İyi Parti Milletvekili Ümit Özdağ Partisinden İstifa Etti
Haber Detayı
04 Mart 2021 - Perşembe 11:22 Bu haber 13930 kez okundu
 
İyi Parti Milletvekili Ümit Özdağ Partisinden İstifa Etti
İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, zehir zemberek bir açıklama yaparak, partisinden istifa ettiğini açıkladı.
SİYASET Haberi
İyi Parti Milletvekili Ümit Özdağ Partisinden İstifa Etti

İyi Parti'den ihraç edildikten sonra mahkeme kararıyla partisine geri dönen İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, İyi Parti'nin ve Genel Başkanı Meral Akşener'in izlediği politikaları çok sert bir şekilde eleştirerek, partisinden istifa etti.

 

TÜRK MİLLİYETÇİLERİ TASFİYE EDİLEREK YERİNE FETÖCÜLER GETİRİLDİ

 

İyi Parti'nin kuruluş amacından uzaklaşarak, Türk Milliyetçilerinin tasfiye edildiğini belirten Ümit Özdağ, Türk Milliyetçilerinin yerine 30 Ağustos'u bütün Türkiyelilerin bayramı diye kabul eden FETÖ'cü zihniyetin hakim olduğunu söyled. Özdağ, söylediklerinin ispatının, televizyonlarda ve  internette seyredebileceğiniz görüntülerde olduğunu belirterek, bunu hiç kimse inkar edemeyeceğini söyledi. 

 

İYİ PARTİ'DE FETÖCÜ SIZMALAR HALA DEVAM EDİYOR

 

İyi Parti'deki FETÖ'cü sızmaların hala devam ettiğine dikkat çeken İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, ''İyi Parti'deki FETÖ'cü sızmalar, bugün de yapmış olduğumuz bütün uyarılara rağmen devam ediyor. Bazı kesimler İyi Parti'deki krizin 19 Ekim 2020'de benim CNN Türk TV'de İstanbul İl Başkanı ile ilgili açıklama ve sonrasında bana karşı kurulan komplo, yani ihraç komplosu süreciyle başladığını düşünüyorlar. Oysa Atatürk çizgisindeki Türk milliyetçilerinin tasfiyesi partinin kuruluş sürecinden hemen sonra başladı. Bana yönelik Sayın Meral Akşener'in kızgınlığının temelinde bunlar var. Akşener'e karşı bir Genel Başkanlık mücadelesi içinde hiç olmadım. Teşkilatları bile 'Ümit Özdağ'ın gizli bir planı var' demesinler diye ziyaret etmeyi düşünmedim. Vatanseverlere vermiş olduğum bir söz var. FETÖ, PKK ve diğer bölücü unsurlar, küreselleşmeye teslim olmuş gruplar sızamaz. Ben bu sızma ile mücadele ettim. Akşener'i bu rahatsız etmiştir. İyi Parti'nin iktidar olabilmesi için 31 Mart seçimlerinden 5 ay önce Meral Akşener'e 7 sayfalık bir raporla İyi Parti'nin seçimlere tek başına girmesi gerektiğini anlattım. Akşener, bu teklifimi reddetti. Sonrasında CHP ile görüşmelere başladılar. CHP, İyi Parti uzlaşması üzerine MHP ve Ak Parti arasındaki ittifak yeniden kurulma aşamasını geçti.'' dedi.

 

ÇANTALAR MAKAMLAR KARŞILIĞINDA İYİ PARTİ'NİN ONURUNU SATTILAR

 

Türkiye'deki sarı sendikacılık varken bir de sarı muhalefetçilik türediğine dikkat çeken İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, ''Ülkemizde, sarı sendikacılığın ne olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Sarı sendikacılık gibi bir de sarı muhalefetcilik türedi. İyi Parti'yi ne yazık ki, CHP'nin uydu partisi haline getirdiler. Bana kızacağınıza, CHP İBB Başkanı'na ve İyi Parti'yi aşağılayan CHP Çanakkale Belediye Başkanı'na gidip kızın. Çantalar, makamlar karşılığında İyi Parti'nin onurunu sattınız. Bunların hepsinin ispatı vardır. Bana yalan söyleyerek, arkamdan iş çevirerek İdris Naim Şahin'in adaylığı ilk istifa nedenim oldu. İkinci istifa nedenim İyi Parti'nin Kars'ta adayını geri çekmemesiydi. Bundan dolayı HDP Kars'ı kazandı. Meral Akşener, HDP'nin Kars'ı kazanması karşısında sessiz kalmıştır, bu sürecin önünü açmıştır. Mükemmel bir çözüm önüne konmasına rağmen, bunu reddetmiştir. Hakkımda alçakça propaganda süreci başlatıldı. Benim hakkımda il başkanlarına mektup yollandı. Bununla ilgili suç duyurusunda bulundum. Akşener'e de uyarıda bulundum, üzerine gideceğimi söyledim.'' dedi.

 

AKŞENER BENİ YENİDEN İHRAÇ ETMEYE KORKUYOR AMA BEN İSTİFA EDİYORUM

 

İyi Parti'nin son izlediği politikaları kabullenmesinin mümkün olmadığını belirterek, istifa etme gerekçelerini birer birer sıralayan İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, ''İyi Parti'nin Büyük Kongresinde aday olmamamıza rağmen, Adana Milletvekilimiz Sayın İsmail Koncuk ile birlikte üstleri çizilenler listesinde yer aldık. Aday olmayanların nasıl üstünü çizersiniz? Akşener bu listeden haberi olmadığını söylüyor. Akşener'in yalan söylediğini düşünüyorum. Düşünmüyor, biliyorum. Bu kara listeyi Koray Aydın ve Meral Akşener hazırladı. İyi Parti'ye ihanet edilerek komplo kuruldu. Sırtımızdan vurulduk. İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu FETÖ ile iltisaklıdır. Türk milliyetçileri bu zihniyetten vakti geldiğinde en ağır şekilde hesap soracaktır. Akşener, FETÖ iltisaklılarla yol yürümekte çok rahat davranıyor. Daha ne kadar rahat yürüyeceğini göreceğiz. HDP ile Anayasa çalışması yapılmıştır. Bu anayasa çalışmalarının 64 saat görüntüsü var. Bunların bir kısmını seyrettim. Akşener istediği kadar inkar etsin, HDP ile kirli bir anayasa çalışması yapılmıştır. Demirtaş'ın kahvaltı talebine olumlu cevap veren Akşener benim görüşme talebime cevap vermedi. Meral Akşener benim görüşme talebime bir cevap vermediği gibi grup toplantılarında bana saldırmaya aleyhimde konuşmaya devam ediyor. Siyasi omurgasızlarla, HDP ile masaya oturanlarla, HDP'nin kapatılmasına karşı çıkanlarla, Türk gençlerini aldatanlarla aynı partide bulunmamın imkanı yoktur. Siyasi olarak iyi tanıdığım Meral Akşener beni partiden ihraç etmekten korkuyor. Ancak bugün itibariyle ben İyi Parti'den istifa ediyorum.'' dedi.

 

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ümit Özdağ, partisinden istifa etti, Milletvekili istifa etti, sert açıklam
Yorumlar
Haber Yazılımı