DSİ 6. Bölge Müdürlüğü'nden Adana'da Su Günü Etkinliği
Haber Detayı
25 Mart 2021 - Perşembe 11:50 Bu haber 4915 kez okundu
 
DSİ 6. Bölge Müdürlüğü'nden Adana'da Su Günü Etkinliği
DSİ 6. (Adana) Bölge Müdürlüğü, Uluslararası Dünya Su Günü kutlamaları kapsamında önemli etkinlikler düzenledi.
ADANA HABERLERİ Haberi
DSİ 6. Bölge Müdürlüğü'nden Adana'da Su Günü Etkinliği

Uluslararası Dünya Su Günü kutlamaları kapsamında tatlı su kaynaklarının önemine dikkat çekmek adına etkinlikler düzenleyen DSİ 6. (Adana) Bölge Müdürlüğü, yapmış olduğu etkinliklerle hem insanları su ile buluşturdu hem de orta okullar arası resim ve kompozisyon yarışması düzenleyerek konuya genç nesillerin de dikkatini çekmeyi başardı. 

 

DSİ DÜNYA SU GÜNÜ ETKİNLİKLERİ İLE “SUYUN DEĞERİ”NE DİKKAT ÇEKTİ

 

Ülkemizde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen ve tüm Dünya’da Birleşmiş Milletler (Un-Water) tarafından organize edilen Uluslararası Dünya Su Günü kutlamaları, tatlı su kaynaklarının önemine dikkat çekmek ve tatlı su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimine odaklanılmasını sağlamak amacıyla her yıl farklı bir tema ile gerçekleştirilirken, DSİ 6. (Adana) Bölge Müdürlüğü de çeşitli etkinliklere imza attı.  

 

RESİM VE KOMPOZİSYON YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ 

 

22 Mart Dünya Su Günü Etkinlikleri kapsamında Orta Okul 7. ve 8. Sınıf öğrencileri arasında “Suyun Değeri” konulu Resim ve Kompozisyon Yarışması Ödül Töreni, DSİ 6. (Adana) Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta, Bölge Müdür Yardımcıları ve dereceye giren öğrenciler ile ailelerinin katılımıyla pandemi kurallarına uygun olarak DSİ’nin Seyhan Sami Kayahan Eğitim Tesislerinde gerçekleştirildi.

 

SU, TOPRAK VE HAVA İLE BİRLİKTE TOPLUMLARIN VE EKONOMİLERİN TEMELİDİR

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte suyun değerine dikkat çeken Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta, yaptığı konuşmada, ''Su değerli, kırılgan ve tehlikelidir. Su, toprak ve hava ile birlikte yaşamın, toplumların ve ekonomilerin temelidir. Su, bir maddeden daha fazlası olup manevi, kültürel ve duygusal terimlerle ifade edilebilen birden çok değer ve anlam taşımaktadır. Suyu birçok kullanıcı ve farklı amaç için doğal bir kaynaktan hizmet sağlayan bir kaynağa dönüştürerek kullanılabilir kılmak ve geri dönüşüm ile güvenli bir şekilde yeniden ekosisteme döndürmek için bazı araçlara ve kurumlara ihtiyaç vardır. İşte bu noktada DSİ Genel Müdürlüğü olarak bizlere ciddi sorumluluklar düşmektedir. Bu sorumluluklardan birisi de siz değerli gençlerimize ve sizleri yetiştirecek öğretmenlerimize ulaşarak hayallerinize dokunmak ve bu konuda farkındalık oluşturulmasını sağlamaktır.'' dedi.

 

SUYUN DEĞERİNİ GENÇ NESİLLERE BENİMSETME AMACIYLA ETKİNLİK DÜZENLEDİK

 

DSİ 6. (Adana) Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta, ''Genel Müdürlüğümüzce 22 Mart Dünya Su Günü kapsamında, konunun öneminin genç nesillere benimsetilerek suyun önemi konusunda bilgi düzeyinin artırılmasına yönelik hususların, ilk ve ortaokul seviyesinde işlenmesinin uygun olacağı düşünülmüştür. Bu amaçla Türkiye çapında olduğu gibi Adana, Hatay, Osmaniye ve Mersin illerimizdeki ortaokullarının 7 ve 8. Sınıfları arasında da 'Suyun Değeri' konulu Resim ve Kompozisyon Yarışması düzenlenmiştir.      Katılımcılarla tek tek ilgilenerek, yarışmacıları ve onları yetiştiren aileleri ile öğretmenlerini tebrik edip ödüllerini takdim ettik.'' dedi.

 

SEYHAN BARAJ GÖLÜNDE DÜZENLENEN ETKİNLİK

 

Dünya Su Günü Etkinliklerini şehirle bütünleştirmek ve herkesin dikkatini “Suyun Değeri”ne çekmek isteyen Adana DSİ Spor Kulübü, kısa süre önce kurulan Kürek ve Kano Takımı ile  Seyhan Baraj Gölü’nde bir dizi Etkinlik düzenledi. “Suyun Değeri” teması ile Seyhan Baraj Gölü’nde düzenlenen etkinlikte İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu’nun ardından, sudaki kirliliğe dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için katılımcılar tarafından göl yüzeyinde ve çevresinde temizlik yapıldı. Kano ve Küreklerle gösteri yarışları da düzenlenen etkinlikte yarışmacılara günün anısına madalya verildi. Bölge Müdürü Müdürü Mehmet Akif Balta adına Bölge Müdür Yardımcısı Dündar Gazi Yılmaz tarafından DSİ Adana Spor Kulübü Başkanı Agah Sineren ile Kürek ve Kano Takımı Hocası Tekin Müştekin’e günün anısına plaket takdim edildi. Etkinlik toplu hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi. 

 

SUYUN DEĞERİ KONULU YARIŞMADA ÖDÜL ALANLAR

 

22 Mart Dünya Su Günü Etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Suyun Değeri” konulu resim ve kompozisyon yarışmasında DSİ 6. Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında dereceye giren öğrenciler.

 

Resim Yarışması Sonuçları

 

Öge Kerem KAHRİMAN - Sınav Koleji Ortaokulu 8. Sınıf Öğrencisi

 

Asude Zeynep ARSLAN - Perşembe Vakfı Ortaokulu 8. Sınıf Öğrencisi

 

Simge KARAYILAN - Mezitli Merkez Ortaokulu 7. Sınıf Öğrencisi

 

Kompozisyon Yarışması Sonuçları

 

Rabia İkra KAYA - Yenişehir Menteş  Şehit Osman Köse Ortaokulu 8. Sınıf Öğrencisi

 

Dilara ARSLANHAN - Demirbilek Ortaokulu  (Alaz Köyü) 7. Sınıf Öğrencisi 

 

Alime GÖK - Şehit Bekir Evren İmam Hatip Ortaokulu 7. Sınıf Öğrencisi 

 

SU HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİLER 

 

İnsanoğlu, yeryüzündeki tatlı suyun ancak 1'ini kullanabilmektedir. Dünya'da 80 ülke, su sıkıntısı çekiyor. 844 Milyon insan, içme suyu hizmetine erişemiyor. Dünya nüfusunun dörtte birinden fazlası olan 2,1 Milyar insan temiz suya ulaşamıyor. 4 Milyar insan, yılda en az bir ay şiddetli su kıtlığı yaşıyor.

 

Dünyadaki suyun 71'ini, Türkiye'deki suyun ise 77'sini tarım sektörü kullanıyor. Diğer taraftan, 2050 yılında dünya nüfusunun 10 Milyara ulaşması bekleniyor. Türkiye nüfusunun ise 105 milyon kişiye ulaşacağı öngörülüyor. Dolayısıyla 2050'de bu nüfusu doyurmak için şimdikinden 60 daha fazla gıda üretmek zorundayız. Ve bu gıdayı üretmek için de, şimdikinden 15 daha fazla suya ihtiyacımız olacak. Bu nedenle suyu ve gıdayı birbirinden ayırt etmeden gıdayı en az su kullanacak şekilde üretecek teknolojiyi yaygınlaştırmamız gerekiyor. Bu kapsamda DSİ Genel Müdürlüğü tarafından son 3 yılda 72'si baraj olmak üzere 973 tesis hizmete alındı. 2021 yılında; 51'i baraj olmak üzere toplam 402 adet tesis ve yatırımın daha hizmete alınması hedeflenmektedir.

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

 Resim

 

 Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: DSİ 6 Adana Bölge Müdürlüğü, Uluslararası Dünya Su Günü, kutlamaları, etkinlikler, suyun değeri, Mehmet Akif Balta, Kaya Yıldız, yarışmalar, resim, kompozisyon
Yorumlar
Haber Yazılımı