Ülkü Ocaklarının Haritası Yunanistan'ı Çıldırttı
Haber Detayı
11 Temmuz 2022 - Pazartesi 09:56 Bu haber 4768 kez okundu
 
Ülkü Ocaklarının Haritası Yunanistan'ı Çıldırttı
Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, Ülkü Ocaklarının MHP Lideri Bahçeli'ye hediye ettiği Mavi Vatan haritasından ürken Yunanistan'a tepki gösterdi.
ÜLKÜCÜ Haberi
Ülkü Ocaklarının Haritası Yunanistan'ı Çıldırttı

Kurban Bayramı nedeniyle Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi'ni ziyaret eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye hediye ettikleri Mavi Vatan haritasından ürken Yunanistan'a tepki gösteren Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, Yunanistan'ın Adalar Denizi'nde yürüttüğü stratejinin boşa çıkarılması için Ülkü Ocakları Haritası'nın önemli bir adım olduğunu söyledi.

 

YILDIRIM'DAN BAHÇELİ'YE MANİDAR BİR HEDİYE

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kurban Bayramı nedeniyle Ülkü Ocakları Genel Merkezi'ni ziyaret etti. Ülkü Ocakları Genel Merkezi yönetimi ile bayramlaşarak bir süre sohbet eden MHP Lideri Bahçeli'ye manidar bir hediye verildi. Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, Türkiye ve Yunanistan arasında, adaların silahlandırılması ve deniz yetki alanlarının belirlenmesi konusu başta olmak üzere bir çok sorunun yaşandığı ve gerilimlerin arttığı bir dönemde, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye Türkiye ve Yunanistan arasındaki sınırları gösteren üzerinde ''Denizlerdeki Misak-ı Milli'miz'' yazan Mavi Vatan haritası hediye etti.

 

ÜLKÜ OCAKLARI'NIN MAVİ VATAN HARİTASI YUNANİSTAN'I ÇILDIRTTI

 

Adalar Denizi ve Akdeniz'deki yetki alanları konusunda hazırlanan Sevilla Haritası'nı Türkiye'nin denizlerdeki haklarını gaspetmek için Birleşmiş Milletlere sunan Yunanistan, haritanın kabul edilmemesini umursamayarak Adaları hukuksuzca silahlandırmaya devam ediyordu. Türkiye ve Yunanistan arasında gerilimlerin zirveye çıktığı bir dönemde, Ülkü Ocakları tarafından hazırlanan üzerinde ''Denizlerdeki Misak-ı Millimiz'' yazan Mavi Vatan haritasının MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye hediye edilmesi, Yunanistan'ı çıldırttı. Yunanistan medyası, Sevilla Haritası'nı çöpe atan Ülkü Ocakları Haritası'nı gündemine taşıdı.

 

Yunanistan'ın en çok okunan gazeteleri, Ülkü Ocakları Haritası ile ilgili yaptığı haberlerde; Yunan diplomatik kaynaklarının Ülkü Ocakları Haritası'nı saldırgan ve provokatif, gerilimleri tırmandırıcı bir eylem olarak değerlendirdikleri belirtilerek, bu olayın düzeltilmesine yönelik taleplere yer verildi.

 

 

GENEL BAŞKAN YILDIRIM'DAN ÜLKÜ OCAKLARI HARİTASI HAKKINDA AÇIKLAMA

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Ülkü Ocakları Genel Merkezi'ni ziyaretiyle ilgili bilgilendirmelerde bulunan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi Bayram sabahında Ülkü Ocakları Genel Merkezimize teşrif ederek ziyarette bulundu. Ziyaretlerinde 'Denizlerdeki Misak-ı Millimiz' adlı çalışmamızı sunduk. Aziz vatan toprağının enginlerdeki izdüşümü Mavi Vatan’ın önem ve gücünün bilinciyle hazırladığımız, yüzlerce yıl şanlı Türk bayrağının dalgalandığı ancak Yunanistan tarafından gasbedilen adalarımızın milli vicdan önündeki sınır hattını belirten haritayı liderimize hediye ettik.'' dedi.

 

ÜLKÜ OCAKLARI HARİTASI ÖNEMLİ BİR ADIMDIR

 

Yunanistan'ın Adalar Denizi'nde yürüttüğü stratejinin boşa çıkarılması açısından Ülkü Ocakları Haritası'nın önemli bir adım olduğuna dikkat çeken Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, ''Yunanistan'ın, Adalar Denizi'nde 'oldu-bitti' çabalarının boşa çıkarılması için önemli bir adım olan Ülkü Ocakları Haritası'na Yunan hükümeti ve basını haksız bir şekilde karşı çıktı. 1913/19/47 sonrası oldu bittiler, bugün Adalar Denizinde Yunanistan’ın silahlanma serüvenine zemin hazırlamaktadır. Meselenin hem tarihi kökü hem de bugünkü fiili durum uluslararası hukuka aykırıdır. Akdeniz’de kalıcı barış ve adil çözüm için: Ülkü Ocakları Haritası.'' dedi.

 

Resim

Resim

YUNAN BASININDA YER ALAN HABERLER

Resim

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ülkü Ocakları, Ahmet Yiğit Yıldırım, Devlet Bahçeli, hediye ettiği, har
Yorumlar
Haber Yazılımı