Rus Siyasetçi Jirinovski: Türkiye Turan Birliği Kuracak
Haber Detayı
23 Ağustos 2020 - Pazar 02:24 Bu haber 31677 kez okundu
 
Rus Siyasetçi Jirinovski: Türkiye Turan Birliği Kuracak
Rus siyasetçi Vladimir Jirinovski, Türkiye'nin yakın zamanda Turan Birliği'ni kuracağını söyledi.
TÜRK DÜNYASI Haberi
Rus Siyasetçi Jirinovski: Türkiye Turan Birliği Kuracak

Türkolog ve Sosyolog olan Rusya Liberal Demokrat Partisinin Kurucu Lideri  Vladimir Jirinovski, Ortadoğu'nun küresel gücü haline gelen Türkiye'nin Türk Cumhuriyetleri ile birlikte Turan Birliği'ni kuracağını söyledi. Esasen Türk düşmanlığıyla bilinen Jirinovski, Avrupa'nın korktuğu gibi Rusya'nın da bundan çekinmesi gerektiğini belirterek, Turan Birliği'nin kurulacak olmasından korktuğunu belli etti.

 

GÜÇLENEN TÜRKİYE TURAN BİRLİĞİ'Nİ KURACAK

 

Yahudi asıllı Rus siyasetçi Vladimir Jirinovski, daha önce yaptığı bir konuşmada, ''Görmeyenler görsün, görenlerse tekrar görsün istedim. Neden Avrupa Türkiye’yi kabul etmiyor? Çünkü korkuyorlar. Peki biz neden korkmuyoruz? Onlara atom enerjisini verdik, onlara rafineri inşa ettik. Peki neden? Onlar enerjiyi bizden alamıyorlar mıydı? 70 yıl önce Türkiye’nin 17 milyon nüfusu vardı, onların neredeyse çoğu şeyi yoktu. Biz şimdiki Ortadoğu’nun en güçlü devletinin bu hale gelmesine yardımcı olduk. Türk Ordusu NATO’daki en güçlü bloktur. 1 milyonluk bir ordu. Türk askerleri NATO’nun esas gücüdür. 30 yıl sonra 150 milyon Türk olacak, ama bizde 100 milyon olacak. İran 150 milyon olacak ama biz 100 milyon. Afganistan ve Pakistan 200 milyon olacak. Bu 500 milyonluk bir İslam ülkesi demektir. Dini bir birliktir. Onlar Ermenistan’ı ezecekler! Azerbaycan’la birleşerek tamamıyla ezecekler! İran’la merkezi Asya’da savaşacaklar. Büyük Türk Cumhuriyeti TURAN’ı kuracaklar! Ve İran’la birlikte Büyük İslam Cumhuriyeti! Düşünmeliyiz ki onlar bize karşı da birleşeceklerdir. Biz Hristiyanız, ama onların hepsi Müslüman. Onları birleştiren birşey daha var, onları dilleri birleştiriyor, Türk dili. Bu Azerbaycan’ın dilidir, Türkmenlerin, Özbeklerin, Kırgızların, Kazakların, Tatarların, Başkurtların dilidir.'' demişti.

 

TÜRKİYE, TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE BİRLİKTE TURAN BİRLİĞİ'Nİ KURMAYI HEDEFLİYOR

 

Yahudi asıllı Rus siyasetçi Vladimir Jirinovski, Türkiye'nin Turan Birliği'ni kuracağı iddiasını yeni katıldığı bir televizyon proğramında (Wights of Salem Youtube kanalı) Ortadoğu'daki son gelişmelerin ışığında yeniden değerlendirerek, ''Türkiye'nin, bir Türk hakimiyeti kurarak dünya ülkelerine hükmetme hayali var. Türkiye, Türki Cumhuriyetleri ile birlikte Turan Birliği'ni kurmayı hedefliyor. Sovyetler Birliği ordusunda görev yaptığım sırada Türk ordusu üzerinde çalışmalar yaptım. Hepimiz özellikle Türkiye'nin 3. Ordusu üzerinde yoğunlaşıyorduk. Çünkü Kafkasya'ya saldıracak olan ordu buydu. İlk olumlu ışıkta saldırmayı planlıyorlardı. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Türkiye Kafkasya'yı almayı tamamen unuttu. Her zaman Rusya'nın topraklarını almak istediler." dedi.

 

RUSYA ENGELLEMESEYDİ TÜRKLER ŞAMI ELE GEÇİRİR ORTADOĞU'YA HAKİM OLURDU

 

Yahudi asıllı Rus siyasetçi Vladimir Jirinovski, ''Rus idarecileri, Türkiye ekonomisini tamamen kendilerine bağlamayı istiyor. Türkiye ise bağımsız hareket etmek istiyor. Türkler, Rusya'nın Esed rejimine destek vermesine kızıyor. Eğer biz Suriye'ye yardım etmeseydik Türkler kısa bir süre içerisinde Şam'ı ele geçirirlerdi. Suriye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya bir doğalgaz boru hattı geçerdi. Katar gazı Avrupa'ya taşınabilirdi. Avrupa bu durumda bizden asla doğalgaz almazdı. Bizim kaynaklarımız burada paslanmaya bırakılırdı. Türkiye zenginleşirdi. Amerikalılar Avrupa'yı Rus enerji kaynaklarına bağımlılıklarından kurtarırdı. Türkiye Ortadoğu'ya hakim olurdu." dedi.

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Rus siyasetçi, Vladimir Jirinovski, Türkiye, Turan Birliği Kuracak, Turan Birliği, Türk Dünyası, Türkler, Rusya, Suriye, Ortadoğu, Türkler, Hakim olacak
Yorumlar
Haber Yazılımı