplerini bulacaktır. Turancılık, Türk Dünyası sadece duygusal bir hedef değil, aynı zamanda Türk Milletini ve Dünyasını güçlendirecek ve dünyada lider milletler seviyesine getirebilecek önemli bir hedef olduğunu bugünlerde çok açık bir şekilde görebiliyoruz. Yıllarca birbiriyle savaşmış milletler ve devletler Avrupa Birliği gibi bir toplulukta bir araya gelirken, biz aynı kültürü, tarihi ve geçmişi paylaşan Türk Cumhuriyetleri ile neden bir araya gelemiyoruz? Ziya Gökalp Türkçülüğün ve Turancılığın en önemli isimlerinden bir tanesidir ve burada aslında Cumhuriyetin kuruluş felsefesinde turancılığın olduğunu da çok açık bir şekilde görebiliyoruz. Ziya Gökalp bu felsefesini, 'Vatan ne Türkiyedir Türklere ne Türkistan. Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir : Turan.' sözleriyle dile getirerek, aslında Cumhuriyetin hedefinin ne olduğunu açıklamıştır. 2023 yılında 100. yılını dolduracak Cumhuriyetimizi ve Devletimizi güçlendirmek için çalışmalarımız devam ederken, 2. yüz yılda Türk Dünyasının Turanının gerçekleşeceğine inanıyoruz. Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in hedefleri doğrultusunda Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin Liderliğinde, Ülkü Ocakları olarak çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli'nin dediği gibi 21. yüz yılın Türk asrı olacak ve Türk Birliği'nin kurulacaktır. Türk'ün mührünü dünyaya vurmanın vaktinin gelmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ''Bir gün Batı Trakya, Adalar, Musul ve Kerkük'ü geri alacağız.'' sözü, Ülkü Ocaklarının hedefidir.'' dedi.

 

8. TÜRK DÜNYASI ÖDÜL TÖRENİNDE KİMLER ÖDÜL ALDI?

 

İstanbul Ülkü Ocakları'nın düzenlediği 8. Türk Dünyası Ödül Töreninde, 14 ayrı dalda verilen ödüller ve sahipleri açıklandı. Ödül ve sahipleri, ''Yılın Türkçeye Hizmet ödülü Yunus Emre Enstitüsü, Yılın Sunucusu Ödülü Didem Arslan Yılmaz, Yılın Sanatçısı Ödülü Tuluyhan Uğurlu, Yılın Proje Ödülü Teknofest, Yılın Müzik Ödülü Ali Kınık-Türk'ün Gücü, Yılın Basın-Medya Ödülü Bengü Türk Genel Yayın Yönetmeni Ünal Kaya, Yılın Sporcusu Ödülü Mete Gazoz, Yılın Kültür Sanat Ödülü Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali, Yılın Bilim Ödülü Turkovac-Aykut Özdarendeli, Yılın Akademisyeni Ödülü Prof. Dr. Veysel Bozkurt, Yılın Köşe Yazarı Ödülü Mine Güler, Yılın Kitap Ödülü Türk Bozkır Kültürünün Doğuşu Doç. Dr. Elvin Yıldırım, Yılın STK Ödülü Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı (TATSAV) adına Çağrı Can Pak, Yılın Onur Ödülü MHP Lideri Devlet Bahçeli'' olarak açıklandı.

 

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ülkü Ocakları Genel Başkanı, Ahmet Yiğit Yıldırım, 8 Türk Dünyası Ödül Töreni, hedefimiz, Musul ve Kerkük, geri almak, Ülkücü Hareket, Devlet Bahçeli, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı