Yedigöze İmamoğlu Sulama Projesinde Önemli Gelişme
Haber Detayı
29 Ocak 2022 - Cumartesi 13:23 Bu haber 2965 kez okundu
 
Yedigöze İmamoğlu Sulama Projesinde Önemli Gelişme
DSİ 6. Bölge Müdürü Köksal Buğra Çelik, Yedigöze İmamoğlu Sulama Projesindeki gelişmelere yönelik açıklamalarda bulundu.
ADANA HABERLERİ Haberi
Yedigöze İmamoğlu Sulama Projesinde Önemli Gelişme

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız'ın Adana'nın 40 yıllık rüyası olarak tanımladığı Yedigöze İmamoğlu Sulama Projesi kapsamında imzalanan sözleşme ile ilgili açıklamalarda bulunan DSİ 6. Bölge Müdürü Köksal Buğra Çelik, DSİ ile Yüklenici firma arasında İmamoğlu Sulamaları Otomasyon İşleri sözleşmesinin imzalandığını söyledi.

 

ADANALI ÇİFTÇİLER UZAKTAN KUMANDA İLE TARLALARINI SULAYACAK

 

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız'ın Adana'nın 40 yıllık rüyası olarak tanımladığı Yedigöze İmamoğlu Sulama Projesi kapsamında, tarımsal arazide uzaktan kumanda ile otomatik sulama sistemlerinin kurulmasını sağlayacak olan İmamoğlu Sulamaları Otomasyon İşleri Sözleşmesi, DSİ 6. Bölge Müdürü Köksal Buğra Çelik ve Yüklenici Firma Elman Otomasyon Sistemleri Elektrik Elektronik Mühendislik Bilişim Restoran Tarım Gıda Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Temsilcisi tarafından imzalandı.

 

DSİ 6. BÖLGE MÜDÜRÜ KÖKSAL BUĞRA ÇELİK'TEN AÇIKLAMA

 

İmamoğlu Sulamaları Otomasyon İşleri Sözleşmesinin imzalanmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan DSİ 6. Bölge Müdürü Köksal Buğra Çelik, ''Sözleşme kapsamında; 33 bin 400 dekar alanı kapsayan tarımsal arazide uzaktan kumanda ile otomatik sulama sistemlerinin kurulması sağlanacaktır. Çeşitli illerde örnekleri olan ve Adana’da DSİ tarafından ilk kez uygulanacak proje ile çiftçilerimiz arazilerindeki suyu uzaktan kumanda ile açıp kapatabilecek. Hayata geçirilecek bu çalışma ile hem sudan hem de işgücünden tasarruf sağlanmasının yanı sıra, ovadaki çiftçilerimiz için modern sistemlerin yaygınlaştırılması noktasında da önemli bir adım atılmış oldu. Hayırlı uğurlu olsun.'' dedi.

 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: DSİ Genel Müdürü, Kaya Yıldız, DSİ 6 Bölge Müdürü, Köksal Buğra Çelik, Yedigöze İmamoğlu, sulama projesi, sözleşme imzalandı, Adana, DSİ
Yorumlar
Haber Yazılımı