Türkmenim Diyen Herkese Türk Vatandaşlığı Verilecek
Haber Detayı
09 Ağustos 2020 - Pazar 04:32 Bu haber 23359 kez okundu
 
Türkmenim Diyen Herkese Türk Vatandaşlığı Verilecek
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkmen olduğunu söyleyen herkese Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı verileceğini söyledi.
TÜRK DÜNYASI Haberi
Türkmenim Diyen Herkese Türk Vatandaşlığı Verilecek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile birlikte gittiği Lübnan'da, çoğunlukla Türk vatandaşlarının yaşadığı mahalleyi ziyaretinde Türk Bayrakları ile karşılanan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dünyanın her yerinde Türk ve Türkmenlerin yanında olduklarını belirterek, Türkmen olduğunu söyleyen herkese Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı verileceğini söyledi.

 

TÜRK MİLLETİ LÜBNAN HALKININ YANINDADIR

 

Beyrut'ta yaşanan patlamadan sonra geçmiş olsun ziyaretinde bulunmak amacıyla Lübnan'a giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türk mahallesinde yaptığı açıklamada, ''Bugün Lübnan'da, Türkiye ve Lübnan Bayrakları bir ve beraber dayanışma içerisinde birlikte dalgalanıyor. Birlikte çok daha güçlü olacağız. Cumhurbaşkanımızın ve Türk Milletinin selamlarını geçmiş olsun ve baş sağlığı dileklerini iletiyorum. Biz Lübnan'da Sünni, Şii, Hristiyan, Arap, Türk ayrımı yapmadan, tüm Lübnan halkının yanındayız.'' dedi. 

 

TÜRKÜM VE TÜRKMENİM DİYEN HERKESE VATANDAŞLIK VERİLECEK

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ''Lübnan'da ve dünyanın neresinde olursa olsun vatandaşlarımızın, soydaşlarımızın, Türklerin ve Türkmenlerin sonuna kadar yanındayız. İnşallah ben Türküm, ben Türkmenim diyen ve vatandaşlığı olmayan vatandaşlık almak isteyen kardeşlerimize, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı vereceğiz. Bu Cumhurbaşkanımızın bizlere talimatıdır. İnşallah en kısa zamanda tekrar sizlerle beraber olmak için geleceğiz.'' dedi.

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Dışişleri Bakanı, Mevlüt Çavuşoğlu, Türkmenlere vatandaşlık, Türküm
Yorumlar
Haber Yazılımı