Ak Parti ve MHP Kozan İlçe Başkanları Tohum Ekti
Haber Detayı
26 Mart 2021 - Cuma 08:48 Bu haber 5970 kez okundu
 
Ak Parti ve MHP Kozan İlçe Başkanları Tohum Ekti
Ak Parti ve MHP Kozan İlçe Başkanları, yangında tahrip olan orman arazisinin yeniden yeşillenmesi için kızılçam tohumu ekti.
ADANA HABERLERİ Haberi
Ak Parti ve MHP Kozan İlçe Başkanları Tohum Ekti

21-26 Mart Orman Haftası nedeniyle, Kozan Orman İşletme Müdürlüğü’nün 23 Ağustos 2020 tarihinde çıkan yangında tahrip olan orman arazisinde düzenlediği etkinliğe, İl ve İlçe protokolü ile birlikte katılan Ak Parti Kozan İlçe Başkanı Yusuf Bilgili ve MHP Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı, yangında tahrip olan orman arazisinin yeniden yeşillenmesi için kızılçam tohumu ekip fidan dikimi gerçekleştirdi.

 

TOHUM EKME ETKİNLİĞİNE İLGİ BÜYÜKTÜ

 

Kozan Orman İşletme Müdürlüğü’nün 23 Ağustos 2020 tarihinde çıkan yangında 2 bin 675 hektar alanın zarar gördüğü orman arazisinde düzenlediği etkinlik, Adana Valisi Süleyman Elban, Ak Parti Adana Milletvekili Temer Dağlı, Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Ak Parti Kozan İlçe Başkanı Yusuf Bilgili, MHP İlçe Başkanı Nihat Atlı, Kozan Orman İşletme Müdürü Şensu Küçükateş, STK temsilcileri, Oda temsilcileri, öğrenciler, ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

 

MHP KOZAN İLÇE BAŞKANI NİHAT ATLI'DAN AÇIKLAMA

 

MHP Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Kozan orman işletme Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu çam kozalağı tohumu ve fidanı dikimi proğramına Adana valisi Sayın Süleyman ELBAN, Milletvekilimiz Sayın Tamer Dağlı, Kozan Kaymakamı Sayın Şafak Gürçam, Orman Bölge Müdürü Sayın Mahmut Yılmaz ve Kozan protokolünün bulunduğu proğrama MHP yönetimi ve Meclis üyelerimizle birlikte katıldık.'' dedi.

 

AK PARTİ KOZAN İLÇE BAŞKANI YUSUF BİLGİLİ'DEN AÇIKLAMA

 

Ak Parti Kozan İlçe Başkanı Yusuf Bilgili, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Kozan’ımızda geçtiğimiz ağustos ayında meydana gelen ve hepimizi içimizi yakan orman yangınının izlerini silmek için çalışıyoruz. Adana Valimiz Sayın Süleyman Elvan ve Milletvekilimiz Sayın Tamer Dağlı  ile Tohumlarımızın ekimini gerçekleştiriyoruz.'' dedi.

 

ADANA VALİSİ SÜLEYMAN ELBAN'DAN AÇIKLAMA

 

Adana Valisi Süleyman Elban, etkinlikte yaptığı açıklamada, "23 Ağustos 2020 tarihinde bölgemizde büyük bir orman yangını yaşandı. Yaklaşık 8 köyümüzün sahasında çıkan bu yangından çok büyük bir alan etkilenmişti. 3-4 gün süren yoğun bir mücadeleden sonra yangın kontrol altına alınarak söndürülmüştü. Yanan alanların bakımı orman teşkilatı tarafından tamamlandı. Bölgenin yaklaşık yüzde yetmişinin kozalak tohumları atılmak suretiyle ağaçlandırılması planlandı. Bu çalışmamızda belli bir aşamaya gelindi, muhtemelen bu ay sonu itibariyle tamamlanmış olacak. Kalan yüzde otuzluk bölüm ise fidan dikilmek suretiyle ağaçlandırılacak. Onun için de zemin ve sahadaki tüm çalışmalar tamamlandı. Bir kısmı önümüzdeki günlerde kalanı da sonbaharda yapılmak suretiyle ağaçlandırma çalışmalarımızı bitirmiş olacağız. Dolayısıyla geçen yaz bölgemizde yanmış olan sahalarda, bu yıl kasım ayı itibariyle ağaçlandırılmamış hiçbir alan kalmayacak. En kısa zamanda ektiğimiz tohumlar ağaç olup yetişir ve tekrar eski günlerindeki gibi orman vasfına gelir.'' dedi.

 

 Resim

 

Bir bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, oturan insanlar ve açık hava görseli olabilir

 

Bir bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ak Parti Kozan, MHP Kozan, İlçe Başkanları, Nihat Atlı, Yusuf Bilgili, yangında tahrip olan, orman arazisi, yeşillenmesi için, kızılçam tohumu ekti, fidan dikti, Orman
Yorumlar
Haber Yazılımı