Türk Eğitim-Sen'den Öğrenci Andı Hakkında Sert Açıklama
Haber Detayı
25 Mart 2021 - Perşembe 19:16 Bu haber 8987 kez okundu
 
Türk Eğitim-Sen'den Öğrenci Andı Hakkında Sert Açıklama
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Öğrenci Andı’nın çocuklara kazandırılması noktasında her türlü enstrümanın kullanılmasının elzem olduğunu söyledi.
GÜNDEM Haberi
Türk Eğitim-Sen'den Öğrenci Andı Hakkında Sert Açıklama

Bengütürk Tv’de yayınlanan Söz Hakkı programına katılarak Danıştay'ın Öğrenci Andı kararı konusunda değerlendirmelerde bulunan Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Danıştay’a karar düzeltme başvurusu yapacaklarını belirterek, netice alınamadığı takdirde Anayasa Mahkemesi’ne kadar hukuki süreci devam ettireceklerini söyledi.

 

ÖĞRENCİ ANDI'NIN HAMİSİYİZ

 

Irkçı söylemler içerdiği iddia edildikten sonra dava süreci başlayan Öğrenci Andı konusunda, Milli Eğitim Bakanlığı ve Danıştay'ın farklı tarihlerde farklı kararları savunduğuna dikkat çeken Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, yaptığı açıklamada, ''Andımız ne yazık ki 2013 yılında çözüm sürecine kurban edildi. Herkes bilmelidir ki; Türk Eğitim-Sen olarak mücadelemizi sürdüreceğiz. Öncelikle Danıştay’a karar düzeltme başvurusu yapacağız, netice alamazsak hukuki süreci Anayasa Mahkemesi’ne kadar devam ettireceğiz. Tabi şunu da söyleyelim: Mahkeme kararının sonucu ne olursa olsun milletimiz şundan emin olsun ki, Türk Eğitim-Sen ve Türkiye sevdalısı öğretmenler, Öğrenci Andı’nın ihtiva ettiği değerlerin hamisidir, taşıyıcısıdır ve bu değerlerin çocuklarımıza kazandırılmasının teminatıdır.'' dedi.

 

ÖĞRENCİ ANDI'NIN KAZANDIRILMASI İÇİN HER TÜRLÜ ENSRÜMANIN KULLANILMASI ELZEMDİR

 

 Kamuoyunda kendisini vatansever ve muhafazakâr olarak nitelendiren bazı yorumcuların, ‘Cumhuriyetin ilk kurulduğu yıllarda millet oluşturma gayreti ile bu tür ritüellere ihtiyaç vardı artık ihtiyaç yok’ şeklindeki  değerlendirmelerinin bir tuzak olduğuna dikkat çeken Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ''Bu ülkede Anayasa’nın 66’ıncı maddesinde yer alan ‘Türk’ ifadesini hala etnik ve ayrıştırıcı olarak görenler varsa demek ki süreç tamamlanamamış demektir. Bu ülkede ‘Türküm’ demek tartışılıyorsa, ‘Türküm, doğruyum, çalışkanım’, ‘Ne mutlu Türküm diyene’ ifadelerinden rahatsızlık duyuluyorsa demek ki süreç hala tamamlanamamış demektir. Öğrenci Andı’nın içerdiği değerler itibariyle çocuklarımıza kazandırılması noktasında her türlü enstrümanın kullanılmasının elzem olduğunu düşünüyorum'' dedi.

 

ÖĞRENCİ ANDI TARTIŞMALARI TURNUSOL KAĞIDIDIR

 

Öğrenci Andı tartışmalarını turnusol kağıdına benzeten Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ''Öğrenci Andı’na sahip çıkan siyasilerden, sivil toplum kuruluşlarına, medya mensuplarından toplumun diğer kesimlere kadar herkese teşekkür ederiz. Öğrenci Andı devleti kuran iradeye karşı sadakattir. Bu konuda bugün kim, nasıl pozisyon alıyorsa yıllarca unutulmayacak. Bu devleti kuran iradeye sahip çıkan nesillerimiz de bunları ‘hayırla’ ya da ‘kahırla’ yad edecektir.'' dedi.   

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Türk EğitimSen Genel Başkanı, Talip Geylan, Türkiye Kamusen, Öğrenci andı, elzemdir, her türlü enstrüman, çocuklarımıza, kazandıracağız, Türk Milleti
Yorumlar
Haber Yazılımı