MHP'li Yücel Bulut'tan Süt Üreticilerine Destek
Haber Detayı
09 Ekim 2020 - Cuma 16:35 Bu haber 3274 kez okundu
 
MHP'li Yücel Bulut'tan Süt Üreticilerine Destek
MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, coronavirüs salgınından etkilenen süt üreticilerinin sorunlarını TBMM'de gündeme getirdi.
MHP Haberi
MHP'li Yücel Bulut'tan Süt Üreticilerine Destek

MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, toplumu her alanda etkileyen Coronavirüs salgınının süt üreticilerini de olumsuz yönde etkilediğini belirterek, Coronavirüs salgınından etkilenen süt üreticilerinin yüzünü güldürecek tedbirler alınması gerektiğini söyledi.

 

CORONAVİRÜS SALGININDAN ETKİLENEN SEKTÖRLER İÇİN ÇÖZÜM ÜRETİLMESİ GEREKİR

 

MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, ''Kovid-19 salgını, hayatın birçok yönünü ve toplumun her ferdini etkilemeye devam ediyor. Sürecin başından itibaren devletimiz tüm sektörlere ilişkin olağanüstü performans sergileyip yerinde ve etkili tedbirlerle sürecin yaratacağı hasarı minimum düzeyde tutmaya gayret gösterdi. Tüm bu azme ve gayrete rağmen hala çözüm bekleyen ve müdahale edilmesi gereken bazı alanlar ve sektörler bulunmaktadır. Bunlardan birisi de süt üreticilerinin durumudur. Bir an evvel devletin süt üreticilerinin içinde bulunduğu mali açmazlara ilişkin etkili ve yerinde çözüm önerilerini gündeme getirmesi gerekiyor." dedi.

 

SALGINDAN ETKİLENEN SÜT ÜRETİCİLERİNE YÖNELİK ACİL TEDBİRLER ALINMALI

 

MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, ''Süt fiyatları, 15 Kasım 2019'da toplanan Ulusal Süt Konseyince, üreticiden fabrikaya 2 lira 30 kuruş ve KDV olarak belirlendi. Aradan geçen sürede konsey bir daha toplanmadığından, fiyatlar sabitlenmiş şekilde beklemektedir. Bu süreçte girdi fiyatlarındaki olağanüstü artış, süt üreticilerinin belini tamamen büktü. Acil ve ivedi bir şekilde Ulusal Süt Konseyinin bir yıl aradan sonra Anadolu'daki bu sese kulak vermesi, bir an önce yeniden toplanması, vatandaşın belini bükmeyecek şekilde ama süt üreticisinin de yüzünü güldürecek bir şekilde fiyat ayarlamasını yeni baştan inşa etmesi gerekiyor. Devletimizin birçok alanda almış olduğu yerinde ve etkili tedbirlerin süt üreticileri için de bir an evvel hayata geçirilmesini istiyoruz. Ayrıca, Yem Konseyi'nin kurularak fiyat denetimi ve köylüye verilen yemle ilgili kalite denetimi yapması gerekir.'' dedi.

 

 Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Tokat Milletvekili, Yücel Bulut, süt üreticileri, hayvancılık sorunları, TBMM, üretici sorunları, MHP, MHP Haberleri, Basın toplantısı
Yorumlar
Haber Yazılımı