MHP'nin Bayramlaşmalara Damgasını Vurduğu Üç Olay
Haber Detayı
11 Temmuz 2022 - Pazartesi 14:52 Bu haber 2987 kez okundu
 
MHP'nin Bayramlaşmalara Damgasını Vurduğu Üç Olay
MHP'nin bayramlaşma ziyaretlerine damgasını vuran üç olaydan birisi, muhalefet partisi heyeti ile yaşanılan tartışma oldu.
MHP Haberi
MHP'nin Bayramlaşmalara Damgasını Vurduğu Üç Olay

MHP'nin bayramlaşma ziyaretlerinde gündeme damgasını vurduğu üç konudan birisi olan CHP'ye yaptığı bayramlaşma ziyaretinin tartışmaya dönüşmesi siyasetle ilgilenen herkesin dikkatini çekerken, MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan'ın CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü'nün eleştirilerine verdiği cevaplar, medyalarda geniş bir şekilde yer aldı.

 

MHP'NİN BAYRAMLAŞMA ZİYARETLERİNE GÜNDEME DAMGASINI VURAN ÜÇ OLAY

 

BİRİNCİ OLAY: Kurban Bayramı nedeniyle Ülkü Ocakları Genel Merkezi'ni ziyaret eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ın üzerinde ''Denizlerdeki Misak-ı Millimiz'' yazan Mavi Vatan haritası hediye etmesidir. Türkiye ve Yunanistan arasında bir çok sorunun yaşandığı ve gerilimlerin arttığı bir dönemde, MHP Lideri Bahçeli'ye verilen hediye, Türkiye ve Yunanistan'ı aşan bir boyutta Uluslararası gündeme taşındı.

 

İKİNCİ OLAY: Ak Parti heyetini MHP Genel Merkezi'nde kabul eden heyetin başında olan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya'nın bayramlaşma sırasında yaptığı açıklamada, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 6'lı muhalif ittifaka bir iyilik yaparak, ittifaktan ayrılacağını ileri sürmesidir. MHP'li Karakaya'nın açıklamaları, basında en bahsedilen haberler arasında yerini aldı.

 

ÜÇÜNCÜ OLAY: MHP'nin ziyaret heyeti başkanlığını yapan MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan'ın, MHP heyetinin CHP Genel Merkezi'ne yaptığı bayramlaşma ziyaretinde, CHP heyetindeki siyasetçiler ile yaşadığı tartışmadır. MHP ile CHP arasında yaşanan bu tartışma medyada en çok bahsedilen haberler arasında yerini aldı.

 

MHP'nin bayramlaşma ziyaretlerinde gündeme damgasını vurduğu birinci ve ikinci konuyu haber bültenlerimizde bulabilirsiniz. Bu haberde, MHP heyetinin CHP heyetindeki siyasetçiler ile yaşadığı tartışma konu edilmiştir.

 

MHP HEYETİNİN CHP GENEL MERKEZİ'NE YAPTIĞI BAYRAMLAŞMA ZİYARETİ

 

Kurban Bayramında sekiz siyasi parti ile bayramlaşan MHP'nin ziyaret heyetinde MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan, MHP MYK üyesi Deniz Depboylu ve MHP MYK üyesi Fatih Çetinkaya yer aldı. CHP Genel Merkezi'ni ziyaret eden MHP Heyetini, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Necla Kacan ve CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Uygar Elitog karşıladı.

 

MHP İLE CHP'NİN BAYRAMLAŞMASI SİYASİ TARTIŞMAYA DÖNÜŞTÜ

 

MHP ile CHP arasında yapılan bayramlaşmada Koronavirüs salgını sürecinin bayramlaşmalara etkisinden bahsedilirken CHP'li heyette bulunan siyasetçiler sohbeti birden siyasi konulara getirdi. CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü'nün son yıllarda vatandaşların siyasetçilere olan güvenin azalmasından bahsederek Siyasi etik yasasının çıkarılması gerektiğini söylemesi üzerine cevap veren MHP MYK üyesi Deniz Depboylu, "Sayın Genel Başkanımızın bu konudaki hassasiyeti çok yüksek. Uzun zamandır hazırlanan bir çalışma vardı. Bu dönemde kanun teklifi olarak grubumuz sundu. Bu konu ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

 

MHP'Lİ ÖZARSLAN: TBMM'YE GELEN HER KONUYA BİRLİKTE KARAR VERİYORUZ

 

CHP'li heyetteki siyasetçilerin ittifak eleştirilerine cevap veren MHP Genel Sekreter Yardımcısı Özarslan'ın "Biz şunun altını çiziyoruz. İttifakın ortağıyız. Ama iktidarın ortağı değiliz" sözlerine cevap veren CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, "Ama her şeye onay verince, hatta Sayın Bahçeli iktidardan daha fazla iktidarı savunuyor.'' dedi.

 

CHP'li Süllü'nün eleştirilerine cevap veren MHP Genel Sekreter Yardımcısı Özarslan, "Her şeye onay vermiyoruz. Arka planda, mutfaktaki süreci bilirsek, aslında böyle olmadığını daha iyi anlarız. Süreç şöyledir. Bizim önerilerimiz veya Ak Parti'nin önerileri birlikte onay almadan parlamentoya veya genel kurula ve komisyona geçmez. Dolayısıyla, bizim onay verdiğimiz kanun teklifleri; bizim genel kurulda veya komisyonda ilk defa gördüğümüz teklifler değil. Hazırlık çalışmaları arka planda, mutfakta yapılır, Başkan vekilleri ve ilgili komisyon üyeleri bunu muhakkak görürler. Partimizin görüşlerini, Genel Başkanımızın çizdiği istikamette ve parti programımız istikametinde oraya yansıtırlar. Ondan sonra bir teklif haline gelir, ondan sonra komisyona birlikte sevk ediliyorsa, sevk edilir. Genel işleyiş budur.'' dedi.

 

MHP'Lİ ÖZARSLAN: MHP CUMHUR İTTİFAKI'NA İKTİDAR OLMAK İÇİN DAHİL OLMADI

 

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü'nün ''İktidarın olumsuz politikalarını görüyoruz, uygulamalarına ortak olmuyoruz mu diyorsunuz?" sorusu üzerine açıklamalarına devam eden MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan, "Burada siyaset yapmayalım bayram günü. Şunun altını çizmek istiyorum. Bizim Cumhur İttifakı'ndan muradımız, iktidara ortak olmak üzere kurgulanmış bir şey değil. 15 Temmuz gecesi hain bir kalkışma oldu ve bu kalkışma neticesinde Türkiye, o geceden başlayarak ciddi bir süreçten geçti. Şimdi, devletin yeniden yapılanması için hızlı bir restorasyona ihtiyaç oldu. Biz bunu, hükümet ortağı olmak, devlet idaresini ele almak, bakanlıklar, kadrolar almak gibi bir niyetle yapmadık. Bakın, Bakanlar Kurulu'na bakın, bir tane bakanımız yok. Daha aşağıya inin, Bakan Yardımcıları, Genel Müdür vesaire. Bilinen o seviyede, bürokraside tabii ki eşitlik ve tarafsızlık esastır. Bizim bu şekilde bir kadro talebimiz de yok. Sayın Genel Başkanımız bunu sürekli ifade ediyor. Bu konular açıldığı zaman devam eden bayramlaşma ziyaretlerimiz aksayacak. Sabaha kadar konuşsak bitmez. Burada önemli olan yaptıklarımız ve yapacaklarımızla ilgili paylaşımlarda bulunmuş olduk. Hepinize iyi bayramlar diliyorum.'' dedi.

 

Resim

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Sekreter Yardımcısı, Bahadır Bumin Özarslan, MHP, Bayramlaşma, ziyaretleri, muhalifler, tartışma, Devlet Bahçeli, Ülkü Ocakları, Kurban Bayramı
Yorumlar
Haber Yazılımı