Coğrafi Konum İtibariyle Giriş Çıkışı Yasaklanan İller
Haber Detayı
04 Nisan 2020 - Cumartesi 10:33 Bu haber 3904 kez okundu
 
Coğrafi Konum İtibariyle Giriş Çıkışı Yasaklanan İller
Coronavirüs salgını nedeniyle 31 ilimize giriş çıkış yasaklanırken, beş ilimizde mecburen giriş çıkış kapandı.
GÜNDEM Haberi
Coğrafi Konum İtibariyle Giriş Çıkışı Yasaklanan İller

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı coronavirüs tedbirleri kapsamında 30 Büyükşehir ve Zonguldak'a giriş çıkışlar yasaklanırken, coğrafi konum itibariyle yasaklı illerin arasında kalan beş ilimiz daha zorunlu olarak giriş çıkışı yasaklanan iller arasına girmiş oldu.

 

31 İL DIŞINDA COĞRAFİ KONUM İTİBARİYLE YASAKLI HALE GELEN İLLER

 

Coronavirüs salgını kapsamında giriş çıkışı yasaklanan, Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van ve Zonguldak illerine, coğrafi konumu itibariyle yasaklı illerin arasında kaldığından dolayı Adıyaman, Karaman,Kilis, Osmaniye ve Yalova illeri de eklendi.

 

OSMANİYE COĞRAFİ KONUM İTİBARİYLE YASAKLI ŞEHİR OLDU

 

Giriş çıkışı yasaklanmamasına rağmen yasaklı iller kapsamına zorunlu olarak giren illere örnek verelim. Akdeniz Bölgesi'nin doğu kesiminde yer alan Osmaniye, doğusunda Gaziantep, güneyinde Hatay, batısında Adana, kuzeyinde Kahramanmaraş illeri ile çevrilidir. Çevresindeki tüm iller yasaklı hale geldiğinden Osmaniye İli de coğrafi konum itibariyle yasaklı iller kapsamına girmiş oldu. Karaman, Kilis ve Yalova illeri, aynı Osmaniye gibi etrafı yasaklı illerle çevrili olduğundan zorunlu olarak yasaklı iller arasına girmiş oldu.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Coğrafi, Konum, İtibariyle, Giriş, Çıkışı, Yasaklanan, İller,
Yorumlar
Haber Yazılımı