Türkiye Ata Yurdu Semerkant'a Başkonsolosluk Açtı
Haber Detayı
07 Mart 2021 - Pazar 16:43 Bu haber 20010 kez okundu
 
Türkiye Ata Yurdu Semerkant'a Başkonsolosluk Açtı
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Semerkant Başkonsolosluğunun Türkiye'nin ata yurdu Özbekistan ile daimi kardeşliğinin yeni bir simgesi olacağını söyledi.
TÜRK DÜNYASI Haberi
Türkiye Ata Yurdu Semerkant'a Başkonsolosluk Açtı

Özbekistan Başbakan Yardımcısı Aziz Abdulhakimov, Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov, Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Olgan Bekar ve Türkiye'nin Semerkant Başkonsolosu Salih Caner ile birlikte Türkiye'nin Semerkant Başkonsolosluğunun açılışını gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Semerkant Başkonsolosluğunun Türkiye'nin ata yurdu Özbekistan ile daimi kardeşliğinin yeni bir simgesi olacağını söyledi. 

 

SEMERKANT BAŞKONSOLOSLUĞU ATA YURDUMUZ ÖZBEKİSTAN İLE KARDEŞLİĞİMİZİN YENİ SİMGESİ

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Semerkant Başkonsolosluğu'nun açılış töreninde yaptığı konuşmada, ''Bugün resmi açılışını yapacağımız Semerkant Başkonsolosluğu, Türkiye'nin ata yurdu olan Özbekistan'la daimi kardeşliğinin yeni bir simgesi olacaktır. Semerkant Başkonsolosluğun açılışını geçen sene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev tarafından birlikte duyurmuşlardı. Özbekistan'ı ilk tanıyan ülke Türkiye Cumhuriyeti olmuştur ve Özbekistan'da ilk büyükelçiliği açan da biz olduk. Semerkant'ta da ilk başkonsolosluk açma kararını Türkiye aldı ama kardeş Kazakistan bizden biraz hızlı davranarak kısa bir süre önce Semerkant'ta başkonsolosluk açtı. Bunun için kardeş Kazakistana teşekkür ediyoruz.'' dedi.

 

SEMERKANT'TA BAŞKONSOLOSLUK AÇILMASININ ANLAMI BÜYÜKTÜR

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ''Tabii ki Özbekistan'da her bir misyonumuz önemlidir ama medeniyetimizin kadim şehri Semerkant'ta bu misyonun açılmasının anlamı büyüktür. Semerkant tarihi İpek Yolu'nun merkezi ve kavimlerin buluşma yeridir. Semerkant Başkonsolosluğumuz, burada yaşayan vatandaşlarımıza ve Özbek kardeşlerimize hayırlı olsun.'' dedi.

 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Dışişleri Bakanı, Mevlüt Çavuşoğlu, Semerkant Başkonsolosluğu, açılış törenİ, ata yurdu, Türklerin ata yurdu, Özbekistan, Türk Dünyası, Kızılelma
Yorumlar
Haber Yazılımı