Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabinede Değişiklik Yaptı
Haber Detayı
29 Ocak 2022 - Cumartesi 09:33 Bu haber 2866 kez okundu
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabinede Değişiklik Yaptı
Görevinden affını isteyen Bakanın talebini kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabinede değişiklik yaptı.
GÜNDEM Haberi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabinede Değişiklik Yaptı

Görevinden affını isteyen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün talebini kabul eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanlığı'na Bekir Bozdağ'ı atadı.

 

ADALET BAKANLIĞINDA DEĞİŞİM KARARI

 

Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde, ''Görevden affını isteyen ve görevden af talebi kabul edilen Abdulhamit Gül'den boşalan Adalet Bakanlığına Bekir Bozdağ Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 104. ve 106. maddeleri gereğince atanmıştır.'' denildi.

 

ADALET BAKANLIĞINA ATANAN BOZDAĞ, MHP VE ÜLKÜCÜLERİN TEPKİSİNİ ÇEKEN BİR İSİMDİ

 

Adalet Bakanlığına yeni atanan Bekir Bozdağ, 2002 yılında yapılan genel seçimlerde Yozgat Milletvekili seçildikten sonra Adalet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştu. Ak Parti'nin açılım sürecinde aktif rol alan ve Kürt kökenli olarak açılım sürecinin ateşli savunuculuğunu yapan Bekir Bozdağ, geçmişte MHP ve Milliyetçi Ülkücü Hareket mensuplarının çok tepki gösterdiği bir isim olarak biliniyor.

 

ABDULHAMİT GÜL'ÜN GÖREVDEN AF TALEBİ VE TEŞEKKÜR AÇIKLAMASI

 

Görevinden affını isteyen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle 19 Temmuz 2017 tarihinden beri sürdürdüğüm Adalet Bakanlığı görevinden ayrılmış bulunuyorum. Kendilerine görevden af talebimi kabulleri için şükranlarımı arz ediyor, yeni Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ’a başarılar diliyorum." dedi.

 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Cumhurbaşkanı Kararı, Kabin değişikliği, Adalet Bakanı, Bekir Bozdağ, MHP, Ülkücüler, açılım süreci, tepkisini çeken, siyasetçi, Bakan oldu, Ak Parti
Yorumlar
Haber Yazılımı