Sağlık Bakanı Koca'dan Bahçeli'ye Şaşırtan Cevap
Haber Detayı
04 Nisan 2020 - Cumartesi 14:56 Bu haber 2959 kez okundu
 
Sağlık Bakanı Koca'dan Bahçeli'ye Şaşırtan Cevap
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Bilim Kurulu Sözcüsü seçilmesi teklifine cevap verdi.
MHP Haberi
Sağlık Bakanı Koca'dan Bahçeli'ye Şaşırtan Cevap

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Coronavirüs salgınından dolayı oluşturulan Bilim Kurulu'nu temsilen aralarından seçilecek bir Kurul üyesinin Bilim kurulu adına açıklama yapması teklifine sıcak bakmadı. Bakan Koca'nın Bilim Kurulu üyelerinin kafa karıştırıcı açıklamalarına son verilmesi adına MHP Lideri Bahçeli'nin haklı önerisine sıcak bakmaması şaşırtıcı bir davranış olarak değerlendirildi.

 

BİLİM KURULU ÜYELERİ VATANDAŞLARIN KAFASINI KARIŞTIRIYOR

 

Coronavirüs salgınından dolayı oluşturulan Bilim Kurulu üyeleri, sürekli olarak televizyonlara çıkarak farklı farklı açıklamalar yaparak vatandaşların kafasını karıştırıyordu. Her bir Bilim Kurulu üyesi, kendi görüşleri ışığında coronavirüs hakkında birbiriyle uyuşmayan fikirleri ve tedbirleri medyaya anlatıyordu.

 

MHP LİDERİ BAHÇELİ'NİN BİLİM KURULU SÖZCÜSÜ SEÇİLSİN TEKLİFİ

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, vatandaşları da çok rahatsız eden birbirine uymayan farklı görüşlerin medyaya servis edilmesine tepki göstererek, ''Bilim Kurulumuzun 26 muhterem üyesinin her birisi farklı farklı televizyon kanallarına çıkıp kimisi umut veriyor kimisi korku salıyor ve farklı farklı görüşlerle vatandaşların kafasını karıştırıyor. Vatandaşlar hangisine itibar edeceğini şaşırdı. Karşımızda bir karmaşa vardır. Farklı yerlere çekilen, kargaşa yaratan beyanatlara ne gerek var? Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü kurum adına, Ak Parti Sözcüsü partisi adına ve Fahrettin Koca Sağlık Bakanlığı adına konuşuyor. Aynı bunun gibi bilim Kurulu üyeleri arasından seçilecek bir sözcü de Bilim Kurulu sözcüsü olsun. Bu şekilde beyanat enflasyonun önüne geçilebilecektir.'' demişti.

 

SAĞLIK BAKANI KOCA'NIN MHP LİDERİ BAHÇELİ'YE CEVABI

 

MHP Lideri Bahçeli'nin önerdiği Bilim Kurulu Sözcüsü seçilmesi önerisi hakkında bir gazetecinin sorduğu soruya cevap veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Bilim Kurulu üyeleri televizyondan daha sağlıklı bilgi verme, vatandaşı bilgilendirme gayreti içindedir. Önümüzdeki günlerde daha çok vakaların konuşulduğu, sayıların konuşulduğu bir dönemden farklı olarak psikolojik yönü, sosyolojik yönü, istatistiki boyutlarıyla, din sosyolojisi boyutlarıyla farklı bir ekibin, bir kurulun oluşacağı hazırlık içindeyiz. Bu anlamda yeni süreçte olabilecek etkileri, travmayı da gündemde tutabilecek ikinci bir kurulun duyurusu da yapılmış olacak. Hazırlıklarına başladık." dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Sağlık, Bakanı, Koca'dan, Bahçeli'ye, Şaşırtan, Cevap,
Yorumlar
Haber Yazılımı