MHP'li Öngel'den Canan Karatay'ın Açıklamasına Yorum
Haber Detayı
10 Temmuz 2022 - Pazar 12:16 Bu haber 3873 kez okundu
 
MHP'li Öngel'den Canan Karatay'ın Açıklamasına Yorum
MHP MYK Üyesi Gökhan Türkeş Öngel, Canan Karatay'ın açıklaması üzerine manidar değerlendirmelerde bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Öngel'den Canan Karatay'ın Açıklamasına Yorum

Amerika'da kalmayı reddedip Türkiye'ye dönme kararının perde arkasını açıklayan Prof. Dr. Canan Karatay'ın tutumu ışığında, yurt dışında çalışmak isteyen doktorların ve Türk Tabipleri Birliği'nin gayri milli tutumu hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP MYK Üyesi Gökhan Türkeş Öngel, doktorları halk ve devlete karşı kışkırtan TTB yöneticilerinin tamamının bir Canan Karatay etmeyeceğini söyledi.

 

CANAN KARATAY'DAN YURT DIŞI MERAKLISI DOKTORLARA TARİHİ DERS

 

61 yıllık hekim olmasının tecrübesiyle, batılı ülkelerin ve onların Türkiye'deki yerli işbirlikçilerinin doğru diye yutturduğu bir çok meselede ezber bozan çıkış yaparak Türk milletine esas doğruları öğreten Prof. Dr. Canan Karatay, Ferda Yıldırım’ın YouTube programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Canan Karatay'ın bu açıklamaları, son yıllarda Türkiye'de çalışmak istemediğini beyan edip yurt dışında çalışma taleplerini siyasi malzeme olarak kullanan bazı doktorlara ders niteliğindeydi. Canan Karatay'ın Amerika'da kalmayı reddedip Türkiye'ye dönme kararı hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP MYK Üyesi Gökhan Türkeş Öngel, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

CANAN KARATAY, AMERİKA'DA NEDEN KALMADIĞINI AÇIKLADI

 

Annesinin ''Ben size burada hekimlik yapın diye yetiştirmedim'' diyerek Amerika'dan Türkiye'ye dönmesini istemesi konusunda açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, Amerikan vatandaslığından bir önceki adım olarak vatandaş olmayanlara Amerika'da süresiz oturma ve çalışma imkanı veren Green Card uygulamasının gerçek yüzünü de ortaya serdi.

 

Ferda Yıldırım’ın sorularına cevap veren Prof. Dr. Canan Karatay, ''Amerika'da bize Green Card vermek için çok uğraştılar. Biz istemediğimiz halde, Amerika'da birlikte çalıştığımız Üniversitedeki hocalar, 'Siz Türkiye'ye dönmeyin biz size Green Card'ı hemen verelim' diye telkinde bulundular. Biz Green Card'ı neden almak istemedik. Green Card'ı verirken yemin ettiriyorlar. Kur'an-ı Kerim'e el bastırıyorlar, Amerika'nın çıkarları için çalışacağım diye. Canan Karatay olarak, bu şartlarda ABD'de kalmam mümkün değildir. 'Ben size Amerika'da hekimlik yapın diye yetiştirmedim' diyerek Türkiye'ye dönmemi isteyen bir annenin evladı ve İbn-i Sina'nın Kadim Tıp eğitimiyle yetişen hocaların öğrencisi olarak, Amerika'da kalamazdım.'' dedi.

 

MHP'Lİ ÖNGEL: ALAYINIZ BİR CANAN KARATAY ETMEZ

 

İbn-i Sina’nın Tıp öğretisi ve annesinin milli telkinleriyle yetişen Prof. Dr. Canan Karatay'ın Amerika'da kalmayı reddedip Türkiye'ye dönme kararını; bir doktorun ölümü nedeniyle doktorları iş yavaşlatma ve iş bırakma eylemi yapmaya yönlendiren Türk Tabipleri Birliği'nin tutumu ve son yıllarda Türkiye'de çalışmak istemediğini beyan edip yurt dışında çalışma taleplerini siyasi malzeme olarak kullanan bazı doktorların tutumu ile karşılaştırma yaparak değerlendirmelerde bulunan MHP MYK Üyesi Gökhan Türkeş Öngel, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''TTB, ‘hani sen hak, hukuk, insalık, sosyallık' derdin. Bayram dolayısı ile hekimlerin çoğunlukla izinde olduğunu bile bile tam bu günlere denk getirilen işi yavaşlatma eylemi bu halka verilen bir ceza değil midir? Amacın net. Halkla hekimi, hekimle devleti düşman etmek. Hekimlerimizin iradesine ipotek koyan, hekimlerimizi marjinalleştirip halk ve devlete karşı kışkırtan TTB'nin yöneticileri, alayınız bir Canan Karatay etmezsiniz.'' dedi.

 

Resim

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP MYK Üyesi, Gökhan Türkeş Öngel, Canan Karatay, doktorlar, hakkında, yurt dışı, çalışma izni, yemin töreni, eylem yapan, Milli duruş, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı