TBMM'de Grubu Bulunan 4 Siyasi Partiden Ortak Bildiri
Haber Detayı
13 Ocak 2022 - Perşembe 09:38 Bu haber 3428 kez okundu
 
TBMM'de Grubu Bulunan 4 Siyasi Partiden Ortak Bildiri
TBMM'de grubu bulunan dört siyasi partinin Grup Başkan vekilleri, Kazakistan'da yaşanan şiddet olaylarına yönelik hazırladıkları ortak bildiriye imza attı.
GÜNDEM Haberi
TBMM'de Grubu Bulunan 4 Siyasi Partiden Ortak Bildiri

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve TBMM'de grubu bulunan 4 siyasi parti  Grup Başkanvekillerinin imzaladığı Kazakistan bildirisinde, Kazakistan'da doğal gaz indirimi bahanesiyle başlatılan şiddet eylemleri kınanarak, her zaman yanında yer alan Türkiye'nin bundan sonra da Kazakistan'ın yanında olmaya devam edeceği belirtildi.

 

KAZAKİSTAN OLAYLARINA YÖNELİK 4 SİYASİ PARTİDEN ORTAK BİLDİRİ

 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve TBMM'de grubu bulunan Ak Parti, CHP, MHP ve İyi Parti Grup Başkanvekillerinin imzaladığı Kazakistan bildirisinde, ''Kardeş Kazakistan'da son günlerde meydana gelen gelişmeleri endişeyle takip etmekteyiz. Kazakistan'ın istikrar ve huzuru bizler için ülkemizin barış ve huzuru kadar önemlidir. Kazakistan halkının sağduyusu ve yönetimin dirayetli tutumu sayesinde olayların yatışmaya ve ülkede durumun normale dönmeye başlamasından memnuniyet duyuyoruz. Olaylarda vefat eden Kazak kardeşlerimize Allah'tan rahmet, kederli yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. İnsan hayatını tehlikeye atan, kamu düzenini bozan ve mala zarar veren şiddet eylemlerini kınıyoruz. Kazakistan yönetiminin halkın esenlik ve refahını daha da artırmaya yönelik reform gündemini destekliyoruz. Gazi Meclisimiz, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Kazakistan makamlarının sergilediği dayanışmayı unutmayacaktır. Bağımsızlığının ilk gününden itibaren Kazakistan'ın yanında olan Türkiye, bundan sonra da Kazakistan'ın bölgenin geneli için de hayati önemdeki barış ve istikrarına her türlü desteği vermeyi sürdürecektir." denildi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: TBMM, grubu bulunan, dört siyasi parti, Kazakistan, yaşanan, şiddet olayları, hazırladıkları, ortak bildiri, imza attı, doğal gaz, sokak hareketleri, MHP, Ak Parti
Yorumlar
Haber Yazılımı