Osman Diyadin'den Akşener'i Siyaseten Bitirecek Formül
Haber Detayı
13 Mart 2022 - Pazar 12:47 Bu haber 4148 kez okundu
 
Osman Diyadin'den Akşener'i Siyaseten Bitirecek Formül
Gazeteci yazar Osman Diyadin, Meral Akşener ve İyi Parti'yi siyaseten zor durumda bırakacak formülü açıkladı.
SİYASET Haberi
Osman Diyadin'den Akşener'i Siyaseten Bitirecek Formül

6 muhalefet partisinin Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme dönüş önerisine tepki gösteren Eski Başbakan Tansu Çiller'in aktif siyasete geri dönme sinyali vermesi üzerine değerlendirmelerde bulunan Gazeteci yazar Osman Diyadin, Tansu Çiller'in esas niyetinin ne olduğuna yönelik yaptığı analizinde, Meral Akşener'in yolunu kesecek formülü açıkladı.

 

ESKİ BAŞBAKAN TANSU ÇİLLER NE DEDİ?

 

6 muhalefet partisinin Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme dönüş önerisine tepki gösteren Eski Başbakan Tansu Çiller, Yeni Şafak gazetesine verdiği beyanatta, ''Türkiye'nin yeniden koalisyonlu parlamenter sisteme döndürülmesini, Türkiye’nin ve gençlerin önüne umut diye koymak bir ihanettir. Türkiye tekrar koalisyonlara emanet edilmemeli. Bu koalisyonların nelere mal olacağını yaşayarak gören birisiyim. 6-7 partinin bir araya gelerek yapmak istedikleri şey, Türkiye’yi iyiye götürmez. Birçok parti dolaşılıp, kaynatılıp ortasından çevrilen bir şeye veya yüzde 1’in 10’da birini almış partiye merkez sağ diyemezsiniz. Merkez sağ olmaması büyük bir tehlikedir. Bölünen toplumu kucaklamak için merkez sağ oluşumuna ihtiyaç var. Bu, parti kuracağım anlamına gelmiyor ama bunu tespit etmem beni düşündürüyor. Ben milletimi özledim. Kim ne kadar isterse, o kadarını alır. Bu benim bir borcum. Bu benim üstümde bir vebal. Bu mücadelede tek başıma da kalsam, bunu söylemeye devam edeceğim.'' dedi.

 

TANSU ÇİLLER'İN ESAS AMACI NE?

 

Bir döneme damgasını vuran eski Başbakan Tansu Çiller'in beyanatları, siyasete döneceğinin açık bir sinyali olarak görülürken, yeni bir merkez sağ parti kuracağı konuşulmaya başlandı. Tansu Çiller'in, daha önce kurulan Bizim Parti'nin başına geçerek, Demirel’in 12 Eylül sonrası kurdurduğu darbeciler tarafından seçimlere girmesine izin verilmeyen Büyük Türkiye Partisi'ne dönüştüreceği konuşuluyor. Bu partiye, geçmişteki merkez sağ partilerden DYP ve ANAP'ın önemli isimlerinin destek verdiği gelen bilgiler arasında.

 

Eski Başbakan Tansu Çiller'in yeni bir siyasi parti ile siyasete dönüp Cumhur İttifakı ile birlikte hareket edeceği konuşulurken, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Gazeteci yazar Osman Diyadin, Tansu Çiller'in Cumhur İttifakı'na açık destek vermek için meydanlara ineceğini ve 2023'te kurulacak Kabine'de yer alacağını ileri sürdü.

 

GAZETECİ YAZAR OSMAN DİYADİN'İN TANSU ÇİLLER'İN SİYASETE DÖNÜŞÜNE YÖNELİK ÖNGÖRÜSÜ

 

Eski Başbakan Tansu Çiller'in yeni bir siyasi parti kurmak yerine Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde yer alarak siyasete geri döneceğini öne süren Gazeteci yazar Osman Diyadin, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Tansu hanımın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın politikalarına tam destek verdiğini herkes iyi biliyor. Ayrıca zaman zaman fikir alış verişi yaptığını da biliyoruz. Sayın Çiller, Erdoğan tarafından gerek Ankara'da gerekse de Külliyede düzenlenen her proğrama özel olarak davet ediliyor. Bazıları Tansu Çiller'in son açıklamaları üzerine parti kurarak siyasete geri döneceğini söylüyor! Ben de diyorum ki; Tansu Çiller, bu saatten sonra parti kurmaz. Başkan Erdoğan'a omuz vermek için siyasete geri döner. Bir de bakmışsınız; Çiller Başkan Yardımcısı olmuş. Bekleyin!'' dedi.

 

TANSU ÇİLLER, BAŞKAN YARDIMCISI YA DA DIŞİŞLERİ BAKANI OLACAK

 

Tansu Çiller'in Kabine'de görev alarak Cumhur İttifakı'na destek olacağına yönelik öngörüsüyle ilgili kulis bilgilerinin dayanağını açıklayan Gazeteci yazar Osman Diyadin, ''2023 seçimleri öncesi Türkiye'de siyasi olarak büyük bir bloklaşmanın yaşanmaya başladığı süreçte, Tansu Çiller'in parti kurarak değil ama fiilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında yer alarak, yüküne omuz vermek için siyasete geri döneceği noktasında güçlü bilgiler aldım. Bugün hem Erdoğan hemde Çiller'e çok yakın bir iki isimle yaptığım görüşmede, eski Başbakan Tansu Çillerin muhalefetin Erdoğan karşıtlığının arkasında küresel güçler olduğunu çok iyi bildiğini, bu nedenle sahaya inerek Erdoğan'a destek vermeyi düşündüğünü söylediler. Çiller Başkan yardımcısı olarak atanırsa şaşırmayın. Veya Dışişleri Bakanı.'' dedi.

 

TANSU ÇİLLER'İN SİYASETE DÖNÜŞÜ MERAL AKŞENER'İN YOLUNU KESER

 

2002 seçimleri öncesinde dağılma sürecine giren DYP ve ANAP'taki siyasetçilerin MHP ve yeni kurulan Ak Parti'ye geçtiği biliniyor. Tansu Çiller'in Başbakanlığı döneminde İçişleri Bakanlığı yapan Meral Akşener, bu süreçte; önce Ak Parti'ye sonra MHP'ye geçti ve daha sonra da MHP'ye ihanet edip İyi Parti'yi kurdu. DYP ve ANAP kökenli seçmenlerin önemli bir kısmı 2018 seçimlerinde İyi Parti'ye oy vermişti. 

 

Gelinen noktada, hala Demirel, Özal ve Çiller dönemindeki siyasi ağırlıklarını özleyen merkez sağ seçmenlerinin, Tansu Çiller'in kuracağı yeni bir siyasi partiye ya da açık destek vereceği ittifak'a yönelebilecekleri tespitini yapan Gazeteci yazar Osman Diyadin, Tansu Çiller'in aktif siyasete geri dönecek olmasından en çok Meral Akşener'in etkileneceğini belirterek, ''Meral Akşener'in özellikle küresel güçler tarafından dizayn edildiği hesap edilince, Tansu Çiller'in Başkan Erdoğan ile resmen birlikte yürümesinin Akşener'in yolunu keseceğini söylemek zor değil. Tansu Çiller’in siyasete dönüş iddiaları görülüyor ki; en çok İyi Parti'yi, Meral Akşener’i rahatsız etmiş. İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, Çiller’in 'Ben milletimi özledim' açıklamasına bakın anında nasıl cevap vermiş: Önemli olan millet özledi mi? İşte bütün mesele bu!'' dedi.

 

Resim

Resim

Resim

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Gazeteci yazar, Osman Diyadin, Merkez Sağ, Tansu Çiller, bitirecek formül
Yorumlar
Haber Yazılımı