Pozantı Belediyesi Personeli Dağ Keçisine Sahip Çıktı
Haber Detayı
04 Mart 2021 - Perşembe 16:51 Bu haber 4538 kez okundu
 
Pozantı Belediyesi Personeli Dağ Keçisine Sahip Çıktı
Pozantı Belediyesi personeli, yol çalışması esnasında bitkin halde buldukları dağ keçisine sahip çıktı.
ADANA HABERLERİ Haberi
Pozantı Belediyesi Personeli Dağ Keçisine Sahip Çıktı

Adana’nın Pozantı ilçesindeki Belemedik Tabiat Parkında yol çalışması yapan Belediye personeli, bitkin halde bulduğu yavru dağ keçisine sahip çıktı.

 

DAĞ KEÇİSİNİ BULAN PERSONEL, HASTA HAYVANI DOĞA KORUMA EKİPLERİNE TESLİM ETTİ

 

Pozantı Belediyesinin Belemedik Tabiat Parkı içerisinde yapmış olduğu 13 odalı butik otel yolunda düzenleme ve genişletme çalışmasında bulunan belediye operatörü Murat Bulat, kepçe ile çalışırken yavru bir dağ keçisi gördü. Hayvanı korkutmamak için kullandığı iş makinesinin motorunu durduran operatör, yavru dağ keçisinin bitkin halde olduğunu görünce yanına giderek yakaladı. Bitkin ve yorgun haldeki hayvana ilk etapta su veren operatör Murat Bulat, hemen Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerini arayarak durumu izah etti. Yavru dağ keçisi, görevlilere teslim edildi.

 

BAŞKAN ÇAY'DAN DAĞ KEÇİSİ HAKKINDA AÇIKLAMA

 

Çalışmaları yerinde incelemek için tesadüfen alana gelen Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, dağ keçisiniNbulunmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, ''Bugün bir sürpriz ile karşı karşıyayız. Pozantı Belemedik Tabiat Parkı ve yeni yapmaya başladığımız Belemedik Butik Otelin ormanlık alanında bugün yavru bir dağ keçisi belediye personellerim tarafından bulundu. Muhtemelen küçük bir hastalığı var. Şuan av korumanın ekiplerini çağırdık. Onlara teslim ederek inşallah tedavisini gerçekleştireceğiz. Bu güzelliği nasıl vururlar, nasıl kıyarlar hakikaten anlamak mümkün değil. Pozantı av korumanın aynı zamanda yetiştirme merkezi. Bizim dağlarımızda ciddi anlamda dağ keçileri mevcut. Bu canlıları korumak bizlerin birinci görevi diye düşünüyorum. Doğanın içerisinde belediye başkanlığı yapmanın en güzelliği bu olsa gerek.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

Açıklama yok.

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Pozantı Belediye Başkanı, Mustafa Çay, belediye işçileri, dağ keçisine, sahip çıktı, yavru dağ keçisi, Pozantı haberleri, Belemedik, Adana haberleri, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı