Bahçeli Sorulan Dört Sorunun Cevabında Alayını Silkeledi
Haber Detayı
12 Mart 2022 - Cumartesi 16:38 Bu haber 3876 kez okundu
 
Bahçeli Sorulan Dört Sorunun Cevabında Alayını Silkeledi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gazetecilerin sorduğu 4 soruya verdiği cevaplarla, batılı ülkeleri, muhalefet partilerini ve medyayı silkeledi.
MHP Haberi
Bahçeli Sorulan Dört Sorunun Cevabında Alayını Silkeledi

MHP Genel Merkezi'nde düzenlenen Siyaset ve Liderlik Okulu 17. Dönem Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Töreninde gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Antalya Diplomasi Forumu, Rusya'ya uygulanan yaptırımlara Türkiye'nin katılıp katılmayacağı, Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusundaki imzasız makale ve Diyarbakır ziyaretiyle ilgili gazetecilerin sorularına cevap verdi.

 

BAHÇELİ'DEN ANTALYA DİPLOMASİ FORUMU DEĞERLENDİRMESİ

 

Rusya ve Ukrayna arasındaki krizin çözümüne yönelik iki ülkenin Dışişleri Bakanlarının Türkiye’nin öncülüğünde Antalya Diplomasi Forumu’nda bir araya gelmesi konusunda gazetecilerin sorusuna cevap veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Telefon diplomasisi, yakın görüşme çerçevesi içinde faaliyetlerini sürdürmüştür. Her sene artık Antalya'da diplomasi forumu yapılmaktadır. Buraya da çok sayıda Cumhurbaşkanı, Başbakan, Dışişleri Bakanı ve Bakan katılmaktadır. Böyle bir toplanın 9 Mart'ta yapılacağı bir dönemde Türkiye çok daha başarılı bir adım atmıştır. Bu barış yolunda atılmış bir adımdır. Bu adım iki ülkenin yetkililerini bir araya getirerek, barışı sağlayabilecek müzakerenin başlangıcını yapmak istemişlerdir. Bunda da başarılı olmuşlardır. Burada önemli olan bir konu, iki ülkenin Dışişleri Bakanlarının Antalya'da bir araya gelmelerinin kabulü yanında Türkiye Dışişleri Bakanının da masada olması arzusuyla, neredeyse Türkiye'ye bir hakemlik imkanı ve fırsatı tanıyan bir diplomatik üslubu hayata geçirmişlerdir. O bakımdan bu toplantı önemli olmuştur, başarılı olmuştur.'' dedi.

 

BAHÇELİ'DEN ANTALYA TOPLANTISINI HAZMEDEMEYENLERE TEPKİ

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''15 günden beri devam eden bu çatışmanın oradaki bir toplantıda sonuçlanması mümkün değildir ama bir başlangıçtır, sonucun elde edilebilmesi için de hayırlı bir adımdır. O bakımdan, bazı iç ve dış değerlendirmelerde görüyorum ki, Türkiye'de bazı kesimler bu adımları hazmedememektedir. Bu adımların sonuç vermesini istememektedirler. Bazı basınımızın manşetlerinde barış gerçekleşmedi, barış hayata geçmedi, barış şöyle veya böyle oldu şeklinde, olumsuz ifadelerle toplumda gelişebilecek olan bir umudu şimdiden söndürmeye gayret göstermişlerdir. Bu kolay bir iş değildir. Böyle bir ülkenin bunu yapabilmesi de önemlidir. Türkiye'nin bu konuma gelmesindeki, diplomatik başarısını da takdir etmek lazımdır.'' dedi.

 

BAHÇELİ: YAĞDAN UMUT EDENLER TÜRKİYE'NİN YARININI KARARTTI

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Bu memleketin evladıyız savaş çok yakınımızda hepimiz gördük Türkiye'de nelerin yaşandığına şahit oluyoruz. 23 tane gemi Türkiye'ye ayçiçek yağı getirecek. Savaş sebebiyle biraz ertelenmiştir. 'Türkiye'de yağ yoktur' diyerek, bütün marketlere hücum edilmiştir. Basın yoluyla tahrik edilmiştir. Yağ kavgası çıkartmaya çalışmışlardır. Yağdan umut edenler Türkiye'nin yarınını karartmıştır. O sebepten dolayı, bu tür hayırlı adımları millet olarak hangi siyasi partiden olursak olalım, yürekten desteklemekte yarar vardır. Çünkü bölgenin, Türkiye'nin ve dünya barışının yararınadır.'' dedi.

 

BAHÇELİ: İMZASIZ MAKALEYE CEVAP VERMEM

 

Ekonomist dergisinde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhtemel rakibi olduğuyla ilgili yayınlanan imzasız makale konusundaki değerlendirmeleri sorulan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Milliyetçi Hareket Partisi'nin Genel Başkanı imzasız bildirilere, imzasız makalelere, sahipsiz sözlere aldırış etmez. Gerçekçidir, geleceği bu manada değerlendirir. Artık, imza attı mı atmadı mı onu 6 ortağına sormak lazım.'' dedi.

 

BAHÇELİ'DEN KILIÇDAROĞLU'NUN DİYARBAKIR ZİYARETİ DEĞERLENDİRMESİ

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır ziyareti konusunda yaşanan polemiklerle ilgili soruya cevap veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Twitter'da geçen gün yorumu yaptım. Yanlış bir zamanlama olmuştur. Konuşmalarda barış dillendirilmemiştir. Orada çok aşırı vaadlerde bulunulmuştur. O vaadler karşısında, Sayın CHP Genel Başkanı özellikle yüksek sesle, kararlı bir şekilde, 'Bana her türlü soruyu sorabilirsiniz. Burada her şeyi sizinle konuşabilirim açıklayabilirim, Genel Başkan buradaydı ama benim aklımda da soru vardı, soramadım demeyiniz. Ne biliyorsanız sorunuz' demiştir. Ben de Twitter'da 5 tane soru sordum. Bunların cevabını önce 6'lı masaya anlatsın sonra Türk Milletine anlatsın. Ondan sonra da vakit bulabiliyorsa dünya barışının nasıl gerçekleşeceğine değinmiş olsun.'' dedi. 

 

BAHÇELİ'DEN 'RUSYA'YA UYGULANAN YAPTIRIMLARA TÜRKİYE KATILACAK MI?' SORUSUNA CEVAP

 

Batılı ülkelerin Rusya'ya uyguladığı yaptırımlara Türkiye'nin de katılmasına yönelik talepler hakkındaki değerlendirmeleri sorulan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, verdiği cevapta, ''Doğru bir yaklaşım değil, savaşan ülkeler arasında sahip olmuş olduğunuz ekonomik imkanlarla savaşa girmeden savaşın öncülüğüne talip olmak, yaptırım yoluyla savaşı tahrik etmek, gelişmesine ve çatışmanın yoğunlaşmasına fırsat veren yaklaşımlara dikkat etmemek lazımdır. Bu konuda ABD, kendisine çekidüzen vermelidir. Bu milletin ve Dünyanın ABD'ye soracağı çok sorular vardır. Bunlardan bir tanesi Irak'tır, bir tanesi Afganistan'dır, bir tanesi Suriye'dir, bir tanesi Türkiye'nin bölünmesi için gayret gösteren terörist faaliyetlerin arkasındaki silahlandırmadır. Bütün bunları yaparken dünyadan Amerika'ya 'Bana ekonomik yaptırım uygulamayın ben bu işten vazgeçeyim' dememiştir. Ama şimdi hala Avrupa batı emperyalizminin çerçevesinde bulunan ülkeleri tahrik ederken Türkiye'yi de buna ortak etmek istiyor. Türkiye'de de buna ekonomik yaptırım uygulamaya kalksanız Türkiye'deki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin muhalifleri, zaten ekonomik yaptırım yapmak için yalan siyasetiyle her türlü malın üretimini durdurdu, piyasaya sürülmesini engelledi, sosyal kargaşayı arttırmak için de söylenmedik söz bırakmadı.'' dedi.

 

Resim

Resim

Resim

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkanı, Devlet Bahçeli, Antalya Diplomasi Forumu, Rusya, yaptırım, Ukrayna, muhalefet, yağ sorunu, adaylık, seçimler, Türkiye, siyaset, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı